Our love is solid as a rock – review Loverock

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by RoryblokzijlLeave a Comment

Loverock. De naam doet mij denken aan de liefde voor mijn kind. Het houden van, wat wij veelvuldig naar elkaar uitspreken. Spontaan kwam dan ook omhoog: “Our love is solid as a rock

Toen ik onlangs bij een ontzettend leuk event was – de ‘Mama en Baby Parade’ – kwam ik in contact met de founder van Loverock. Een bevlogen en enthousiaste vrouw. Zelf ervaringsdeskundige – want eveneens moeder – en tevens gepassioneerd bezig met mooie producten voor de kwetsbare kinderhuid. We mochten de fijne ‘Love Pure Skin’ gezichtscrème – met SPF 6 – testen. Hartstikke fijn, want de laatste tijd ben ik erg bezig met het beschermen van dochterlief’s tere huidje.

Our love is solid as a rock - review Loverock

Mama en Baby Parade bij ‘De Kleine Parade’

Omdat we die ochtend in een gezellige ruimte bij een ontzettend leuke winkel ‘De Kleine Parade’ in Amsterdam meerdere presentaties kregen van hele fijne merken. Merken die helemaal pasten bij deze inspirerende persbijeenkomst, gericht op verschillende fases. Fases van zwangerschap tot opgroeiende kinderen. Was mijn aandacht volledig gericht op de verschillende (al dan niet nieuwe) producten en de uitgebreide en enthousiaste uitleg daarvan.

De filosofie van Loverock

Mijn ogen en oren maakten overuren! Ik werd meegesleept in een – voor mij – geheel nieuwe wereld. Een wereld waarin ik mij afvroeg waarom ik mij niet veel eerder had gefocust op deze fijne merken. Een merk als Loverock heeft namelijk een filosofie waar ik volledig achtersta. Ze kijken daadwerkelijk naar de kwetsbare kinderhuid. Kijken wat dat huidje nodig heeft en handelen daar ook naar. Want wist je dat de huid van kinderen tot 18 jaar ruim vijf keer dunner en droger is dan een volwassen huid? De klieren die talg produceren zijn nog klein en de productie van huidvetten is beperkt. Je kunt je voorstellen dat de huid daardoor gevoeliger is voor schadelijke invloeden van buitenaf.

Our love is solid as a rock - review Loverock

Love Pure Skin

Wat mij het meest aanspreekt in de Love Pure Skin gezichtscrème? Dat de crème alleen pure en natuurlijke ingrediënten bevat (een combinatie van avocado-olie, olijfolie, sheabutter, vitamine E en aloë vera). Dat het – overigens heerlijke – parfum waar ik een déjà vu van krijg allergeenvrij is, is een groot pluspunt. Ik merk dat de crème hydraterend werkt en haar huidje ook voedt. Ik zie – en voel – het daadwerkelijk aan de huid van haar gezichtje. Dat het ook nog beschermend is tegen schadelijke invloeden zoals kou, wind én zon is voor mij een enorme pre.

Zon, kou en wind

De crème zit in een handige tube. Dat vind ik prettig doordat het hygiënisch is en in mijn optiek de houdbaarheid in stand houdt. De crème is wat dik en moet je ook goed uitsmeren. Als je dat niet doet zie je een wittige waas. Alleen maar fijn omdat je dan precies weet waar je wel en niet hebt gesmeerd. Waar dat in de zomer belangrijk is voor de SPF is dat nu – in de koude en gure herfst – ook fijn, voor de bescherming tegen kou en wind.

Our love is solid as a rock - review Loverock

Mama, het ruikt zo lekker!

Ik vind (en Mila is het helemaal met mij eens) de geur ontzettend lekker. Niet te opdringerig. Fris en bloemig. Grappig, want op de site hebben ze het ook over de geur van “frisse lindebloesem“. Dat hebben we goed geroken dus. Omdat we het ingepast hebben in ons dagelijkse strakke ritueel grijpt Mila zelf ook naar de crème. Ze smeert het graag ook op de bovenkant van haar handen. Fijn, omdat het eigenlijk niet koud genoeg is voor handschoenen, maar wel guur genoeg om de huid uit te drogen.

Waarom heb ik hier niet eerder aan gedacht?

Zoals bij heel veel dingen denk ik al snel:” Waarom heb ik hier niet eerder aan gedacht?“. Ik ben altijd zo precies, bijna op het perfectionistische af bezig met de gezondheid van mijn kindje. Maar weet je? Als als, dan dan. Het is nooit te vroeg om ergens mee te beginnen. Wees gerust. Ik ben natuurlijk altijd al bezig geweest met de bescherming van haar huidje. Maar met name in de zomer. Vorig jaar heb ik voor het eerst een product gekocht voor haar droge huidje in de herfst/winter. Maar eigenlijk zonder dat goed uit te zoeken.

Resumerend

Daarom ben ik ook zo blij dat ik – door zo’n interessante bijeenkomst – dit fijne en eerlijke merk heb leren kennen. Zodat ik het zelf kan testen, maar ook zodat ik jullie goed kan adviseren. Jullie op deze manier kennis kan laten maken met (nieuwe) producten. Als ik een nadeel op moet noemen van de Love Pure Skin-crème dan is dat de prijs. In vergelijking met andere basic merken is het best prijzig.

Aan de andere kant heb ik dat er wel voor over, omdat het een fijn ‘all in‘ product is. Wat je in principe het gehele jaar kunt gebruiken (let overigens wel op de houdbaarheid, 6 maanden na opening). En 50 ml is best veel. Ik smeer iedere dag in ieder geval rijkelijk veel op Mila’s gezichtje (en handen). Afijn, nog even alle eigenschappen van de Love Pure Skin-crème van Loverock op een rijtje:

  • Optimale bescherming in alle weersomstandigheden
  • Dermatologisch getest
  • Bevat alleen pure en natuurlijke ingrediënten
  • Hypoallergeen met allergeen vrij parfum
  • Natuurlijke zonnefilters
  • Vrij van parabenen, siliconen, sulfaten (SLS/SLES), kleurstoffen en minerale oliën

Gebruik jij dagelijks een gezichtscreme voor je kind? En waarom wel of niet?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Loverock’s crème ‘Love Pure Skin’ is verkrijgbaar in een handige tube van 50 ml en kost €28.95

Dit product heb ik ontvangen ter review. Het artikel bevat mijn persoonlijke en oprechte mening.

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]