Drink je huid mooi!

Drink je huid mooi!

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl16 Comments

Drink je huid mooi? Yup. Waar ik dit concept vroeger niet kende, begon het bij mij destijds toen ik de Oenobiol beauty supplementen mocht innemen voor mooier haar. Spannend, kan ik mij nog herinneren. Want je neemt daadwerkelijk iets in, wat effect zou moeten hebben op – destijds – jouw haren en – in dit geval – je huid. Inmiddels heb ik wel vaker beauty supplementen tot mij genomen en voel ik mij daar ook prima bij. Vandaar dat ik extreem nieuwsgierig was naar de twee collageendrinks die Physalis dit voorjaar heeft geïntroduceerd.

Die Collagen Coffee drink gaat er makkelijk in!

De eerste variant – Collagen Coffee drink – is inmiddels alweer op. Hij drinkt lekker weg. Ik loste de inhoud van het sachet (100% Arabica-blend met 5 gram gemakkelijk opneembaar Naticol collageen en kokos poeder) op in gekookt water en deed er lekker veel opgeklopte melk bij zoals ik dat normaal gesproken ook bij mijn latte macchiato doe (maar dan met een Nespresso-cupje). De geur, smaak en feel is net als van een (lekkere) oploskoffie, dus dat maakte het voor mij heel gemakkelijk om elke dag een zakje te nemen.

Drink je huid mooi met deze Collagen Boost

Met de tweede – dubbelgedoseerde – Collagen Boost drink ben ik net een aantal dagen geleden begonnen. Wat aan die laatste zo bijzonder is? Er zitten in elk sachet twee soorten collageen (type 1 en type 2) die niet alleen effect hebben op je huid, maar ook iets extra’s doen voor je botten, spieren, gewrichten en kraakbeen. En wist je trouwens dat het in Aziatische landen heel normaal is om collageendrankjes te nemen? Het is onderdeel van een dagelijks beautyritueel om huidveroudering tegen te gaan. Dusssss.

Even wat informatie

De collageen aanmaak neemt vanaf je twintigste jaar jaarlijks met een procent af (say whut?!?). Ja maar Rory, dan ga je toch smeren met crème en dergelijke om je huid vochtig en gehydrateerd te houden? Dat kan. Alleen werkt dat toch anders. Als je collageen oraal inneemt (dus in de vorm van poeder dat je oplost in bijvoorbeeld yoghurt, of water of thee) dan kan het opgenomen worden via de darmwand en zo in de bloedbaan terecht komen. Dan werkt het letterlijk van binnenuit.

Drink je huid mooi!

Waar zit collageen allemaal?

Collageen bevindt zich niet alleen in de huid, maar ook in botten, kraakbeen en pezen. En wist je trouwens dat collageen een eiwit is (ook de belangrijkste bouwsteen van je bindweefsel)? Het zorgt niet alleen voor een gladde huid, maar collageen ondersteunt ook het behoud van soepele gewrichten. Het mooie van deze Collagen drinks van Physalis is dat je niet alleen collageenpeptiden inneemt, maar je maakt hierdoor zelf ook weer meer collageen aan. Plus de afbraak van collageen wordt afgeremd. Begrijp je het nog? Het is wat technisch, maar het maakt het voor mij wel wat helderder.

Let’s talk about the Collagen Boost drink

Maar goed, over de Collagen Boost drink. Heel eerlijk gezegd had ik daar iets meer moeite mee. Ik probeerde het eerst uit in mijn yoghurtbowl zoals ik die elke ochtend eet (Griekse volvette yoghurt met walnoten, vers fruit, gedroogde pruimen en gemberpoeder), maar de substantie werd wat dikkig en ik kreeg het niet goed gemengd. Totdat ik de dag erna het poeder oploste in mijn thee. Dat ging een stuk gemakkelijker. En het drinkt ook lekker weg. In alle oprechtheid is het wel minder ‘makkelijk’ dan de Collagen Coffee drink. Maar deze ‘boost‘ doet dan ook wel meer.

Wat doet deze ‘drink‘ precies?

Waarom? Er zit een extra hoge dosis pure collageen in (10 gram in plaats van 5 gram). Ook bevat het sachet niet alleen het meest voorkomende type 1 collageen (Naticol) maar ook nog eens 40 mg natuurlijk type 2 collageen (afkomstig uit het borstbeen van kippen). Dit noem je B-2Cool collageen en dat komt via de darmwand in je bloedbaan terecht. Het doet zijn werk op het immuunsysteem en zorgt er dus ook voor dat de afbraak van collageen wordt tegengegaan.

Drink je huid mooi!

Need to know

Deze voedingssupplementen (Collagen Coffee drink en de Collagen Boost drink) hebben een Clean Label. Wat betekent dat? Dat ze geen kunstmatige kleur-, bewaar-, smaak- en zoetstoffen bevatten. Je vindt ook geen lactose, suiker, gist of gluten. En ook goed om te weten. KeyPharm (waar Physalis onderdeel van uitmaakt) doet werkelijk actief zijn best om de lokale en globale klimaatimpact te berekenen, verminderen en compenseren. Zo weet je ook even wat meer over de achtergrond.

Wat merk ik zelf?

Het blijft lastig om te kunnen laten zien wat een beauty supplement voor je doet. Ik kan je wel vertellen wat mijn ervaringen zijn. Zoals gezegd vond ik het iets makkelijker (of meer drempelverlagend) om de Collagen Coffee drink in te nemen. Omdat ik elke ochtend toch al twee kopjes koffie (of eigenlijk een latte macchiato) drink. De Collagen Boost is net even wat meer een dingetje. Aan de andere kant is het een dubbele dosering en doet het ook meteen meer. Ik denk dat je het effect beter kunt zien als je het echt een paar maanden gebruikt in plaats van – zoals in mijn geval – 24 dagen. But still, dat is toch bijna een maand.

Drink je huid mooi!

Inspecteer je lijf en leden

Na een grondige inspectie lijkt mijn gezichtshuid wat meer ‘opgevuld’. Begrijp je wat ik bedoel? Ik ben natuurlijk 49, dus ik heb hier en daar wel wat rimpeltjes. Toch lijken ze iets minder zichtbaar. Ook doe ik – voor diegenen die mij volgen op Instagram stories is dit wel bekend – elke dag aan yoga en geloof mij, die lessen zijn best pittig. Toch heb ik veel minder last van spierpijn dan normaal gesproken. Dus wellicht heeft het ook effect op mijn gewrichten? Afijn, dit zijn mijn spontane bevindingen.

Hoe denk jij over beauty supplementen en welke van de twee collageen drinks zou jij kiezen?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Beide producten heb ik toegezonden gekregen

 

Wat kost dat nou?

Physalis Collagen Coffee – 12 zakjes – advies verkoopprijs € 26,-
Physalis Collagen Boost – 12 zakjes – advies verkoopprijs € 28,-

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]