Shining Moon, de nieuwste eau de parfum van Perris Monte Carlo

Shining Moon, het nieuwste eau de parfum van Perris Monte Carlo

In Lifestyle by Roryblokzijl10 Comments

‘Shining Moon’ is de naam van de nieuwste lancering van Perris Monte Carlo, een prachtig eau de parfum. En parfum, ik houd ervan! Waar ik vroeger – als twintiger en dertiger – van lichtere, bloemige geuren hield, is in de loop der jaren mijn smaak behoorlijk veranderd. Ik heb inmiddels juist een voorkeur voor vollere, sensuele geuren. Eerlijk gezegd denk ik ook dat die heel goed bij mij passen. Zeker als ik kijk naar mijn huidskleur (ik ben Indisch en mijn huid is licht getint), kleur ogen en haren (donkerbruin). Voor mijn gevoel heeft dat zeker invloed.

Petra

Een paar jaar geleden kwam ik – via Mariska – in contact met Petra Jeanty van der Spek van Prestige Cosmetics Benelux. Een ontzettend leuke en ondernemende vrouw, die haar onderneming precies in de moeilijke (Covid-)jaren heeft opgezet. Ik kan daar persoonlijk alleen maar veel bewondering voor opbrengen, omdat ik het bewonderenswaardig vind dat je zo je creativiteit en ondernemerschap laat zien.

Prestige Cosmetics Benelux

Wat doet Petra dan precies met haar bedrijf PCB? Zoals te lezen is op de site van Prestige Cosmetics Benelux: “With more than 7 years of experience in the distribution of exclusive cosmetic brands, Prestige Cosmetics Benelux (PCB) was founded in September 2020 by Petra Jeanty van der Spek. PCB is a distributor of niche and exclusive Perfume, Skincare and Cosmetics in the Benelux. We have collaborations with esteemed clients in the beauty branche existing of independent perfumeries and boutiques, chains, conceptstores and salons.
Shining Moon, de nieuwste eau de parfum van Perris Monte Carlo

It’s all about Perris…

Ik schreef al eerder over een aantal topproducten uit de lijn van Perris Swiss Laboratory en over het heerlijke eau de parfum Tubéreuse Absolue uit de ‘Black collection’ van Perris Monte Carlo. En als Indisch meisje móest ik natuurlijk het bijzondere en heerlijke eau de parfum Vetiver Java in mijn bezit hebben (en veelvuldig gebruiken). Ik kan niet anders zeggen. Ik houd van parfum. Van de diversiteit, van de manier waarop ik een geur kies op basis van hoe ik mij op dat moment voel. Ga ik naar Moesson, hét Indisch maandblad of naar de Tong Tong Fair? Dan draag ik Vetiver Java. Heb ik een bijzonder etentje of bijeenkomst waarbij ik echt aan ‘dressing up‘ wil doen? Een spraytje Tubéreuse Absolue is de juiste keuze.

Een wolk van parfum om je heen? Doe maar niet…

Maar natuurlijk wel met beleid. Ik kan mij nog levendig de momenten herinneren bij een van mijn eerdere werkgevers. ’s Ochtends met zijn allen in de lift naar de twaalfde verdieping. En dat er dan ook een vrouwelijke collega in die lift zat, die zóveel parfum had aangebracht dat iedereen er wel extreem van moest meegenieten. Dat wil ik niet. Subtiel is key voor mij.

Welk parfum past bij mij?

Hoe kies je nu een parfum uit dat het beste bij je past? Zoals ik al eerder vertelde hangt het voor mij ook echt samen met hoe ik mijzelf voel. In dat opzicht is het fijn dat ik in de luxe positie verkeer dat ik de keuze heb uit een aantal parfums. Los daarvan is het altijd handig om rekening te houden met de persoon die je bent (houd je van frisse geuren, juist van bloemig of ga je voor de zwaardere geuren?). Maar ook je leeftijd telt mee. Als veertigplusser heb je nu eenmaal een andere smaak dat toen je achttien was. Denk aan een sophisticated en meer volwassen parfum. Voor de een zal dit een wat zachtere geur betekenen en voor een ander juist een meer sensuele geur (hout of muskusachtig).
Shining Moon, de nieuwste eau de parfum van Perris Monte Carlo
Shining Moon, by Perris Monte Carlo

Hoe breng je parfum eigenlijk aan?

Het is ook echt wel een verwennerij. Om je outfit af te maken met een heerlijke geur. Let op! Spray met mate (zoals ik hierboven al vertelde) en doe dat bijvoorbeeld op je polsen. Druk daarna zachtjes je polsen op de huid achter je oren of in je nek. Vermijd het over elkaar wrijven van de polsen! Ik heb mij laten vertellen dat je daarmee de geurmoleculen laat verdwijnen.

Let the moon shine!

Meer on point. Ik ontving dus de nieuwste lancering van Perris Monte Carlo: ‘Shining Moon’ en wát een prachtig parfum is het. Zoals ze zelf zeggen: “Eigentijds en vol emotie. Een combinatie van zowel bloemige als houtachtige noten die samen een bijzondere en mooie blend vormen“. Zelf kijk ik ook naar de naam van het parfum. Ik ervaar zelf echt wel de gevolgen van een volle maan en hoe tof is het dat ik nu – speciaal voor die momenten, maar natuurlijk ook voor andere momenten – dit heerlijke parfum kan dragen. Ja maar Rory, kun je iets meer vertellen over de geur?

Shining Moon

Denk aan een heerlijk warm, bloemig (magnolia, jasmijn en roos), houtachtig (ceder- en sandelhout) en tegelijkertijd verfijnd, betoverend parfum. Met een twist, want als je goed ruikt dan ervaar je ook een spicy aspect (door de roze peper). Het eerbetoon van Gian Luca Perris – creative director en verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de collectie parfums – aan de maan. De geur is namelijk gebaseerd op: “De emoties die opkomen bij het aanschouwen van de schijnende maan“.

Hoofdnoot: Pink Peper CO2
Hart: Magnolia co2, Jasmine, Rose
Basis: Cedarwood Virginia, Sandalwood, Cashmeran, Musk, Iso E Super

Houd jij van parfum? En wat voor soort geur heeft jouw voorkeur?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Shining Moon is vanaf 18 september te koop bij geselecteerde parfumerieën en Ici Paris XL

Dit exemplaar heb ik toegestuurd gekregen

Eau de parfum – 100 ml – € 160,-