Beauty findings rond je veertigste levensjaar

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl19 Comments

Beauty findings? En dat rond je veertigste levensjaar? Dan ben je toch allang uitgerangeerd? Een heel negatieve manier om naar leeftijd en het leven op zich te kijken. Voor mij is het glas inmiddels  veel meer halfvol dan halfleeg. Dus uitgerangeerd? Nee hoor, het is maar wat je jezelf wijsmaakt. Wat voor verhaal je vertelt. ‘Life is what you make of it‘. Mijn devies: openstaan voor alles wat het leven je biedt. En dat kan best veel zijn.

Gevoelsleeftijd rond je veertigste levensjaar

Waar ik vroeger best weleens kon denken: “Ben ik daar misschien te oud voor, zo rond mijn veertigste?” (zinloze gedachte, I know). Weet ik nu: het is maar net hoe jong je jezelf voelt. Ik heb het niet voor niets regelmatig over mijn gevoelsleeftijd. Toegegeven, op momenten dat ik moe, ziekig of eenvoudigweg té druk ben. Voel ik mij ouder dan wanneer ik energie te over heb. Als ik vol in mijn flow zit. En geniet. Van mijn dochtertje, mijn vent, werk èn leven.

Iets met Milaboekjes, Kinderyogabordspel en Koffietijd

Nu ik steeds meer tijd krijg, zo’n paar jaar na mijn veertigste levensjaar. En neem. Om te investeren in mijn blog. Komt er ook meer naar mij toe. Ik laat zien dat ik standvastig ben en sta voor wie ik ben. Door de content die ik schrijf en publiceer en door wat ik daarnaast allemaal doe. Ik geniet ervan om met Milaboekjes bezig te zijn. Te zien hoe succesvol ons kinderyogabordspel is. En natuurlijk hoe gaaf het is om met enige regelmaat bij Koffietijd aan te schuiven als (een van de achttien) Koffietijdvrouw(en) van dit seizoen. En dat rond je veertigste.

Ontdek je plekje

Dat geeft mij de kans om allerlei merken te ontdekken. Om paden te bewandelen die ik nooit bewandeld heb. Soms kan ik het nog wat lastig vinden om echt te staan voor wie ik ben. Maar geleidelijk aan gaat dat steeds beter.

Beauty findings rond je veertigste levensjaar

Maar ik dwaal weer af. Een aantal beauty findings die ik na mijn veertigste heb ontdekt? Het merk TWYN (oftewel: Take What You Need) die een collectie superleuke sieraden, waaronder ook kettinkjes biedt. Niet alleen interessant rond je twintigste of dertigste, maar juist ook rond je veertigste. Hoe leuk was het overigens om mijn nichtjes in het magazine van TWYN (zusje van Mi Moneda) terug te zien.

Take What You Need

Ik was dolblij toen ik – tijdens een persdag bij Maison PR – dit merk ontdekte. Zeker toen bleek dat ik dit mooie – rosé verguld – kettinkje mocht personaliseren. Hoe uniek, dat je een briefje met daarop een ‘verborgen boodschap’ in en uit het envelopje kan schuiven, waarop ik – hoe kan het ook anders – de naam van mijn dochtertje heb laten graveren. Het extra bijzondere? Dat dit in mijn eigen handschrift kon!

Beauty findings rond je veertigste levensjaar

EOS Coral Sparkle

Zoals jullie weten kan ik door de hardnekkige ontsteking aan mijn gezichtshuid weinig gezichtsverzorging en make-up gebruiken. Voorzichtig aan ben ik weer begonnen met de mij vertrouwde en meer high-end merken zoals Clinique, Esteé Lauder, Vichy en La Roche-Posay. Na een héle lange lipstickloze periode kon ik alleen nog maar mijn Clarins lippenstift gebruiken. Maar nu is er meer! Wat vind je van mijn nieuwste aanwinst? Een combinatie van lippenstift en lipbalm van EOS. Verkrijgbaar in vele kleurtjes, maar deze veelzijdige EOS Coral Sparkle met mooie shimmers sprak mij enorm aan.

Beauty findings rond je veertigste levensjaar

Beauty findings rond je veertigste levensjaar
Heel subtiel maar toch heel mooi, deze zachte kleur met shimmers

Uiterlijk rond je veertigste levensjaar, een heikel punt?

Ik blijf nog even bij uiterlijk (al dan niet op je veertigste). Ergens las ik dat iemand een haarband toch echt wel een ’tiener’-ding vond. Dat snap ik wel. Maar toch, is het rond je veertigste levensjaar dan echt ‘not done‘ om iets met haaraccessoires te doen? Wat vind je van deze ‘Bloomy Garden’ Duo Diadeem? En de prachtige schuifspeldjes uit dezelfde lijn van Zenner? Ik vind het ideaal om uit te proberen, zeker met de feestdagen in het vooruitzicht. Ik zie de schuifspeldjes al helemaal schitteren bij mijn partydress, met mijn haar in een strakke knot.

Beauty findings rond je veertigste levensjaar

Party proof met de amandelbloesem body lotion mousse

Maar voordat het feest begint wil ik mijzelf altijd even voorbereiden, opfrissen en het liefst nog even douchen. Mijzelf als het ware ‘party klaar’ maken en dus ook mijn lichaam goed hydrateren. Hoe fijn is deze subtiel naar amandelen ruikende en luchtige body lotion mousse van Kneipp? Dat ik een bodymousse heel fijn vind, schreef ik al eerder op de site van Twinkelbella. Ik vond het dan ook erg fijn om deze nieuwe geur te mogen testen.

Zowel dochterlief als ik vinden de geur heel discreet, zacht, bloemig (vind ik), citrusfruit-achtig (vindt Mila) en subtiel. De substantie is prettig, maakt de huid zacht en plakt niet (al was ik wel graag mijn handen na het opbrengen van de body mousse) en is geschikt voor de gevoelige huid. Een fijne toevoeging aan het body mousse-assortiment van Kneipp!

Beauty findings rond je veertigste levensjaar

Eerst alles opmaken?

Naast de mousse gebruik ik overigens nog steeds de fijne huidolie uit de Beautiful Shape-lijn (al vind ik die extra fijn voor het slapen gaan) of de stevige, voedende body crème uit de Beauty Geheim-lijn. Ik ben opgegroeid met de regel dat je eerst alles opmaakt voordat je iets nieuws opent. Maar als blogger gaat die regel natuurlijk niet helemaal op. Wel merk ik dat ik oprecht geniet van alles wat ik mag testen. En het gaat verder dan dat. Want ook na een review blijf ik alles gebruiken.

Wat vinden jullie van een overzichtsartikel als dit? Waar zouden jullie meer over willen lezen?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

*** Op de uitgelichte foto bovenin zie je mij in mijn prachtige cocktailjurkje van Laura Blagogee ***

De genoemde items heb ik ontvangen

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]