The Grand Blogger Dinner door de jaren heen

In Lifestyle, Persoonlijk by Roryblokzijl15 Comments

Wat voel ik mij toch ontzettend bevoorrecht dat ik inmiddels alweer vier jaar naar dit geweldige event mag komen. The Grand Blogger Dinner, een initiatief van Alwin Jager en zijn team van Mr Goodiebag. Ik weet nog heel goed hoe het de eerste keer ging. Op de dag zelf zag ik een foto op Instagram voorbij komen van het diner dat diezelfde avond zou plaatsvinden op Golf en Beach resort Naarderbos. Ik verkondigde enthousiast hoe leuk die locatie was en hoe ontzettend gaaf het event mij leek. En … tot mijn grote verrassing mocht ik ook komen.

The Grand Blogger Dinner door de jaren heen

The Grand Blogger Dinner, Golf en Beach resort Naarderbos – 2016

Een exclusief event bij Golf en Beach resort Naarderbos

Ge-wel-dig. Ik heb een fantastische avond gehad met foodies, lifestyle- en andere bloggers, influencers en pers. Een prachtige locatie zo aan het water. Heerlijk luxueus 6-gangen diner met bijpassend wijn- en water arrangement. Geweldig georganiseerd door Alwin samen met zijn team. En natuurlijk de partners van Mr Goodiebag. Sterker nog, daar heb ik mijn fijne contacten met Peugeot aan over gehouden. Zo heb ik samen met man en kind een heel leuk weekend in Frankrijk meegemaakt, rijdend in de geweldige 3008 GT. En heb ik genoten van alle wetenswaardigheden in het Peugeot Museum.

The Grand Blogger Dinner door de jaren heen
The Grand Blogger Dinner, het Conservatorium Hotel – 2017

Iets met het Conservatorium hotel

Maar ook de andere edities van The Grand Blogger Dinner waren zeer memorabel. In het Conservatorium hotel genoten we wederom van een geweldig 6-gangendiner en raakte ik in contact met Conimex. Daar vloeide ook weer een leuke samenwerking uit voort (lezen? Ik schreef dit artikel over de producten die ik toegestuurd kreeg). Dat was overigens de eerste keer dat ik een van de mooie creaties van modeontwerpster Laura Blagogee mocht dragen. De events zijn zo exclusief dat ik mij daar ook naar wil kleden.

The Grand Blogger Dinner door de jaren heen
Op de trap van het iconische Intercontinental Amstel Hotel

Ontwerpster Laura Blagogee

Overigens heeft Laura al eerder een prachtige cocktailjurk voor mij ontworpen en op maat gemaakt. Echt een key-piece dat ik altijd zal bewaren en draag op bijzondere gelegenheden. Zoals de ‘Late Tea’ die H. en ik destijds (zelf) hadden geboekt in het Intercontinental Amstel Hotel in Amsterdam. Het Amstel Hotel ken ik goed uit de tijd dat ik als directiesecretaresse bij DNB werkte. En H. heeft in zijn jonge jaren daar zelfs gewerkt. Hoe leuk was het om – in stijl met een op maat ontworpen en gemaakt cocktailjurkje – daar te genieten van een ‘Late Tea’ met thee-cocktails en bijpassende lekkernijen.

The Grand Blogger Dinner door de jaren heen
The Grand Blogger Dinner 2018, het Intercontinental Amstel Hotel – 2018
Foto gemaakt door mijn tafelgenoot Sam van Mr Hungry Sam Hij heeft precies weten vast te leggen hoe ik mij voelde deze avond. Blij, maar toch ook verdrietig. In het moment, maar wel met een grijs randje…

The Grand Blogger Dinner 2018

The Grand Blogger Dinner editie 2018 was er een die ik mij altijd zal blijven herinneren. Niet alleen door de waanzinnige ambiance van de locatie (het Amstel Hotel) maar ook door de periode. Mijn moeder was geheel onverwacht en binnen korte tijd overleden in mei van datzelfde jaar. Het diner was gepland in juni. Waar ik in eerste instantie af wilde zeggen, hamerden mijn vader, broertje en H. erop dat dit júist de momenten waren waarvan mama zou willen dat ik ze door zou laten gaan. Hoe moeilijk ook. “Niet te lang verdrietig zijn” zei ze. Terwijl ik dit schrijf staan de tranen alweer in mijn ogen.

The Grand Blogger Dinner door de jaren heen
The Grand Blogger Dinner, het Westindisch Huis – 2019

Hoe online contacten ook offline waardevol en dierbaar zijn

Er is een gat in mijn hart geslagen. Dat zal nooit meer opgevuld worden. Daar moet je uiteindelijk mee leren omgaan. Ik moet eerlijk bekennen dat iedereen – zowel Alwin als mede-bloggers en gasten – een en al begrip waren. Ik mocht mijzelf zijn. Verdriet hebben. Zelfs een huilbui mocht er zijn. Het diner voelde als een warm bad. Zo zie je maar dat online contacten ook offline zo ontzettend waardevol en dierbaar kunnen zijn. Ook voor deze editie van The Grand Blogger Dinner werd ik gekleed door Laura Blagogee (ik had natuurlijk mijn op maat gemaakte cocktailjurkje, maar die had ik kort ervoor al gedragen in het Amstel Hotel).

The Grand Blogger Dinner door de jaren heen

Editie 2019 in het Westindisch Huis

En zo komen we bij The Grand Blogger Dinner, editie 2019. Wederom heel anders, verrassend en bijzonder. Ditmaal was de locatie het statige Westindisch Huis in het centrum van Amsterdam. Met een binnenplaats die als een oase is in de drukte van de binnenstad. Na het nuttigen van een zomers aperitief  – luisterend naar de verhalen van eerste Gouverneur-Generaal Peter Stuyvesant – genoten we in een van de mooie zalen aan prachtig gedecoreerde tafels van een vijfgangendiner. Elk gerecht werd begeleid door speciaal geselecteerde bieren uit huize Duvel Moortgat en de mineraalwaters van S.Pellegrino en Aqua Panna.

The Grand Blogger Dinner door de jaren heen
Heerlijke waters van S.Pellegrino en Aqua Panna

The Grand Blogger Dinner door de jaren heen
Pineapple carpaccio (by Filippo Berio), Summer salmon with coeur de boeuf pomodori and marjoram foam (by A matter of taste), Toma’chef tomato salad with young cheese on a green herb coulis (by Stoffels), Oriental curry mussels and pearl couscous (by Lassie) and Dutch cheese selection (by Henri Willig)

The Grand Blogger Dinner door de jaren heen
Na het aperitief (IJwit van Brouwerij ’t IJ) volgden: Vedett Extra IPA (Vedett), De Koninck Tripel D’Anvers (Brouwerij De Koninck), Duvel (Brouwerij Duvel), Tank 7 (Boulevard Brewery) en Duvel Tripel Hop Citra (Brouwerij Duvel)

Mama…

Ook nu moest ik weer aan mama denken (de eerste keer dat The Grand Blogger Dinner weer plaatsvond ná het event van vorig jaar) en wat mama zou zeggen. Ze vond het altijd zó fijn om te horen wat ik dan precies had gegeten. Hoe dat was klaargemaakt. Hoe het eruit zag. Ik liet haar dan ook altijd foto’s van mijn blog zien, soms liet ik ook artikelen lezen. Net zoals ze altijd nieuwsgierig was naar mijn outfits, wees ze mij ook op de kansen die ik kreeg. En de waardering die ik daarvoor mocht tonen. Door te komen als ik uitgenodigd word. Alles serieus te nemen (wat ik sowieso al doe). Moeite te doen. En je altijd mooi aan te kleden daarvoor.

The Grand Blogger Dinner door de jaren heen
Ook dit jaar mocht ik weer een mooi ontwerp van Laura Blagogee dragen. Ik heb gekozen voor de jurk rechtsonder. Maar ook de andere prachtige jurken gaan jullie weer terugzien. Dankjewel Laura!

Dankbaar

Kortom. Ik ben oprecht dankbaar voor alle mooie momenten die op mijn pad komen. De contacten die zo waardevol en dierbaar blijken te zijn. Ik geloof in wie goed doet, goed ontmoet. En ik geniet van al het moois dat ik mag meemaken. Dankjewel weer voor de uitnodiging Alwin en hopelijk tot volgend jaar bij wederom een prachtig The Grand Blogger Dinner.

Vind je het leuk om zo mee te kijken naar The Grand Blogger Dinners door de jaren heen? En welk gerecht van deze editie spreekt jou het meeste aan?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Voor The Grand Blogger Dinner ben ik uitgenodigd

Uitgelichte foto (bovenaan), foto van The Grand Blogger Dinner 2016 èn 2017, foto S. Pellegrino en Aqua Panna, foto van het gerecht ‘Oriental curry mossels and pearl couscous gemaakt door Anneke Jager

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]