Wat ben jij een lieve moeder, zeg + winactie shoptegoed Hoesjes Outlet

In Lifestyle, Opvoeding, Ouders, Persoonlijk by Roryblokzijl32 Comments

Een ‘lieve moeder’, ben ik dat? Volgens een voorbijganger wel. Hoe ik daar zo bij kom? Van de week gingen Mila en ik – eindelijk – weer eens gezellig met zijn tweetjes op woensdagmiddag ‘de stad in’. Samen een broodje eten, op zoek naar een kadootje voor een klasgenootje en gewoon ook even gezellig ‘winkelen’. Na flink wat winkels in te zijn geweest wilde ze zó graag terug naar een speelgoedwinkel waar een automaat stond waar je zo’n ‘verrassingseitje’ kan trekken voor 1 euro.

Iets met een diertje in een ei

Ken je ze nog van vroeger? Toen waren er namelijk ook al van dat soort automaten. Er kwam dan vaak een kauwgombal uit, een speeltje was een uitzondering kan ik mij herinneren (en misschien ook wel duur toentertijd). Nu heeft Mila eigenlijk genoeg kleine speeltjes, maar dit wilde ze al zo lang en zo graag. Wat het is? Een ieniemienie diertje in een klein ei wat je om kunt bouwen tot een dierenmandje, compleet met kussentje en al. Dolblij is ze er mee.

Mila: “Het is een hondje“. Deze lieve moeder: “Het is toch een poesje?

Lopend naar de bus zijn we wat aan het keuvelen over het diertje (volgens haar een hondje, volgens mij een poesje) als ineens de meneer die naast ons loopt glimlachend tegen mij zegt: “Wat ben jij een lieve moeder. Zo gezellig kletsend met je kind. Vol aandacht voor wat ze zegt“. Hij woont – na twintig jaar in het buitenland te zijn verbleven – sinds kort weer in Nederland en het valt hem echt op hoe weinig tijd ouders aan hun kind besteden.

Als ‘lieve’ moeder snauwend bezig zijn met je smartphone

Hij ziet moeders snauwen, druk pratend in of kijkend op hun telefoon, zonder aandacht voor hun kind. In zijn optiek ben ik een lieve moeder, doordat ik aandacht heb voor mijn kind. De telefoon heb weggelegd. Omdat we samen weg zijn. Ik weet het, dit is slechts de observatie van één persoon. Ook iemand die al een tijd niet in Nederland is geweest en wellicht de ontwikkelingen heeft gemist. Maar toch doet het mij goed dat hij vindt dat ik wèl oprechte aandacht schenk aan mijn kind. En tegelijkertijd doet het mij nadenken. Over de tijd die ook ik aan mijn telefoon besteed. Want dat is ook best veel, als ik heel eerlijk ben.

Inzicht in je telefoongebruik

Zie ik niet – dankzij de app Moments – op drukke dagen met veel events een zéér stijgende lijn in het gebruik van mail, surfen op het internet en social media? Soms wel tot vier uur (!) op een dag. Ik geef toe. Dat is heel veel, maar dan ook echt heel veel. Dat doe ik natuurlijk niet alleen als mijn kind op school is (grotendeels wel overigens), soms ook als ze uit school is en even zichzelf vermaakt. Maar hé, het is ook deels mijn werk. Als blogger ben ik nu eenmaal veel aan het posten op social media en soms gewoon ook aan het typen als ik onderweg ben. Dus zo gek is het toch niet?

Wat fijn! Een lichte powerbank

Of wel? Want ik merk dat de accu van mijn iPhone behoorlijk sneller leeg raakt vooral op dagen met events en daardoor ben ik blij met de lichtere powerbank die ik heb ontvangen van Hoesjes Outlet. Ideaal voor als ik druk bezette dagen buitenshuis heb. Maar Rory, je had toch al een goede powerbank? Dat klopt, maar die heeft zo’n grote accu dat ik mijn laptop er wel vier keer mee kan opladen. En dat betekent dat die powerbank ook echt fysiek zwaar is (rond de 500 gram). Geweldig, zoveel capaciteit, maar dat maakt dat de hoeveelheid spullen in mijn tas wel erg groot wordt. En dan heb ik het nog niet over het gewicht. Waar ik vervolgens de hele dag mee loop rond te sjouwen.

Overstappen of niet, that’s the question

Ook ben ik – zoals ik al eerder vertelde – aan het twijfelen of ik niet moet overstappen naar een smartphone met zó’n goede camera, dat ik niet meer èn een camera èn een smartphone hoef mee te nemen naar events, maar alleen die laatste. Dat scheelt weer ruimte en gewicht in de tas. H. probeert mij nog steeds om te praten naar de Pixel, maar dat is een Android-smartphone en ik ben nu zo gewend aan iOs met mijn iPhone. Dus… of het nu Android (Google Pixel, Samsung Galaxy S10+, Huawei P Smart 2019) of iOs (iPhone XS) wordt. Is het weleens goed om te kijken naar de hoeveelheid tijd die ik besteed aan, in en op mijn smartphone. Want dat goede gevoel wat die voorbijganger mij gaf – door mij een ‘lieve moeder’ te noemen – dat zou ik wel vaker willen ervaren.

Win 40 euro shoptegoed (winactie gesloten)

Meer oprechte aandacht voor je kind en minder tijd aan je smartphone besteden is – voor mij – altijd een goed idee. Het gebruik van je telefoon functioneler maken daarentegen door het kiezen van een opvallend hoesje zodat je misschien eerder denkt: “Ai, ik pak ‘m weer” of juist een flipcover of bookcase om het scherm te bedekken zodat je jezelf niet meer af laat leiden. Helpt misschien ook wel. Daarentegen heb je wellicht – net als ik – je smartphone juist nodig voor je werk. En heb je baat bij een fijne powerbank. Hoe het ook zij, ik mag € 40,- shoptegoed weggeven van Hoesjes Outlet!

Hoe doe je mee?
  • Laat in een reactie hieronder, of onder het Facebookbericht op mijn pagina weten dat je meedoet
  • Like de Facebook-pagina van 40envoorheteerstmoeder
  • Delen van het bericht hoeft niet, maar mag uiteraard wel
  • Uit de deelnemers loot ik de winnaar / winnares
  • De winnaar krijgt persoonlijk bericht
  • De winactie loopt van 2 juni tot en met 9 juni, 00.00 uur.

Volg jij mij al op FacebookTwitter, of Instagram ? Zo blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen, nieuwe artikelen en eventuele fijne winacties!

Hoe is het gesteld met jouw smartphone gebruik (of misbruik)? En red jij het een hele (drukke) dag op pad met de accu van je telefoon, of gebruik je (ook) een powerbank?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

De handige en lichte powerbank heb ik gekregen

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

disclaimer