Perris Swiss Laboratory - Lightening Solution

Perris Swiss Laboratory – Lightening Solution

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl16 Comments

Perris Swiss Laboratory producten uit de lijn Lightening Solution? Yup, want als je ouder wordt. Dan verandert je huid. Het wordt allemaal wat minder strak, minder glad en de wet van de zwaartekracht doet iets meer zijn werk. Pigmentvlekken? Ook die zie je meer. Het ril-woord ‘ouderdomsvlekken’ neem ik niet in de mond. Sterker nog, dat negeer ik maar even (maar een blik op mijn handen zegt helaas genoeg). Hoe dan ook, dat de conditie van je huid verandert is evident.

Perris Swiss Laboratory, een mooi merk

Maar overal kan je wat aan doen. In dit geval? Een drie-eenheid van het merk Perris Swiss Laboratory. Voor mij werkt het in ieder geval. Ik noem de ‘Lift Anti-aging Peeling Soft‘ uit de Skin Fitness-lijn. En de ‘Radiance Activating Lotion’ en het ‘Lightening Dark Spot Serum’ uit de Lightening Solutions-Lijn. Een fantastische combinatie en ik kan het weten. Ik gebruik deze drie producten al een flinke tijd (veel meer dan zes weken) en ik bemerk zeker resultaat. Op mijn wangen blijf je echt wel de grote pigmentvlekken (melasma, ontstaan tijdens een vakantie in Turkije tijdens mijn zwangerschap) zien want dat is niet in een keer weg.

Perris Swiss Laboratory - Lightening Solution
Vlak voordat ik de producten begon te gebruiken in de maand mei. Op mijn wangen zie je duidelijk het melasma

Pigmentvlekjes anyone?

Maar de andere, kleinere vlekjes? Die lijken toch wel wat vervaagd. En ik kan het ook wel staven. Want onlangs bleek – tijdens een (gezicht)huidanalyse – dat de kwaliteit van mijn huid en de opgedane (zonne)schade niet veel erger is geworden dan toen ik zo’n drie jaar geleden eenzelfde analyse heb laten doen. Normaal gesproken telt de factor leeftijd (ik ben onlangs 51 jaar geworden) extra mee, bovenop de eerder genoemde zonneschade. Maar vergeleken met diezelfde (Observ) huidanalyse valt het mij alleszins mee.

Wat doe je precies allemaal voor je huid, Rory?

Kijk ik ‘gewoon’ naar mijn huid, dan valt mij de gladheid en soepelheid op. Natuurlijk moet ik ook rekening houden met mijn (gezonde) eetpatroon, de hoeveelheid water die ik drink en het collageen inclusief supplementen die ik tot mij neem. Ik noem het marine collageen van Éclat, het PURE minerale water van Geosilica en de boost Turmeric van Good Jamu die ik iedere ochtend inneem.

Perris Swiss Laboratory - Lightening Solution
Ook in de maand mei. Ondanks de SPF50 zie je wel de pigmentvlekken op mijn wangen

It’s all about the balance

Aan de andere kant geloof ik in genieten en dus drink ik regelmatig een speciaalbiertje, of een goed glas wijn en neem ik heus weleens een (kaas)croissant (daarnet nog), een bitterbal of een lekkere loempia. Maar weet je? It’s all about the balance. Genieten en goed voor jezelf zorgen kan echt wel naast elkaar bestaan. Dus resumerend kan ik eigenlijk echt wel zien wat goede huidverzorgingsproducten voor mijn huid doen.

Heb je ook wat meer informatie over Perris Swiss Laboratory?

Om ook wat meer informatie te geven over de producten zelf, hierbij een aantal punten waar de producten van Perris Swiss Laboratory om bekend staan.

Perris Swiss Laboratory - Lightening Solution

Lightening Dark Spot Serum

Het Lightening Dark Spot Serum bevat 95% natuurlijke ingrediënten en zorgt ervoor dat de huid 24 uur lang gehydrateerd wordt. Je huid ziet er zichtbaar helderder en stralender uit. Ook werkt het corrigerend op dark spots (hyperpigmentatie) en preventief op photo-aging (vroegtijdige veroudering van de huid veroorzaakt door herhaalde blootstelling aan UV-straling van de zon of kunstmatige bronnen, zoals zonnebanken). Kort gezegd een heerlijk serum dat ‘je s morgens en ’s avonds aanbrengt direct na het reinigen van je huid.  Wat zit erin? Denk aan vitamine E, C en B3 (Niacinamide) voor extra weerstand van de huid. Deze vitamines werken ook herstellend en ontstekingsremmend. Het populaire hyaluronzuur geeft hydratatie.
Let op! ‘Sabiwhite’ (extract van de Curcumaplant) zorgt voor het verhelderende aspect. Oe en vergeet ook niet de heerlijke geur, die voortkomt uit het natuurlijke aroma (Heliopoeder).

Radiance Activating Lotion

Dan de Radiance Activating Lotion. Deze lotion bevat 98% natuurlijke ingrediënten en is geschikt voor
alle huidtypen. Ik vind het een heerlijke lotion. Mijn huid is continu gehydrateerd en ziet er stralend en glad uit. Toch is de lotion mild en daarom gebruik ik deze twee keer per dag (na de reiniging. Ja, dat doe ik ook twee keer per dag; ’s morgens na het wakker worden en ’s avonds voordat ik naar bed ga). Het totaalpakket geeft je gewoon een stralende huid. Wat erin zit? Vitamine C en B3 (Niacinamide) en ook het enzym Bromelain (herstellend en ontstekingsremmend). Wist je dat er ook rozenwater in de lotion zit? Dit kalmeert de huid en zorgt voor de zachte en heerlijke geur.

Perris Swiss Laboratory - Lightening Solution
Tussenstand in augustus. De felle zon zorgt voor een donkerder huid. Toch zie ik een stralende huid waarin het melasma niet de boventoon voert

Wat zegt Perris Swiss Laboratory

Het fijne is dat alle producten uit de Perris Swiss Laboratory-lijnen ‘Skin Fitness’, ‘Skin Fit Youth’ én ‘Lightening Solution’ voor minimaal 95% bestaan uit natuurlijke ingrediënten (en Eco-gecertificeerd zijn). De producten zijn zowel klinisch als dermatologisch getest en bevatten geen parabenen, fenoxyethanol, siliconen, paraffine en minerale oliën, waardoor het risico op een allergische reactie geminimaliseerd is.

Perris Swiss Laboratory werd in 2012 opgericht door de Perris Group. Een team van deskundige wetenschappers ontwikkelen en produceren in Zwitserland de producten in de fabriek, Micro-Sphere, waar de Perris Group mede-eigenaar van is. Een unieke samenwerking waar natuur en wetenschap (farmaceutische technologie) elkaar ontmoeten, met als resultaat de luxe huidverzorgingslijn: Perris Swiss Laboratory“.

Iets met een vijftigplus huid

Resumerend kan ik oprecht zeggen dat deze producten veel voor mijn vijftigplus – jongens, het lijkt net alsof ik het over iemand anders heb – huid hebben gedaan. En zeker omdat ik ze nagenoeg op heb gebruikt. Iets om te herhalen? Zeker! Maar omdat ik zoveel moois toegestuurd krijg komt dat er niet altijd van. Op mijn wishlist / shortlist however staan de Lift Anti-aging Peeling Soft, de Radiance Activating Lotion en het Lightening Dark Spot Serum zeker bovenaan. Het kost wat, maar dan heb je ook echt wat.

Heb jij last van pigmentvlekken? En wat doe jij er precies aan?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Deze prachtige producten heb ik toegezonden gekregen 

 

Uitgelichte foto: is genomen in oktober 2021. Ik zie heel duidelijk dat de pigmentvlekken op mijn wangen lichter lijken

 

Lightening Dark Spot Serum € 195,- (30 ml)

Radiance Activating Lotion € 65,- (200 ml)

Waar te koop?  Bij luxe parfumerieën en Ici Paris XL