Rory, je haren dansen (en het zit bij jou toch altijd goed?)

In Lifestyle by Roryblokzijl12 Comments

Uhm, je haren dansen? Dat klopt wel. Als ik loop, dans of sport dan zwiept er altijd wel wat haar mee. Of het nu los zit of in een staart. Maar of ik het nu altijd goed vind zitten? Ik weet het niet. Natuurlijk verzorg ik mijn haren goed. Was ik het niet meer zo vaak als vroeger (ooit twee keer op een dag – echt waar), gebruik ik goede producten die passen bij de staat van mijn haar (wat droger dan vroeger). Gebruik ik geen producten meer als gel of mousse. Maar juist wel weer fijne oliën, maskers of sprays die het haar goed verzorgen.

Nog stééds geen grijze haren?

Ik krijg ook met enige regelmaat te horen dat men niet begrijpt dat ik nog geen grijze haren heb. Helaas mensen, dat klopt niet helemaal. Het is waar dat ik niet véél grijze haren heb, alleen zie je ze niet want ze zitten verstopt onder de bovenste laag. Ik verf mijn haren niet (de enige keer is alweer een tijdje geleden toen ik voor het merk Guhl een haarverf mocht testen), maar gebruik zo nu en dan een fijn haarmasker van Maria Nila waar ik al eens eerder over heb geschreven (het Colour Refresh voedend haarmasker).

Rory, je haren dansen (en het zit bij jou toch altijd goed?)
O la la, al die mooie kleurtjes!

Een haarmasker, geen haarverf

Wat het precies is? Het Colour Refresh voedend haarmasker is géén haarverf. Het is een wat dikkere, vloeibare emulsie die je eigenlijk gebruikt als je tussen twee verfbeurten in zit. Iets wat ik zelf wellicht niet zo snel zou kiezen omdat ik eigenlijk dacht dat het niet van toepassing was op mij, omdat ik mijn haren niet verf. Ik zal je vertellen. Het werkt! Een van de nieuwste kleuren (Cherry Red) werkt perfect om mijn donkerbruine haar een rode gloed te geven. Waar lichtere kleuren absoluut niet werken geeft deze Cherry Red mijn haar letterlijk een ‘reddish‘ glans.

Rory, je haren dansen (en het zit bij jou toch altijd goed?)

Iets met verdoezelen van grijze haren

Enne, die paar grijze haren worden tegelijkertijd ook nog eens meer verdoezeld. Dat is in ieder geval mijn ervaring. Wat ik nog belangrijker vind is de staat van mijn haar na het gebruik van deze fijne maskers. Ik laat ze – in plaats van de voorgeschreven 3 – 10 minuten – zo’n half uurtje inwerken. Als ik vervolgens mijn haren uitspoel (grondig doen! en pas met kleurtjes wel op voor eventuele lichte tegeltjes en / of voegen in je douche) dan voelt het alsof ik bij de kapper ben geweest. Zacht, soepel en mooi glanzend haar is het resultaat.

Rory, je haren dansen (en het zit bij jou toch altijd goed?)
Mooi (Bright en Cherry Red) rood is niet lelijk!

Je haren goed verzorgen? Yes, I can

Wil je jouw haar alleen maar goed verzorgen door het te voeden met een ultra hydraterend masker? Probeer dan de White Mix. Het frist je haar echt op. Dat is fijn om te lezen Rory, maar is het alleen door dit soort maskers dat je haar zo vol oogt en goed zit? Nee, want sinds twee maanden heb ik ook een bepaald supplement gebruikt (multivitamin & biotin supplement), ook wel ‘hair vitamin‘ genoemd. Een soort van roze vegan gummies in de vorm van konijntjes, dat laatste matcht natuurlijk perfect met de naam van deze supplementen SweetBunnyHare.

Hair vitamins voor … je haren (èn nagels)

Tijdens een ontzettend gezellige paasbrunch bij restaurant Mama Kelly in Amsterdam werden deze hair vitamins gepresenteerd aan een selecte groep bloggers. De entourage, de kleuren, alles was een perfecte match. En natuurlijk waren we benieuwd naar het hoe en wat van deze supplementen. Wat zeggen ze zelf? “No artificial colors, gluten free, soy free, lactose free, cruelty free èn 100% vegan” Nuttige informatie om van te voren te hebben. Hoe het werkt? Twee keer per dag (of je neemt twee gummies in een keer, dat kan ook) neem je een kauwbare haarvitamine. Met als doel de conditie van je haar en nagels te verbeteren.

Rory, je haren dansen (en het zit bij jou toch altijd goed?)
Tijdens de gezellige Sweet Bunny Hare-lunch bij restaurant Mama Kelly in Amsterdam met Frieda, Claudia, Claudia en Jolanda

Sweet Bunny Hare

Wist je trouwens dat Sweet Bunny Hare correct geschreven is? ‘Hare’ is namelijk geen typo, want dit woord betekent haas, maar klinkt als ‘hair’. Heel goed gevonden dus eigenlijk door de – voorheen vegetarische en later – veganistische oprichters Tiffany Dan en VP Ann Wynn. Eind 2016 is Sweet Bunny Hare opgericht, ook vanuit hun passie voor het veganisme. Natuurlijk zorgt een gevarieerde en gezonde voeding als basis voor een gezond lijf en gezond haar. Toch zou het ook kunnen dat je lichaam niet alle benodigde vitamines kan krijgen of opnemen. First things first, denkt je lichaam en dus begint het eerst bij de vitale organen. Haar en nagels komen ergens op het laatst. En dat is een mooi inkoppertje waarbij de Sweet Bunnies van pas kunnen komen.

Wat zit er eigenlijk allemaal in die roze gummies?

Voor de meest actuele gegevens zoals ingrediënten verwijs ik je graag naar de site zelf, waar je alles op je gemak na kunt lezen. Nu al nieuwsgierig? Denk aan ingrediënten als biotine, kokosnootolie (bevordert de gezondheid van je hoofdhuid), vitamine A, C, D (in Sweet Bunny Hare vind je vitamine D2 dat wordt gevormd in bepaalde paddenstoelen en schimmels. Geheel passend bij een vegan lifestyle), E, B6 (krachtig vitamine wat werkt tegen haaruitval), B12 (geeft een boost aan haargroei) en nog meer. De (natuurlijke) smaak van de roze bunnies komt van frambozen en bosbessen en de kleur van paarse wortel.

Rory, je haren dansen (en het zit bij jou toch altijd goed?)

Wat heb ik zelf gemerkt aan mijn haren en nagels?

Eerlijk is eerlijk. Mijn nagels zijn niet ineens 8 milimeter langer, wèl splijten ze niet langer en worden ze daadwerkelijk langer dan eerst. Ze voelen niet per definitie harder, maar door het niet-splijten ogen ze gezonder (en dat zijn ze waarschijnlijk ook). Mijn haren? Tja, iedereen roept dat mijn haren er altijd goed uitzien. Ik heb mij wel gewaagd aan een foto van ongeveer twee maanden geleden – zie boven – en een recente foto (zie hieronder). Check it out for yourself. Ik vind wel dat mijn haar er wat voller uitziet, maar ja. Ik verzorg mijn haren dan ook best goed. Zowel van buiten (weinig belastende elastiekjes in het haar of middelen als gel en mousse) als van binnen (genoeg water, gezond eten). Ook föhn ik nagenoeg nooit en gebruik ik ook geen stijltang.

Nog extra opmerkingen, Rory?

Ja, als ik wat opbouwende feedback mag geven. Misschien ligt het aan mij (en komt het doordat ik twee gummies ineens neem, omdat ik merkte dat een in de ochtend goed ging, maar dat ik die ene ’s avonds steeds vergat) maar ik ben nu zo – aan het einde van de tweede maand – de geur een beetje beu. Het is wat weeïg, wat zoetig, waardoor het mij tegen gaat staan ze elke dag te (‘moeten’) eten. De laatste – pakweg 16 – Bunnies bewaar ik dan ook even voor een later moment.

Rory, je haren dansen (en het zit bij jou toch altijd goed?)

Zorg jij goed voor je haren? En wat is jouw ultieme gouden tip voor een flinke bos haar die ook nog eens mooi glanst?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Voor de genoemde events ben ik uitgenodigd

De producten heb ik ontvangen

De prijzen?

Een pot van 60 Bunnies kost € 24,95

Het Maria Nila Colour Refresh voedend haarmasker kost circa € 25,95

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]