Wie heeft er nog een oeroude TV? Euh...wij dus!

Wie heeft er nog een oeroude TV? Euh…wij dus!

In Persoonlijk by Roryblokzijl9 Comments

Een oeroude TV? Zo’n dikke beeldbuis? Seriously? Veertigplus ofzo? Yep, dat klopt. Heeft dat ermee te maken dan? Nope! Meer met de zuinigheid waarmee ik ben opgegroeid. En waar ik volledig achter sta by the way. Waarom iets wegdoen als het nog goed is (uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Ik heb het meer over de ‘eens-in-de-zoveel-tijd-je-interieur-eruit-en-alles-nieuw’)? Dat heb ik persoonlijk nooit begrepen.

Wegdoen om het wegdoen

Ik hecht mij aan mensen, aan dingen, aan een gevoel. Begrijp mij niet verkeerd. Ik sta geheel achter het minimaliseren van spullen in je huis en je omgeving. Ook wel ‘declutteren‘ in het Engels genoemd. Mooie term. En nuttig. Mits het kleding, spullen of gewoon ‘dingen’ zijn die je eigenlijk niet meer gebruikt. Ik ben dan ook na het volgen van Dieuwke van Moeders Minimalisme het boek van Marie Kondo gaan lezen. Super inspirerend! En dus begonnen met in stapjes op te ruimen. Maar zomaar wegdoen om het wegdoen? Omdat het een oude televisie, een beeldbuis, een TV is? Neuh.

Maar het is geen zwart-wit

Aldus. Zijn wij nog een van de weinige bezitters van een oeroude TV. Je weet het misschien nog wel. Een televisie met een niet al te groot scherm en een enorme kast erachter. Lekker zwaar. Lekker log. Maar het functioneert nog. Voor het doel waarvoor wij het gebruiken. Peuterdochter die een keer per dag maximaal 10 minuutjes een aflevering van een kinderdvd (ja, ook ouderwets. I know) mag kijken. Voor ons. Zo nu en dan een aflevering van een serie kijken. Heerlijk.

Beeldbuis versus Netflix

Waarom nog geen Netflix? Ja, dat vragen wij ons ook af. Waarschijnlijk veel gebruikersvriendelijker en makkelijker. Want had ik al verteld dat de TV bij ons alleen werkt als je tegelijkertijd de dvd-speler (met harde schijf, dat dan weer wel) en de versterker aanzet? Ok, I needn’t say more. I know. Afijn. Mocht de TV het uiteindelijk begeven, dan wordt het zeker een plat scherm, met naar alle waarschijnlijkheid digitale televisie en… Netflix. Yep, dan gaan we serieus een echte TV kopen (met zo’n plat beeldscherm).

Euh, dvd’s huren bij Videoland?

Tot dan gaan wij in ieder geval oldskool tv-series op dvd huren bij Videoland (contradictio in terminis?) en die bekijken op onze oude TV. O, wat mijn favoriete series dan zijn, vraag je? Ik laat mij sowieso graag leiden door mijn zwager Jord, de acteur (ik schreef hier al eerder een artikel over zijn – destijds – hoofdrol in de musical ‘Soldaat van Oranje’). Hij heeft zóveel verstand van acteren en – voor mijn gevoel – dus ook een interessante mening over welke series hot zijn of niet. Zelf hebben we natuurlijk ook een bepaalde voorkeur (al dan niet geleid door een topsite als IMDB).

Brody, Francis en Fitz…

Onze top 3? Met stip op 1 ‘Homeland‘. Er zijn weken geweest dat ik – bijna – aan niets anders dacht dan Claire en Brody (ok ok, Brody en Claire is dan de goede volgorde). Op nummer 2 ‘House of Cards‘. Ook hier weer door de topspelers Kevin Spacey en Robin Wright. Maar niet alleen dat. Wat een gekonkel en (on)waarheden vinden er plaats in de politiek. Nummer 3, last but not least, Scandal! Geweldige serie over de lotgevallen van de President van de Verenigde Staten. Fitz … en Olivia…

Doe jij makkelijk dingen weg omdat ze verouderd zijn? Wat zijn trouwens jouw favoriete series? En waarom?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen in je inbox? Schrijf je in!

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]