Iets met een Yoyo en een beer – review Yoyo’s BEAR

In Lifestyle by Roryblokzijl6 Comments

Wat een beer te maken heeft met met dit alles? Dunno. Wat ik wel weet is dat ik super geïntrigeerd was door het persbericht waarin dit tussendoortje werd aangekondigd. Yoyo’s van BEAR. Wat het precies zijn, deze Yoyo’s? Ik lees: “Pure fruitsnacks, gemaakt van 100% vers fruit, een klein beetje groente en veel plezier“. Je begrijpt. Daar wilde ik meer van weten. 

Ik ga naar school en ik neem mee…

Want inmiddels gaat kleuter alweer een paar maanden naar school. De zomervakantie kwam er even tussendoor. Maar bij ons begon 29 augustus het nieuwe schooljaar weer. Normaal gesproken geef ik als tussendoortje een bruin sneetje brood mee. Vaak met pindakaas. Los daarvan nog een paar stukjes appel, of een halve banaan, of tomaatjes (ja, door midden gesneden. Ja, nog steeds). Ik heb een rijstwafel nog weleens geprobeerd, maar dat was niet zo’n heel groot succes. Wat zou nog meer een goed tussendoortje zijn? En wat is eigenlijk ‘goed’?

Do the yoyo

Bij het woord ‘Yoyo’ denk ik aan een jojo, maar is het dat ook? Nog voordat ik een verpakking heb opengemaakt ben ik al surfend op het web erachter gekomen dat in 2009 één meisje de naam ‘Yoyo’ heeft gekregen. Goed, dat was niet helemaal wat ik zocht. Een interessante wetenswaardigheid, dat dan weer wel.

Iets met een Yoyo en een beer - review Yoyo's BEAR

Heb jij ook zo’n trek?

Anyway, het gaat nu om dit tussendoortje. Volgens de fabrikant wordt het gemaakt van “Enkel vers fruit en groenten uit de beste seizoenen, zonder toegevoegde suikers, fruitconcentraten, conserveringsmiddelen of andere onzinnige toevoegingen“. Met name dat laatste spreekt mij dan weer erg aan. Maar hoe kan ik nu ergens over schrijven als dochterlief het niet geproefd heeft. En… ik wil het zelf ook wel proeven. Want dat het heerlijk smaakt wordt vaak herhaald. Maar is dat ook daadwerkelijk zo?

Iets met een Yoyo en een beer - review Yoyo's BEAR

Rits, rats, zo uit de verpakking

Stiekem blijf ik toch denken dat een goed stuk vers fruit – zelf gewassen, zelf geschild (of niet. Nog gezonder. Hangt van het fruit af natuurlijk), helemaal puur. Gewoon opeten – toch echt het beste is. Can be Rory, maar soms zijn er momenten dat je even geen tijd / geen zin / niet in de gelegenheid bent om dit zelf te doen. En dan is het toch fijn dat je een gezond tussendoortje voorhanden hebt. Helemaal waar.

Iets met een Yoyo en een beer - review Yoyo's BEAR

Wat maakt  de Yoyo’s van BEAR dan zo speciaal?

BEAR speelt handig in op de verzameldrift van (kleine) kinderen. Mijn dochtertje kan nog geen afstand doen van een papiertje. Het schijnt erbij te horen. Een fase te zijn. Ok, weer even on-topic. In elke verpakking vind je een getekende mini ansichtkaart van BEAR. Een kaart, verzonden vanuit verschillende landen tijdens de reis van BEAR. Kaarten die je natuurlijk kunt sparen! Los van de leuke tekening geeft de kaart ook informatie over de landen. Interessante feitjes waar je echt wat mee kan. Hoe zeg je bijvoorbeeld ‘hallo‘ in een vreemde taal? En als je tien ‘BEAR-codes’ (=bar codes) hebt verzameld? Dan krijg je een gratis wereldkaart én een stickervel van de landen om zo je avonturen bij te houden.

Iets met een Yoyo en een beer - review Yoyo's BEAR
(Handig om mee te nemen naar het strand!)

Genoeg gekletst, hoe smaakt het?

Dochterlief en ik hebben alle smaken geproefd. We begonnen met ‘appel’, toen ‘mango’, ‘raspberry’ en last but not least ‘strawberry’. Dat alles overigens verdeeld over meerdere dagen. Ik wil niet dat ze iedere dag snoept, al is dit meer een tussendoortje. Haar eerlijke oordeel. De smaak ‘appel’ (apples, pears and a little green veg extract) vindt ze niet lekker. De eerste hapjes smaakten naar meer, maar gaandeweg begon ze haar zin in het tussendoortje te verliezen. De smaken ‘mango en ‘strawberry’ staan met stip bovenaan. ‘Raspberry’ zit qua smaak tussen ‘appel’ en de andere twee smaken in. Op de vraag of ze dit tussendoortje ook als snoep ziet geeft ze aan dat snoep ‘zoeter’ is (en dus iets lekkerder).

Iets met een Yoyo en een beer - review Yoyo's BEAR
(Wat dochterlief in haar hand heeft? Dat is een Yoyo)

Mama’s mening

Ik vind het product erg leuk! De verpakking evenals het extraatje wat erin zit zorgt voor het idee van een luxe tussendoortje. Dit is absoluut iets wat ik als traktatie zou willen uitdelen. Qua smaak deel ik de mening van Mila. ‘Mango’ staat bij mij met stip bovenaan. Het totaalplaatje zorgt ervoor dat ik het zeker opnieuw wil kopen. Of het nu voor een traktatie is of voor onszelf. Als ik een minpunt zou moeten noemen dan is het dat de tekst (en dus ook de mini-ansichtkaart in de verpakking) in het Engels is en dat alle informatie ook min of meer op Engelse kinderen georiënteerd is.

Resumerend

Voor mij vallen deze tussendoortjes in de categorie: ideaal als leuke traktatie. Het oogt als snoep maar het is veel gezonder. Zoals de individuele verpakking al zegt:”Delicious pure fruit rolls with no added sugar or fruit concentrates“. Maar ook is het heel handig de Yoyo’s van BEAR bij je te hebben. Gewoon, in je tas als extra tussendoortje voor je kind (of voor jezelf).

Yoyo’s van BEAR, had jij er al van gehoord?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze producten heb ik toegestuurd gekregen

 

De Yoyo’s van BEAR zijn per 5 verpakt in vrolijk gekleurde meeneemdoosjes (ieder zakje bevat twee BEAR Yoyo’s).

BEAR is dit najaar verkrijgbaar in verschillende smaken:
Aardbei – Mango – Framboos (Jumbo, voor 2,79)
Aardbei – Mango – Appel (Albert Heijn voor 2,99)

Ingrediënten BEAR:
BEAR Aardbei bevat aardbei, appel en peer en een klein beetje wortel.
BEAR Appel bevat appel, peer en een klein beetje groente.
BEAR Framboos bevat framboos, appel en peer en een klein beetje wortel.
BEAR Mango bevat mango, appel en peer.

Voedingswaarden BEAR Aardbei:

  Per 100 gram   Per Yoyo
Energie        kJ 1151
kJ 115
  kcal 275   kcal 27
Vet
0,2 gr
0,02 gr
waarvan verzadigd 0 gr 0 gr
Koolhydraten
64,3 gr 6,3 gr
waarvan suikers*
37,8 gr
3,78 gr
Vezels
8 gr 0,8 gr
Proteïne  1,9 gr     0,19 gr
Zout
0 gr 0 gr

* suikers die van nature in fruit voorkomen

Meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen in je inbox? Schrijf je in!

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]