‘Hersteltijd’ op je veertigste

In Lifestyle by Roryblokzijl2 Comments

Hersteltijd op je veertigste

Hersteltijd op je veertigste. We kunnen er lang of kort over praten, maar een ding moeten we helaas toch onder ogen zien. Hoe jong je je ook voelt (afgelopen vrijdagnacht tijdens het dansen voelde ik mij 25; sinds de ochtend erna met een dikke keel en opkomende verkoudheid iets…minder jong), je fysieke hersteltijd na een nacht doorhalen duurt toch echt wel wat langer dan toen je – ik noem maar een dwarsstraat – 20 was. Vrijdagnacht kwam ik vol adrenaline thuis en had ik het gevoel dat ik de wereld aankon.

Hou het vast!

The morning after dacht ik dat gevoel nog steeds vast te houden…totdat ik volop in de speelmodus van mijn dochtertje mee moest gaan. Hmmm, de hersteltijd dus. Nog niet gedoucht, of ontbeten en met pijn in mijn keel moest ik toegeven aan mijzelf dat ik mij nog niet zo top voelde. De inspiratie na een nacht dansen is er zeker! En normaal gesproken de energie ook, maar vanaf die ochtend, neuh, het duurt nog even.

Remedie

Remedie om met die hersteltijd om te gaan? Ja hoor, die is er wel. Proberen er een beetje chill en relaxed mee om te gaan. Rustig opstarten (“pelan pelan”, voor de Indische mensen onder ons), gezicht scrubben, maskertje op, ontbijten. Ondertussen gewoon doorgaan in het speelritme van je kind. Flink veel water en thee en ok…koffie, heel veel koffie en gewoon nagenieten. Want het is toch eigenlijk wel top dat je zo nu en dan lekker los kan gaan met dansen. In principe is het een vorm van sporten, ofzo. Voor mij in ieder geval wel.

Genieten!

En bovenal, geniet van het moment. Je zorgt er in ieder geval voor dat je leven niet saai en voorspelbaar is. Ja, je bent flink moe. En ja, het dagelijkse leven gaat gewoon door. Tuurlijk, je hersteltijd is even wat langer dan je gewend bent. Maar hé, je hebt toch genoten? Veel voorpret gehad, leuke outfit uit de kast getrokken, naar een andere stad, lekker gedanst. Twee mooie quotes om dit betoog mee af te sluiten: “Dance first. Think later. It’s the natural order” (Samuel Beckett) en “Only you can make you happy“.

 

Hersteltijd op je veertigste
Wat vinden jullie van hersteltijd na een nacht doorhalen? Onzin of pure realiteit? Wat is jullie persoonlijke remedie? Tips zijn erg welkom!!!

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl