Believe in B-Liv wijnen

Believe in B-Liv wijnen

In Lifestyle by Roryblokzijl12 Comments

Vroeger? Bij ons thuis? Gingen we eigenlijk nooit uit eten, laat staan met vakantie. Natuurlijk was er wel de occasional viering van een jubileum (trouwdag van Opa en Oma), of gingen we naar een verjaardag, of reden we weleens met familie mee naar de zus van mama die in Duitsland woont. Maar dat was het wel. Diners in restaurants – al dan niet luxe – of kennismaken met wijnen? Dat zat er destijds echt niet in. Als kind natuurlijk helemaal niet, maar mijn ouders hebben er zelf gewoon nooit interesse in gehad.

Liefde voor good food en bijpassende wijnen

Waar komt dan toch die liefde van jou voor restaurants, good food en heerlijke (bijpassende) wijnen vandaan Rory? Tja, dat kwam (veel) later pas. Toen ik mijn huidige man leerde kennen was ik begin twintig. Mijn schoonvader is een groot wijnliefhebber en zo kreeg ik langzaamaan wel iets mee over wijnen. H. en ik gingen destijds als begin twintigers af en toe naar (Aziatische) restaurants. Langzaamaan gingen we ook steeds vaker met vakantie. Naar landen als Turkije, Indonesië, Maleisië, Singapore en Hong Kong. Toen daar ook nog lange weekenden naar New York bijkwamen begon onze smaak zich steeds meer te ontwikkelen.

Believe in B-Liv wijnen
Samen met Mariette van ‘Over Eten Gesproken

(Sterren)restaurants en meer

Weer een aantal jaren later kwam restaurant Mario (in Neck) in beeld. Ze hadden geen Michelinster meer, maar toch. Wat een ervaring. Maar via mijn werk bezocht ik ook Sazanka (hét teppan yaki-restaurant van het Okura Hotel). In het buitenland bezochten we samen graag bijzondere restaurants. En met het genieten van heerlijke en bijzondere gerechten kwam ook wine pairing in mijn leven. Sommeliers kunnen je zoveel vertellen over (bijpassende) wijnen en het verhaal erachter. Zo kwam het veel meer tot leven en op die manier geef je jezelf ook de kans om je te ontwikkelen hierin. En dat geldt natuurlijk ook voor wijnproeverijen.

Duurzame maaltijden en wijnen

Een tijd terug mocht ik genieten van een – voor mij een van de eerste evenementen sinds de pandemie trouwens – event in het duurzame restaurant Circl in Amsterdam. Een wijnproeverij en lunch, maar ook nog eens een hele bijzondere. Want Nederlanders eten, drinken en leven – gelukkig – steeds duurzamer. We zijn ons met zijn allen steeds meer bewust van de impact op het milieu en kiezen vaker voor biologische opties. Sinds een paar maanden is er een nieuw merk op de Nederlandse markt met de meest duurzame, biologische en 100% vegan wijnen. Een merk dat zich verbindt met iedereen die waarde hecht aan duurzamere alternatieven.

Believe in B-Liv wijnen

De wijnen zijn niet alleen (h)eerlijk, maar ook beter voor het milieu

Vertel eens Rory? Wijnmakers uit het populaire wijnland Chili konden niet achterblijven in de groene ontwikkeling en hebben dit merk gecreëerd, waaronder de meest duurzame en biologische wijnen die in ons land verkrijgbaar zijn vallen. Ik heb het over B-Liv. En weet je? Duurzaam hoeft niet perse heel prijzig te zijn. Denk aan (kwaliteits)wijnen die een lage impact op het milieu hebben. Ze zijn organic, gemaakt van biologische druiven en zijn 100% vegan. Daarnaast zijn deze premium wijnen – biologisch en veganistisch gecertificeerd – gebotteld in een van de meest lichte flessen ter wereld. Het B-Liv assortiment bestaat uit: Sauvignon Blanc, Rosé, Cabernet Sauvignon en een Red blend.

Andere redenen waarom B-Liv wijnen beter zijn voor onze planeet

Er zit geen capsule om de huls van de fles! De kurk is natuurlijk composteerbaar. De flessen zijn lichter en gemaakt van gerecycled glas. De labels zijn gemaakt van 90% gerecycled papier én de wijnen zijn geproduceerd met 100% duurzame energie. Allemaal kenmerken die deze wijnen van B-Liv speciaal maken. Natuurlijk hebben we uitvoerig mogen proeven tijdens de wijnproeverij en ook bij de aansluitende lunch genoten we van een bijpassend glas B-Liv. Een ideale duurzame combinatie met restaurant Circl.

Believe in B-Liv wijnen

Circl en B-Liv, een mooie combinatie

Want wist je dat chef-kok Max Ferrari Scanarotti van Circl in het restaurant kookt volgens circulaire principes en dagelijks de strijd aangaat tegen voedselverspilling? In de keuken gebruikt hij daarom graag duurzame kooktechnieken zoals wecken en fermenteren. Het doel is dan ook niet voor niets om (h)eerlijke gerechten te serveren met minimaal energieverbruik en afvalproductie maar met een positieve impact op mens en milieu. Wat een mooie ervaring!

Over B-Liv

B-Liv is een merk dat valt onder VSPT Group en is een nieuwe range van biologische wijnen, met verpakkingen die zo weinig mogelijk impact hebben. Ze zijn een uitnodiging om een bewustere consumptie te promoten, vanaf de aankoopbeslissing tot de uiteindelijke afvalverwerking. B-Liv is het eerste merk van VSPT dat is ontworpen volgens haar nieuwe beleid inzake ecoverpakking en levenscyclusanalyse”.

Believe in B-Liv wijnen

Ik heb enorm genoten van alles. De ontvangst, uitleg, wijnproeverij én de lunch bij Circl. De wijnen van B-Liv spreken mij allemaal erg aan maar de Sauvignon Blanc en Red Blend hebben mijn grote voorkeur.

Kies jij tegenwoordig eerder voor duurzame opties?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

De wijnen zijn te koop bij Jumbo Supermarkten en kosten €6,79 per fles

Voor dit event ben ik uitgenodigd