Creativiteit

In Persoonlijk by Roryblokzijl1 Comment

Straattekenwedstrijd

Creativiteit, dat is mijn middle name. Al van jongs af aan ben ik bezig geweest met tekenen en kleuren. Heerlijk vond ik dat, fantaseren en uitwerken. Ook vond ik het een uitdaging om mee te doen met teken- en kleurwedstrijden. Met toch wel als hoogtepunt de straattekenwedstrijden op ons plein in Oog en Al (Utrecht). Waarom? Omdat het zo lekker basic gewoon tekenen op de straatstenen was met krijt. Superleuk en voor toen een echt evenement. Note to myself: waarom probeer ik dat niet bij ons in de buurt te organiseren? Creativiteit stimuleren bij kinderen, leuk!

Koningin Beatrix en Prins Claus

Nog leuker werd het toen ik werd uitgekozen om samen met de winnaars uit andere wijken (iedere wijk had zijn eigen straattekenwedstrijd) naar de Jaarbeurs te komen. Daar mochten wij op een schoolbord een tekening maken, gebaseerd op het Koninklijk Huis. Want diezelfde middag zouden Koningin Beatrix en Prins Claus de Jaarbeurs bezoeken. Wij waren lekker aan het tekenen en kleuren toen ik plotseling op mijn schouder werd getikt door Prins Claus. Hij stelde zich netjes aan mij voor en ook Koningin Beatrix schudde mij de hand. Ze vroegen wat ik had getekend. Onbevangen als ik was (10 jaar oud) vertelde ik dat ik hen had getekend, maar Koningin Beatrix ‘eindelijk’ eens met een ander kapsel dan gebruikelijk. Oeps, over creativiteit gesproken. Ze konden er gelukkig hartelijk om lachen.

Creativiteit

De creativiteit is eigenlijk altijd gebleven maar ik heb er de afgelopen jaren veel te weinig mee gedaan. Altijd was ik druk. Druk met mijn zware baan, druk met mijn sociale leven, druk met de alledaagse dingen. Het grappige is dat ik nu als jonge moeder minder tijd heb dan ooit en dat ik toch getriggerd word om creatief bezig te zijn. Zowel met tekenen als met schrijven. Ik denk dat dat komt doordat ik nu de prioriteit geef aan de dingen waar ik gelukkig van word. Mijn kind zorgt ervoor dat het kind in mij ook veel meer naar boven komt. Ook word ik enorm geinspireerd door Jelle Derckx van lijstjes.info  Lees zijn topic over creativiteit eens!

Creativiteit

Wat betekent creativiteit voor jullie? Is dat iets waar jullie tijd voor vrijmaken?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl