Ik hou van mij! + winactie bestseller 'Manifesteren' van Roxie Nafousi

Ik hou van mij! + winactie bestseller ‘Manifesteren’ van Roxie Nafousi

In Lifestyle, Persoonlijk by Roryblokzijl24 Comments

(winactie gesloten)

Prachtig nummer van Harrie Jekkers: “Ik hou van mij“. Een aantal jaren terug gaf mijn toenmalige automonteur aan dat dit een nummer was dat ik écht eens moest gaan luisteren. Toentertijd was ik namelijk nóg meer bezig met ‘pleasen‘. Ik wilde zo graag aardig worden gevonden dus ‘nee’ verkocht ik niet. En eigenlijk was het altijd ‘ja’, zelfs als het eigenlijk ‘nee’ was. Voegen, voegen, voegen. De ideale werknemer, partner, vriendin, dochter en persoon. Dat wilde, nee,  dat móest ik zijn. Van wie? Van mijzelf. Joop (de empathische automonteur) voelde dat feilloos aan.

Last hebben van jezelf

Want de lat heel hoog leggen? Ik was er een ster in. Ja, daar hadden anderen zeker last van. Maar weet je wie er het meeste last van had? Ikzelf. Het heeft mij behoorlijk wat jaren gekost voordat ik eindelijk het licht zag. En vele jaren later – onlangs – liet mijn haptonoom dit specifieke nummer – “Ik hou van mij” – opnieuw aan mij horen. Het past helemaal bij de fase waarin ik mij nu bevind. En ik kan je vertellen. Het kwam binnen. En het raakte en raakt mij. Tot in het diepst van mijn ziel.

“Ik hou van mij”

Want de zinnen van het lied eindigen met een prachtige epiphany, namelijk dat pas als je echt van jezelf houdt, je iets kostbaars geeft als je tegen de ander zegt: “Ik hou van jou“. Tranen met tuiten, dat kan ik je wel vertellen. En emotioneel was ik eigenlijk al, nadat ik de 30 day yoga challenge ‘Center’ van Adriene Mishler had afgerond (kijk eens op Yoga with Adriene). Het is zoiets moois om elke dag – 30 dagen lang – samen met miljoenen mensen over de hele wereld yoga te doen.

Ik hou van mij! + winactie bestseller 'Manifesteren' van Roxie Nafousi

Manifesteren, 7 manieren om je mooiste leven te leven

Zo probeer ik ook echt in het nu te leven, positieve gedachtes te denken (positiviteit trekt… juist, positiviteit aan) en minder in mijn piekerhoofd te zitten. Want oplossingen komen uit het leven, uit het moment van de dag, niet uit je denkhoofd. Eigenlijk is dit min of meer de wet van de aantrekkingskracht zoals ik het nu omschrijf. En dan kom ik weer uit bij de (The Sunday Times) bestseller van Roxie Nafousi – waar ik eerder over schreef – namelijk haar boek over manifesteren. Met als ondertitel ‘7 manieren om je mooiste leven te leven’.

Manifesteren, eigenlijk ook een vorm van ‘ik hou van mij’

Ik heb het al eerder gelezen, maar de start van het nieuwe jaar riep op om dit opnieuw tot mij te nemen. Dit bijzondere en prachtige boek weer te lezen en nu nog meer met de intentie tot manifesteren. Het wordt tijd om de zeven eenvoudige stappen te herlezen en daadwerkelijk te verwerken. Want zo kun je verwezenlijken wat je echt wilt. En dan bedoel ik niet luieren en afwachten tot het universum aanlevert. Nee, ik bedoel dat je er wat voor moet doen. Het leven leven en doen of hetgeen je wilt bewerkstelligen al gebeurd is. Kort gezegd, néém die zeven stappen, maak een moodboard, en wees daadwerkelijk bezig met de manifestatie van je wensen.

Een kaartje trekken? Ik kan het je aanraden

Het is ook niet voor niets dat ik bij de haptonoom een kaart trok: “Er is niets wat ik niet kan zijn, doen of hebben“. Toeval bestaat niet. Deze kaart kwam op mijn pad in precies de juiste fase in mijn leven. Leer vertrouwen op je intuïtie, maar wees ook liefdevol naar jezelf. En dat betekent dat ik nogmaals mijn vision-/moodboard ga bekijken en aanpassen op wat ik nu voel. En nog belangrijker, dat ik het niet weg ga stoppen achter de piano omdat het confronterend of misschien kwetsend zou kunnen zijn voor mijn omgeving. Nee, ik wil er nu echt voor staan en ervoor gaan.

Ik hou van mij! + winactie bestseller 'Manifesteren' van Roxie Nafousi

Winactie bestseller ‘Manifesteren’ van Roxie Nafousi

Wil jij dit nu ook? Ben je er klaar voor om de magie van manifesteren te ontdekken? Je ware potentieel te gaan leven? Zoals de Britse manifestatie-expert Roxie Nafousi dat zo mooi zegt? Je leert op je intuïtie te vertrouwen (dat zouden we meer mogen doen), meer zelfliefde te ontwikkelen (zó belangrijk) en het leven te creëren waar je altijd van hebt gedroomd. Dat komt goed uit. Ik mag van uitgeverij 3 exemplaren (in totaal) van deze ‘The Sunday Times’-bestseller weggeven. Dat doe ik via deze blogpost én via Instagram.

  • Laat in een reactie hieronder – of onder de post op Instagram – weten dat je meedoet
  • Delen van het bericht hoeft niet, maar mag uiteraard wel (lief!)
  • Uit de deelnemers loot ik de winnaars
  • Alleen deelnemers in Nederland kunnen meeloten
  • De winnaar krijgt persoonlijk bericht
  • De winactie loopt van 14 maart tot en met 21 maart, 00.00 uur.

Waarom zou jij dit mooie boek willen winnen? Laat het mij weten in een reactie onderaan de blog, of de post op Instagram.

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Dit boek heb ik ontvangen. De winactie is een samenwerking met uitgeverij Altamira