De toegevoegde waarde van een nieuwe, zelf uitgezochte keuken

De toegevoegde waarde van een nieuwe, zelf uitgezochte keuken

In Lifestyle by Roryblokzijl8 Comments

Wat is het alweer lang geleden. Het moment dat we onze huidige (nieuwbouw)woning kochten en besloten om zรฉlf een nieuwe keuken aan te schaffen in plaats van de standaard meegeleverde keuken te accepteren. Best een dingetje trouwens, want in een woning – onder architectuur gebouwd door Jan des Bouvrie – lijkt het logisch om ook voor zijn (standaard) keuken te kiezen. Zo niet voor ons. Destijds (ik heb het over bijna 23 jaar geleden) waren de keukens ‘in’ die geen frontje aan de onderkant hadden. Lekker alle apparatuur los en in het zicht.

Een keuken? Die kocht je in Duitsland

Nou, dat was niet mijn idee van mooi en dus keken we verder dan onze neus lang was. En zelfs over de grens in Duitsland. Destijds was er namelijk qua keukens niet zoveel te zien en te krijgen. Dat is nu wel anders. Er zijn zoveel meer mogelijkheden. Ook de manier waarop je een keuken uitzoekt trouwens. De brochures (bijna boekwerken te noemen) waar je jezelf mee kunt voorbereiden op een aanschaf zijn al heel prettig. Maar een afspraak inplannen is natuurlijk ook heel makkelijk en fijn om te doen.

“Ik wil graag een SieMatic keuken”

Ik kan mij nog heel goed herinneren dat we erg benieuwd waren naar een SieMatic keuken, want daar hadden we mooie verhalen over gehoord van buren die al eens eerder een nieuwbouwwoning hadden gekocht en ingericht. SieMatic staat voor hoogstaande kwaliteit, mooie ontwerpen รฉn mooie materialen. Daar hing wel een prijskaartje aan overigens en dat konden we destijds niet betalen. Want als je een nieuwbouwwoning koopt? Dan komen er standaard behoorlijk veel opties op je pad. Wat voor keuken koop je? Ga je voor de standaard badkamertegels? Wil je vloerverwarming laten installeren? Of meteen een dakkapel? En hoe zit het met de apparatuur in de keuken? Voor welk merk kies je en waarom?

Keuzes, keuzes en keuzes (voor een keuken)

Ik weet wel dat ik nu nog veel meer zou kiezen voor datgene wat รญk echt wil. Minder standaard en meer gericht op het moderne leven van de huidige tijd. Ja, ik denk dat ik nu juist zou kijken naar een zogenaamde design keuken. Wat ik daarmee precies bedoel? Een ruim opgezette keuken met voldoende werkruimte, waar ook aandacht is voor unieke elementen zoals een bijzondere achterwand of iets meer gewaagde materiaalkeuzes. En bijzondere keukenapparatuur zoals een Quooker in een andere kleur. En natuurlijk een wijnklimaatkast, want we houden echt van bijzondere wijnen.

Familiebedrijf Goergen

Laat ik nu online hebben gezien dat het familiebedrijf Goergen precies dat levert waar mijn aandacht naar uitgaat. En zij zijn wel gewoon in (het zuiden van) Nederland gevestigd (meerdere locaties trouwens). Wist je dat ze verschillende soorten SieMatic keukens leveren? Denk aan ‘Urban’ (veelzijdig, gezellig en inspirerend. Helemaal mijn ding!), ‘SLX Pure’ (greepuitsparingen, led-verlichting), ‘Pure’ (exclusieve materialen gecombineerd met een elegant en minimalistisch design) en ‘Classic’ (combinatie van traditioneel en modern design en dat in een huiselijke sfeer).

De toegevoegde waarde van een nieuwe, zelf uitgezochte keuken

The sky is the limit

Je leest. The sky is the limit waar het keukens betreft. Terugkijkend naar onze goede keuze destijds (men gelooft niet dat onze keuken alweer bijna 22 jaar oud is. Zo zuinig zijn we op onze spullen) ben ik nog steeds heel blij. Alleen zou ik nu een veel groter werkblad willen hebben (misschien toch die L-vorm), geen bovenkastjes, meer stopcontacten en de mogelijkheid voor bijzondere keukenapparatuur zoals die wijnklimaatkast (veel meer ruimte dan dat kleine vakje in de koelkast). Wie weet, wat niet is kan nog komen.

Hoe lang heb jij je huidige keuken al? En wat is jouw grootste wens als je een nieuwe keuken zou uitzoeken?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

disclaimer