Hoe je intens blij kunt zijn met een aankoop

In Lifestyle, Persoonlijk by Roryblokzijl26 Comments

Ik typ dit, terwijl ik de tas met de bewuste aankoop naast mij heb staan. Bij de eettafel. Zo af en toe gaat mijn blik naar de inhoud van de tas en glunder ik. Niet alleen dat. Ik voel letterlijk kriebeltjes in mijn buik. Intens blij. Oppervlakkig? Nee, juist niet. Want hoe gaaf is het dat je in deze tijd, waarin kopen iets heel vluchtigs lijkt te zijn. Juist zó intens blij kunt zijn met wat je hebt gekocht?

Een aankoop kort dragen en snel wegdoen

Ja, ik zie af en toe wel de Instagram-accounts voorbij komen (waar ik ook veelvuldig naar kijk, geef ik toe) waar stylistes en andere BN-ers hun vluchtig gedragen kleding even snel weer van de hand doen. Op zich is dat goed voor het milieu. Recycling van kleding. Dat is waar. Maar het is net alsof het genieten. Oprecht en intens blij zijn met kleding er niet meer is. De omloopsnelheid van kleding lijkt zo hoog als je om je heen kijkt. Tassen vol wordt er gekocht. Iedere dag weer.

I am hooked!

Wat ik zojuist zelf voelde? In de winkel? Ik probeer het even te beschrijven. Deze – voormalige die hard – shopaholic liep langs een rek. Mijn blik bleef hangen aan een fluffy donkergroene jas. Heel zacht. Aaibaar zelfs. Mooie lengte. Prachtige kleur. Ik kon het niet laten om de jas toch maar even aan te passen. Dat was een goed plan. Want ik was ‘hooked‘. Onmiddelijk en meteen. Je weet het, voelt het en ziet het zelf. Dit.is.mijn.jas.

Een glaasje wijn in de lunchpauze? Ook een fijne aankoop

Heb ik deze aankoop echt nodig? Nee. Heb ik momenteel het geld? Eigenlijk niet. Maar je spaargeld dan? O ja. Toch hang ik de jas weg. Want zo spontaan onmiddellijk je portemonnee trekken? Die tijd heb ik gehad. Aldus wandel ik naar het nieuwe filiaal van Hudson’s Bay aan de overkant waar ik mijzelf trakteer op een latte macchiato en een broodje. Dat is dus ook iets wat ik nagenoeg niet meer doe, sinds ik niet meer in loondienst werk. Hoe anders was dat vroeger. Waar ik iedere dag in de Utrechtsestraat een broodje en een cappuccino of latte scoorde. En heel soms – in de zomer – zelfs een glaasje wijn erbij. Ja, je leest het goed, in de lunchpauze.

I can’t stop thinking about you

Been there, done that. Ook hiervoor geldt. Als ik nu een keertje ‘uit lunchen’ ga, dan is het echt een extraatje. Luxe. En geniet ik  oprecht van het moment. Afijn, dit keer bleef mijn hoofd maar bij de bewuste donkergroene fluffy coat hangen. En kwamen alle momenten waarbij ik dé jas kon dragen op mijn netvlies voorbij. Bij een event: check. Naar Koffietijd: check. Uit eten: check. Over een mooi (cocktail-)jurkje: check. En heel eerlijk? Zo’n hippe, fijne en zachte fluffy coat is iets waar ik eigenlijk al heel lang naar kijk. En al helemaal in zo’n prachtige donkergroene kleur.

Intens blij met mijn aankoop!

Heb ik je al verteld hoe zacht de jas is? Aaibaar als een beertje. O ja, mét een capuchon. En het staat ook nog eens ontzettend leuk. Terwijl normaal gesproken een muts, capuchon of hoodie mij – volgens mijzelf – niet echt staat. Je begrijpt. Ik heb de jas gekocht. Een aankoop ‘worth while‘ (= de moeite waard). Ja, je leest het goed. Dit meisje is intens blij! Ik ga ‘m nog even passen, dan nog eens passen, dan een rondje erin dansen. En dan inpakken en onder de kerstboom leggen. Omdat ik mijzelf weleens een kerstcadeau mag geven. Omdat je soms voelt dat je voor jezelf mag kiezen.

Say what?!?

Terwijl ik dit huppelend naar H. app. Dat ik mijzelf een cadeau heb gegeven voor onder de kerstboom. Krijg ik een berichtje terug: “Maar dat wordt dan toch mijn kerstcadeau voor jou? X“. Say whuuuuuuut? Dankbaar. Blij. Happy. Wat een fijne vent heb ik toch. Nee, niet omdat hij mij cadeaus geeft. Wel, omdat hij het aanvoelt wanneer ik ècht ergens in ben geïnteresseerd. Ja, ook H. maakt mij (nog steeds) intens blij. Dit zijn dan weer de momenten waarop ik merk dat we elkaar – nog steeds – goed aanvoelen. Ook wanneer je alweer bijna 27 jaar samen bent.

Geef jij jezelf weleens een cadeau? En wat was het laatste dat je hebt gekocht?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze fijne fluffy jas heb ik zelf gekocht. Uh, uiteindelijk gekregen van H.! Quanta costa? € 59,95

Waarom ik dan toch een link erin zet? Omdat ik iedereen zo’n gave jas gun 😉

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]