Wat zijn jouw waarden? Mijn top drie

In Persoonlijk by RoryblokzijlLeave a Comment

Wat zijn jouw waarden? Mijn top drie

Wat zijn jouw waarden? Mijn top drie

Interessante vraag! Ik las hierover voor het eerst op de blog van Lisanne. En extra leuk omdat deze tag gedeeld mag worden en je zo eigenlijk meer te weten komt van andere mensen. En dat op een speelse manier. Speelsheid. Voor mij de vierde van de waarden, waarvan ik mij afvraag of die niet eigenlijk in mijn top drie hoort te staan. Waarom? Speelsheid is iets wat steeds belangrijker in mijn leven is geworden. Zeker sinds de komst van ons lieve dochtertje.

Haptonoom

Laat ik eerlijk zijn. In een periode alweer járen geleden, waarin ik veel te veel bezig was met mijzelf. Op een niet zo’n positieve manier bedoel ik dan. Ben ik aan de slag gegaan met een haptonoom. Fantastisch hoe ‘vreemde ogen dwingen’. In die zin dat je leert inzien op wat voor een niet-constructieve manier je bezig kunt zijn met je leven. Status, goed salaris, koophuis, kleding, reizen…allemaal leuk hoor. Maar weet je nog wel hoe je speels kan zijn? Reageer je nog wel eens op je innerlijke kind? Maar genoeg over speelsheid. De drie waarden die ik heb uitgekozen zijn:

1. Creativiteit

Creatief. Altijd al geweest. Tekenen, kleuren, schrijven, gedichten. Een hele periode waarin ik meer ‘statisch’ bezig ben geweest heb ik de creativiteit moeten laten gaan. Nu is het juist weer aan het terugkomen. Een van de waarden die bij mij op nummer één staat. Waarom? Creativiteit omvat voor mij meerdere dingen, zoals bijvoorbeeld het eerder vermelde speelsheid, creatief omgaan met kleding, besparen. Creativiteit is een van de waarden die zorgen dat je ontspant. Je bent een uitvinder, je creëert. Met creativiteit kan je andere mensen blij maken.

2. Oprechtheid

Uhmmm, hoe kan ik het beste uitleggen waarom ik uit het lijstje waarden juist deze heb uitgekozen? Voor mij betekent oprechtheid niet roddelen. Niet (negatief) praten over iemand achter diens rug om. Een heel belangrijke waarde. Het heeft met loyaliteit te maken. Met het vertrouwen wat een ander in je heeft gesteld. Oprechtheid kan heel moeilijk zijn. Maar het is ook een mooie en voor mij belangrijke waarde. Zeg wat je voelt en doe wat je zegt.

3. Persoonlijke groei

Omdat ik uiteindelijk het gevoel had gekregen dat ik bleef hangen. Ik leerde niet meer dagelijks bij. Hangen in een vast stramien, een gouden kooi. Vasthangen in een stabiliteit waar ik uiteindelijk ongelukkig van werd. Toen kreeg ik ons dochtertje, hield mijn werk op en bleef ik thuis. Een totaal andere vorm van persoonlijke groei begon. De groei in het leven van een newby mommy. Toen de groei begon te tanen en ik merkte dat ik meer prikkels ernaast nodig had. Kwam Jelle op mijn pad. En gaf mij het duwtje wat ik nodig had om deze blog te starten. Maakte ik gelukkig weer een enorme stap in het proces van persoonlijke groei. Een hele mooie waarde van het eerder genoemde lijstje van de site van Lisanne.

Vind je het leuk om deze tag ook te delen? Wat zijn jouw waarden?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Wil je mijn 5 beste blogs ontvangen in je mail?

[ vul je e-mail in en klik op ok! ]