Geen beautyblogger, toch een review! Voor de 40+ huid

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl6 Comments

Geen beautyblogger, toch een review! Voor de 40+ huid

 

Geen beautyblogger, toch een review! Voor de 40+ huid

Ja, laat ik daar wel mee beginnen. Laat ik dat als eerste vooropstellen. Ik ben geen beautyblogger. Toch valt er denk ik een heleboel eer te behalen bij het reviewen van producten. Producten geschikt voor de 40+ huid. Ik noem het vooral géén ‘rijpere’ huid. Daar krijg ik een beetje jeuk van. Hoezo ‘rijpere’ huid. Alsof de huid van twintigers nog ‘sappig’ is ofzo? Laten we het beestje gewoon bij de naam noemen. 40+ huid. Daar! Zo! Ik heb het gezegd.

Niet ‘what to wear’, maar ‘what to use’

Ik ben een lijst aan het maken met favoriete producten die uitermate geschikt zijn voor mijn huid. In de conditie zoals die nu is. Want hoe je het ook went of keert. De huid van een 18-jarige heb ik nu eenmaal niet meer. Dan kan ik mijzelf nog wel jong voelen. En er eigenlijk ook best nog wel jong uitzien. Maar toch. Let’s face the facts. Ik ben de veertig gepasseerd. En dan moet je je 40+ huid ook op een andere, zorgvuldige manier verzorgen.

Beautyritueel voor de 40+ huid

Beautyritueel? Ik denk dat iedereen dat wel heeft. Of je nu een moeder met een druk leven bent, of niet. Of je nu alleen maar ’s ochtends je gezicht reinigt, of twee keer per dag. Of je alleen maar (dag)crème gebruikt, of juist de hele riedel van serum, lotion, dagcrème, nachtcrème, oogcrème. Ik vind dat ieder voor zich moet uitmaken wat hij doet. Je moet er namelijk wel de tijd voor hebben (of willen maken). Ook moet je er het geld voor over willen (of kunnen) hebben.

Badkamer rituelen van een 40 plusser

Wat kan ik jullie bieden? Een kijkje in mijn eigen ‘badkamer-rituelen’. Hoe verzorg ik mijn 40+ huid en wat voor tips kan jij er voor jezelf uithalen? On Y va! Allereerst was ik mijn gezicht twee keer per dag met water, Clinique gezichtszeep (nooit met gewone zeep in verband met de PH-waarde van je huid) en een (gezichts)borsteltje. Zacht droogdeppen. Met een watje met tonic (Clinique nummer 2) zacht je gezicht deppen. De DDML-lotion (ook Clinique) aanbrengen. Daarna ofwel de dagcrème ofwel de nachtcrème. Dat is bij mij altijd stap 1. Al-tijd. Ook als het eens een keer heel laat wordt. Vanzelfsprekend. Net zoals drie keer per dag mijn tanden poetsen.

De review!

Geen beautyblogger, toch een review! Voor de 40+ huid

Vichy Nutriextra handcrème kost circa € 7,99 / de Nutriextra fluide kost circa € 19,99 – verkrijgbaar bij de apotheek

Voor deze eerste review kies ik voor de Nutriextra fluide (bodylotion) èn handcrème van Vichy. Ik heb inmiddels veel handcrèmes uitgeprobeerd. Hoog op mijn favorietenlijstje staan de handcrèmes van Occitane (Shea Butter Ultra Rich) en Elizabeth Arden (Eight Hour Intensive Moisturizing). Maar soms heb je even iets minder te spenderen. Dus ben ik op zoek gegaan naar een budgetvariant. Geschikt voor mijn 40+ huid. Wat een fijne serie van Vichy is dit!

Geen beautyblogger, toch een review! Voor de 40+ huid

Mijn hand ‘as it is’ zonder crème. Vrij droog en wat rimpelig

Geen beautyblogger, toch een review! Voor de 40+ huid

Klein beetje handcrème

Geen beautyblogger, toch een review! Voor de 40+ huid

Ik weet niet hoe goed jullie het zien, maar mijn hand oogt zichtbaar gladder en zachter

Vichy geeft aan dat 1 keer aanbrengen voldoende is om de handen de hele dag tegen uitdroging te beschermen, zelfs na het handen wassen. Moeilijk te geloven, maar het is echt zo! Nu ben ik iemand die heel frequent zijn handen wast, dus ik vind het fijner om het vaker aan te brengen, maar toch. Inmiddels was mijn oog ook op de fluide (bodylotion) gevallen. De lotion trekt heel snel in en houdt je huid lang gehydrateerd (men belooft twee dagen. Dat onderschrijf ik niet helemaal). Wat ik het meest belangrijk vind. Beide producten trekken snel in en mijn huid voelt zacht aan (waarschijnlijk door de voedende bestanddelen glycerine, sheaboter en natuurlijke oliën). Er komt een mooie gloed over je huid. Een aanrader! Zowel de handcrème als de bodylotion.

Van wat voor soort product zouden jullie de volgende keer een review willen zien?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Dit is geen gesponsorde post

Dit artikel is speciaal geschreven voor FemNa40 en is vorige week op hun site verschenen.

 

Een PDF ontvangen met daarin mijn top 9 van boeken, waar ik zelf ontzettend veel aan heb gehad tijdens mijn zwangerschap, voor de bevalling en na de geboorte?

[ vul je e-mail in en klik op ok! ]