De Negen Maanden Beurs

In Babytalk, Beeld by Roryblokzijl7 Comments

De Negen Maanden Beurs

En dan opeens…is het zover. Voor je het weet doe je dingen die je nooit eerder in je leven hebt gedaan. In mijn geval? De ‘Negen Maanden Beurs’ bezocht. Veel over gehoord, maar nog nooit een poging ondernomen om te gaan. Zelfs niet toen ik zwanger was en ook niet toen mijn dochtertje nog maar een klein babietje was. Waarom eigenlijk niet?

De Negen Maanden Beurs

Grote mensenmassa’s? Nee dankjewel

Ik heb een afkeer van grote mensenmassa’s. Afkeer klinkt wat groot, maar ik voel mij gewoon niet prettig tussen een boel dringende, drukke mensen in een omgeving met ontzettend veel prikkels. Grote massale feesten als ‘Sensation’ zijn dan ook niet aan mij besteed. Geef mij maar een leuk, behapbaar feest of clubavond in een intieme setting zoals Panama of de Sugar Factory.

De Negen Maanden Beurs

Babygear

Maar goed, het gaat nu niet om feesten. Het gaat om een hele leuke, informatieve en inspirerende Negen Maanden Beurs voor als je zwanger wilt worden, bent of misschien wel als je bent bevallen. Of je vindt het topic gewoon interessant. Dat kan. Genoeg te doen bij de beurs. Babygear zoals de nieuwste wandelwagens, geboortekaartjes, kleding, kraamkadootjes, demonstraties, (mode)shows, Italiaanse gelukshemdjes. Name it, it’s there. That’s for sure.

De Negen Maanden Beurs

Een goede voorbereiding is het halve werk

Ik weet nog goed dat ik zwanger was. Ik vond het ontzettend belangrijk om mij goed voor te bereiden. In die zin. Ik wilde de beste wandelwagen, een goed bekend staande, stevige box, een prima bedje. Allemaal online uitgezocht, vergeleken, nog eens bekeken irl (oftewel: in real life) en toen pas gekocht. Hoe handig zou het zijn geweest als ik wél naar de Negen Maanden Beurs was gegaan. Had mij een hoop uitzoekwerk gescheeld.

De Negen Maanden Beurs

Mag ik even pauze?

Toegegeven. Het is wat druk. Behoorlijk druk zelfs. Het is een aanslag op je uithoudingsvermogen. Heel veel lopen, heel veel zien, een behoorlijke mensenmassa om je heen. Veel drukte en prikkels. Maar dan heb je ook wat. En speciaal voor zwangere vrouwen heeft de RAI extra faciliteiten geregeld zoals kolfruimtes, extra toiletten (alhoewel ik die zelf niet heb gezien. Maar ok, ook niet gezocht). Wat ik een pluspunt vind van de Negen Maanden Beurs in vergelijking bijvoorbeeld met de Huishoudbeurs die min of meer op hetzelfde moment plaatsvond? De ruimte. Alles is wat ruimer opgezet. Het oogt vriendelijker. De sfeer is ‘liever’.

De Negen Maanden Beurs

Ik zeg: doen!

Eerlijk is eerlijk. Het blijft een ervaring die je energie kost. Maar het levert je ook zeker wat op. Als je de drukste tijdstippen en dagen probeert te vermijden. Je met jezelf afspreekt om naar je lichaam (en je gevoel) te luisteren en op tijd te stoppen. Dan heb je een leuke ervaring gehad, veel meegekregen van de ‘nifty’ babygear en genoten van de eensgezinde sfeer. Ik zeg: gewoon een keer doen!

De Negen Maanden Beurs

(foto: de dynamische show van Stokke)

Ben jij wel eens op een beurs geweest? Liever niet of juist een aanrader?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl