Hoe je intens blij kunt zijn met een aankoop

Hoe je intens blij kunt zijn met een aankoop

In Lifestyle, Persoonlijk by Roryblokzijl26 Comments

Ik typ dit, terwijl ik de tas met de bewuste aankoop naast mij heb staan. Bij de eettafel. Zo af en toe gaat mijn blik naar de inhoud van de tas en glunder ik. Niet alleen dat. Ik voel letterlijk kriebeltjes in mijn buik. Intens blij. Oppervlakkig? Nee, juist niet. Want hoe gaaf is het dat je in deze tijd, waarin kopen iets heel vluchtigs lijkt te zijn. Juist zó intens blij kunt zijn met wat je hebt gekocht?

Een aankoop kort dragen en snel wegdoen

Ja, ik zie af en toe wel de Instagram-accounts voorbij komen (waar ik ook veelvuldig naar kijk, geef ik toe) waar stylistes en andere BN-ers hun vluchtig gedragen kleding even snel weer van de hand doen. Op zich is dat goed voor het milieu. Recycling van kleding. Dat is waar. Maar het is net alsof het genieten. Oprecht en intens blij zijn met kleding er niet meer is. De omloopsnelheid van kleding lijkt zo hoog als je om je heen kijkt. Tassen vol wordt er gekocht. Iedere dag weer.

I am hooked!

Wat ik zojuist zelf voelde? In de winkel? Ik probeer het even te beschrijven. Deze – voormalige die hard – shopaholic liep langs een rek. Mijn blik bleef hangen aan een fluffy donkergroene jas. Heel zacht. Aaibaar zelfs. Mooie lengte. Prachtige kleur. Ik kon het niet laten om de jas toch maar even aan te passen. Dat was een goed plan. Want ik was ‘hooked‘. Onmiddelijk en meteen. Je weet het, voelt het en ziet het zelf. Dit.is.mijn.jas.

Een glaasje wijn in de lunchpauze? Ook een fijne aankoop

Heb ik deze aankoop echt nodig? Nee. Heb ik momenteel het geld? Eigenlijk niet. Maar je spaargeld dan? O ja. Toch hang ik de jas weg. Want zo spontaan onmiddellijk je portemonnee trekken? Die tijd heb ik gehad. Aldus wandel ik naar het nieuwe filiaal van Hudson’s Bay aan de overkant waar ik mijzelf trakteer op een latte macchiato en een broodje. Dat is dus ook iets wat ik nagenoeg niet meer doe, sinds ik niet meer in loondienst werk. Hoe anders was dat vroeger. Waar ik iedere dag in de Utrechtsestraat een broodje en een cappuccino of latte scoorde. En heel soms – in de zomer – zelfs een glaasje wijn erbij. Ja, je leest het goed, in de lunchpauze.

I can’t stop thinking about you

Been there, done that. Ook hiervoor geldt. Als ik nu een keertje ‘uit lunchen’ ga, dan is het echt een extraatje. Luxe. En geniet ik  oprecht van het moment. Afijn, dit keer bleef mijn hoofd maar bij de bewuste donkergroene fluffy coat hangen. En kwamen alle momenten waarbij ik dé jas kon dragen op mijn netvlies voorbij. Bij een event: check. Naar Koffietijd: check. Uit eten: check. Over een mooi (cocktail-)jurkje: check. En heel eerlijk? Zo’n hippe, fijne en zachte fluffy coat is iets waar ik eigenlijk al heel lang naar kijk. En al helemaal in zo’n prachtige donkergroene kleur.

Intens blij met mijn aankoop!

Heb ik je al verteld hoe zacht de jas is? Aaibaar als een beertje. O ja, mét een capuchon. En het staat ook nog eens ontzettend leuk. Terwijl normaal gesproken een muts, capuchon of hoodie mij – volgens mijzelf – niet echt staat. Je begrijpt. Ik heb de jas gekocht. Een aankoop ‘worth while‘ (= de moeite waard). Ja, je leest het goed. Dit meisje is intens blij! Ik ga ‘m nog even passen, dan nog eens passen, dan een rondje erin dansen. En dan inpakken en onder de kerstboom leggen. Omdat ik mijzelf weleens een kerstcadeau mag geven. Omdat je soms voelt dat je voor jezelf mag kiezen.

Say what?!?

Terwijl ik dit huppelend naar H. app. Dat ik mijzelf een cadeau heb gegeven voor onder de kerstboom. Krijg ik een berichtje terug: “Maar dat wordt dan toch mijn kerstcadeau voor jou? X“. Say whuuuuuuut? Dankbaar. Blij. Happy. Wat een fijne vent heb ik toch. Nee, niet omdat hij mij cadeaus geeft. Wel, omdat hij het aanvoelt wanneer ik ècht ergens in ben geïnteresseerd. Ja, ook H. maakt mij (nog steeds) intens blij. Dit zijn dan weer de momenten waarop ik merk dat we elkaar – nog steeds – goed aanvoelen. Ook wanneer je alweer bijna 27 jaar samen bent.

Geef jij jezelf weleens een cadeau? En wat was het laatste dat je hebt gekocht?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze fijne fluffy jas heb ik zelf gekocht. Uh, uiteindelijk gekregen van H.! Quanta costa? € 59,95

Waarom ik dan toch een link erin zet? Omdat ik iedereen zo’n gave jas gun 😉

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]

 • haha herkenbaar maar ik word van de raarste dingen al happy, een fles wasmiddel…gaat nergens over haha en kleding en pruldingen voor in mijn huis. en ja koop ook wel eens wat voor mijzelf, laatste wat ik kocht zijn nieuwe schoenen en een luchtje 😀

  • Hahaha, een fles wasmiddel? Ik weet nog wel dat ik ooit eens een strijkijzer voor mijn verjaardag kreeg. Ik zal je vertellen dat ik ‘not amused’ was. Dat van de schoenen en het luchtje klinkt goed!

   • haha oh echt ja nee ik kan van de gekste dingen happy worden

 • Melissa maria

  Laatste wat ik kocht voor mijzelf is een abbo bij weight watchers. Tijd om 40 kilo af te vallen 🙂

  • 40 kilo! Dat is wel erg veel zeg. Ben je al begonnen? En hoe gaat het?

 • querine

  het laatste wat ik voor hem kocht waren happy socks
  lief om te lezen hoe blij je (nog steeds) met hem bent

  • Ja, gelukkig inderdaad. Zo vanzelfsprekend is dat niet. Al is het niet altijd pais en vree hoor. Maar dat is het bij niemand volgens mij.

 • Merel van Berkel

  Hij is geweldig! En lijkt me heerlijk zitten 🙂 Hartstikke lief van H dat hij je de jas cadeau doet!
  Eigenlijk heb ik mezelf lang geen cadeau meer gegeven. Dat deed ik weleens in de tijd dat ik nog single (mama) was. Vooral om mezelf te herinneren aan het feit dat ik meer dan alleen maar mama was. Vaak was het dan een boek van Jill Mansell of een feelgood film om lekker te kunnen ontspannen.

  • Thanks! Hij zit inderdaad heerlijk. Zooooo jammer dat ik nog even moet wachten totdat ik hem écht aan kan doen. Lijdzaam wacht hij in zijn tasje op de Kerstdagen, hahaha. En ik voor de kastdeur 😉 Jezelf verwennen moet ook kunnen op zijn tijd (al ben ik erg blij met dat H. mij de jas geeft).

 • Amelie Mertens

  Als ik mezelf een cadeau geef, is het meestal lippenstift. Het is weer al een tijdje geleden dat ik er me één cadeau heb gedaan!

  • Het is bijna Kerst, dat roept om een nieuwe lippenstift (toch?). Volgens mij komen nu de acties er ook weer aan (tweede gratis of tweede halve prijs)

 • Marleen Weijman

  Leuk! Ik hou van fluffyyy! Zara heeft sowieso vaak mooie spullen! 🙂

  • Absoluut. Ik kon vroeger de Zara in onze stad niet voorbij lopen zonder éven naar binnen te gaan. In dit geval ben ik blij dat ik het toch heb gedaan.

 • MC Kleuver

  Leuk dat je iets herkent als, dit wordt van mij! Dat is inderdaad een heerlijk gevoel.

 • Martiena de Graaf

  Fantastisch he wanneer je zo gelukkig bent met je aankoop. Ik heb laatst ook een nieuwe jas gekocht. Nog steeds blij mee!

  • Fijn! Wat voor soort jas heb jij gekocht Martiena?

 • Babs Ijkelenstam

  Wat een heerlijke jas! ik wil ook zo graag een fluffy jas of vest (al tijden) Het zal wel wat met het aaibaarheidsgehalte te maken hebben.
  Gisteren heb ik mijzelf een bloemetje cadeau gedaan. Deels voor een foto voor een interview (gaaf, hè) maar ook omdat ik bloemen mooi en gezellig vind staan. Manlief bakt de lekkerste dingen voor mij/ons, maar een bloemetje kopen doet hij nooit. Dus doe ik het maar af en toe. 😉

  • Ah wat leuk! Een interview? In welk blad / magazine en wanneer komt het in de winkels? Dan ga ik het zeker even kopen (en dat is een unicum, want ik koop nagenoeg geen bladen of bloemen meer – te duur). Maar heel goed hoor. Ook hier herkenbaar overigens. Dat van de geen bloemen kopen van de man (alleen die van mij maakt ook geen lekkere dingen. Hmmmm 😉

   • Babs Ijkelenstam

    Een soort huis aan huis blad in Brabant. 😉 Dus het komt niet in de winkel, maar als het zover is lees je het vast terug bij mij!
    Bladen koop ik ook niet meer. Vroeger kocht ik wel eens de Quest en de Cosmopolitan, maar zag laatst dat ze 6,95 kosten. Pffff… reken het maar om. Jammer dat ik geen lid meer ben van de bieb, ik ging met stapels magazines en boeken naar huis. (Psychologie magazine vind ik ook altijd lekker leesvoer)

 • Deborah St

  Ik heb onlangs lingerie gekocht bij Hunkemöller. Ik had al zo lang nieuwe stukken nodig, ik was er zo blij mee en dat ben ik nog steeds.
  En ik snap je gevoel helemaal, als ik écht ‘verliefd’ ben op een kledingstuk moét ik het gewoon kopen. Nadien draag ik het wekelijks (zoals mijn wollen truien, I love them!)

  • Ah wat goed Deborah. Onlangs had ik – na een Marie Kondo inventaris – al mijn oude slipjes en bh-tjes de deur uit gegooid. En ik heb goed geshopt. De ‘waarde’ van wat je onder je kleding draagt wordt toch best onderschat vind ik. Doordat je jezelf zo fijn voelt erin, straal je dat ook uit.

 • Dat doe ik zeker. Helemaal nu in deze feestmaand. Ik koop voor het hele gezin dan de cadeau’s en kan dan mezelf niet overslaan. Vanavond “kreeg” ik zo mooie kerstsokken, een sportbroek en een Lightbox in de vorm van een spreekwolkje

  • Ah wat een leuke cadeaus! Die lightbox lijkt mij ook superleuk. Gisteravond (zwaar beroerd in bed) ‘kreeg’ ik ook het prachtige, met superkorting gekochte vest. Waarop dochtertje traantjes kreeg, omdat mama ‘maar’ een cadeautje had. Zo schattig 🙂

 • momfever

  Ik kan zeker ook heel blij worden van een aankoop. Ik zit me nu alleen af te vragen wat mijn laatste aankoop was waar ik zo blij van werd. Dat is blijkbaar een tijdje geleden helaas.
  Nicole Orriëns

  • Was dat niet je jas Nicole? De ene had je terug gestuurd (groen?) en met die ander was je heel blij.

 • Lodi Kolhoop-Boonstra

  haha je hebt helemaal gelijk en wat leif dat je hem dan uiteindelijk onder de boom krijgt. Mijn motto is ook, verwen jezelf af en toe, een ander doet het niet!