De kinderkamer personaliseren, iets voor jou? + WINACTIE

In Lifestyle by Roryblokzijl17 Comments

Soms wil je de kinderkamer niet alleen inrichten, maar ook speciaal maken. Personaliseren als het ware. Hoe doe je dat dan? Met kunst misschien (het schilderij wat Mila zelf heeft gemaakt tijdens het Novotel-event prijkt nog steeds in haar kamertje)? Of met speciale items (het nachtlampje ‘Grote Beer’ van ISI Mini bijvoorbeeld. Of de mega grote Nijntje-lamp die wij jaren geleden hebben gekocht)?

De kinderkamer personaliseren, iets voor jou?
Personaliseren met een muursticker

Het kan ook anders. Personaliseren door het plaatsen van een inspirerende, speciale tekst op de muur in haar kamertje. Met een muursticker bijvoorbeeld. Op zich makkelijk te bevestigen (al zou het in ons geval fijner zijn geweest als de muren in haar kamertje glad waren in plaats van gespoten). Maar let op! Lees je goed in en plan genoeg tijd in. Mijn persoonlijke ervaring in dit soort dingen is dat je altijd meer tijd nodig hebt dan je denkt. Tja, ik ben nu eenmaal perfectionistisch aangelegd. Want ik weet nog maar al te goed dat ik ooit ‘wel even’ een lichtblauwe rechthoek zou schilderen in de kamer *kuch*.

De kinderkamer personaliseren, iets voor jou?

De kinderkamer personaliseren, iets voor jou?

Home is where the heart is

Maar wat voor tekst dan? Want dat is nog niet even makkelijk te bepalen. Nog steeds enorm blij met de Stokke kinderkamer werd mijn aandacht getrokken door de zin ‘Home is where the heart is‘. Deze tekst is op de bedtent van het bed aangebracht. De tekst is ook zó waar. Want waar je hart is, dat is toch ook je thuis. Wat is er beter dan van de slaapkamer van je kindje haar thuis te maken? En het op die manier te personaliseren?

De kinderkamer personaliseren, iets voor jou?

De kinderkamer personaliseren, iets voor jou?

Strand in de kinderkamer

De reactie van Mila is dan ook zo ontzettend leuk: “mama, nu het lijkt wel alsof mijn bed in het strand staat“. Grappig hoe een kind dit soort associaties kan maken. En ook als daar later een eenpersoonsbed komt te staan, dan nog is de tekst actueel. Zelfs als tiener kan het nog een ‘catchy line‘ zijn. Kleuter leert toevallig Engels vanaf groep 1, dus ook dat zal geen belemmering zijn.

De kinderkamer personaliseren, iets voor jou?
Manlief hielp goed mee. Waar ik niet direct begreep welke laag ik eraf moest halen (terwijl het toch héél duidelijk in de gebruiksaanwijzing staat). Lukte het hem wel.

De kinderkamer personaliseren, iets voor jou?

Easy peasy, zelfs voor mij

Maar Rory, het bevestigen van de sticker dan. Is dat wel te doen? Wetende dat ik niet zo handig ben, was ik dan eerlijk gezegd ook best benieuwd hoe ik dit aan zou pakken. Of het mij zou lukken de sticker goed (en recht) op de muur te krijgen. Tot mijn verbazing was het – los van de structuur op de muren (dat plakt nu eenmaal minder makkelijk en kost je dus wel meer tijd) – easy peasy. Ik heb geen waterpas nodig gehad. Je volgt de aanwijzingen op et voilà…een kind kan de was doen! Personaliseren is zo moeilijk nog niet.

De kinderkamer personaliseren, iets voor jou?

De kinderkamer personaliseren, iets voor jou?

Less is more

Op de een of andere manier zorgt deze tekst voor een finishing touch van Mila’s kamer. Waar een extra schilderij of een andere accessoire al snel ’te veel’ zou worden, is dit een welkome, inspirerende en toch eenvoudige aanvulling waar ik zelf heel blij mee ben. Less is more zou ik ook wel willen zeggen.

De kinderkamer personaliseren, iets voor jou?

Wat is voor jou dé manier om de baby- of kinderkamer te personaliseren?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Dit product heb ik toegezonden gekregen

WINACTIE (gesloten. De winnaar heeft persoonlijk bericht ontvangen)

Wil jij ook zo’n leuke muursticker met tekst naar keuze winnen? Ik mag er een weggeven! Heb je een leuke tekst in gedachten? Kies dan alleen hier nog een lettertype en een kleur.

Laat vervolgens in een reactie onder dit artikel óf onder het bericht op Facebook weten dat je mee wilt doen aan de winactie (en eventueel welke tekst je in gedachten hebt). Misschien ben jij wel de gelukkige!

Ik vind het leuk als je mij volgt op Facebook of Instagram (maar dat is niet verplicht natuurlijk).

Je hebt tot en met dinsdag 5 april, 23.59 uur de kans om mee te doen. Ik stuur de winnaar een berichtje via mail (vul je een geldig e-mailadres in?)

 

disclaimer