Douglas Runway event, run your way into beauty

Douglas Runway event, run your way into beauty

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle, Persoonlijk by Roryblokzijl7 Comments

Oooooh, wat een prachtig event heeft Douglas weer georganiseerd en wat was het een bijzondere dag! Om door een ringetje te halen. Eerst mijn ‘epic‘ derde tattoo by the one and only Joey de Boer. Eindelijk heb ik mijn ‘Melati’, zoals ik die voor ogen had. Wat een Melati is? Een typische Indische bloem. Niet alleen staat deze bloem voor onder andere gevoel, groei en tederheid, maar ook voor vergankelijkheid.

A Melati for me

Meerdere betekenissen die mij raken. Want een enkele witte bloem verwijst symbolisch naar het familielid dat er niet is. Ook zo bijzonder, een witte bloem staat voor onschuld en puurheid, maar ook voor verdriet en gemis. Allerlei betekenissen waar ik dan hetgeen uithaal dat van toepassing is op mij. En laat Joey dat onbewust ook zo hebben begrepen.

Waarom een tattoo artist zo goed moet kunnen tekenen

Toevallig zei mijn dochtertje Mila die ochtend: “Mama, hij moet wel echt goed kunnen tekenen hè?“. En waar ik dat eerst niet zo goed begreep, realiseer ik mij inmiddels dat ze dat heel goed heeft gezien. Want Joey maakte zijn variant van de Melati – een tekening – gebaseerd op de foto die ik elders had gevonden en past die dus helemaal aan. In mijn geval maakte hij twee versies. Een die exact op de door mij aangeleverde foto van de Melati leek. En een zonder de vele schaduwen, meer ‘wit’ en meer clean, eigenlijk beter passend bij de andere tiny tattoos die ik al heb.

Toeval bestaat niet

Kortom, een tatoeage met een mooie Indische betekenis, maar ook gericht op mama. Het is ruim vier jaar geleden dat ze is overgegaan (mijn benaming voor ‘overleden’), maar het voelt als gisteren. En weet je, toeval bestaat niet. Bij de tramhalte – onderweg van Joey de Boer naar het leuke event van Douglas – ontmoette ik een lieve Indische vrouw van 77 jaar (ze zag er overigens veel jonger uit)- Myra – waarmee ik in gesprek raakte. Voordat ik het wist hadden we het over eten (natuurlijk!) en gaf ze mij haar lemper (Indische snack) die ze vlak daarvoor had gekocht.

Douglas Runway event, run your way into beauty

Dit heeft je moeder geregeld

Ze wilde zelf niet meer zo vaak koken (want in je eentje is dat best veel werk) en had net gado gado en een lemper gehaald bij de toko. Maar ze vermoedde dat ik best trek had en ik reisde ook door naar een andere afspraak, dus gunde ze mij haar Indische snack. Ik had Myra vlak daarvoor verteld over mijn (derde) tattoo, de betekenis daarvan en al snel hadden we het over mama. “Dit heeft je moeder dan geregeld, deze ontmoeting“, zei ze. En ik schoot vol. Hoe dierbaar, waardevol en betekenisvol is dit? Een prachtige ontmoeting die mij nog lang bij zal blijven.

Vol emotie en energie

We namen afscheid toen zij haar halte had bereikt en in gedachten nog bij deze bijzondere ontmoeting at ik mijn lemper op. Geëmotioneerd maar tegelijkertijd ook vol energie huppelde ik even later Loods 6 binnen, waar het ‘Runway event‘ van Douglas plaatsvond. Toen ik mijn naam noemde (op lijsten werd bijgehouden wie het event bezocht) draaide het meisje voor mij zich om. Nou! Dat was mijn nichtje Serena! Zo leuk om eindelijk weer eens bij te kletsen en te horen waar zij zich allemaal mee bezighoudt. Inspirerend.

Douglas Runway event, run your way into beauty

Eyes on the runway baby!

Praten en tegelijkertijd ‘eyes on the runway‘. Ik vond het fantastisch en waande mij even weer bij de Fashion Week (zoals vroeger bij Percy Irausquin. De talentvolle en veel te vroeg overleden ontwerper) en bijna in een film. Briljant georganiseerd Douglas! Memorabel. Toen we backstage werden uitgenodigd ging het feest in volle vaart door.

Douglas Runway event, run your way into beauty

Let’s celebrate beauty together

Vertegenwoordigers van mooie merken als Annemarie Börlind, Pat McGrath Labs, Keys Soulcare, Zarkoperfume, Douglas Home Spa, Coco & Eve en nog veel meer vertelden vol enthousiasme over de producten, hun muze, de missie en visie. En soms zelfs met ‘a touch of reality‘. Wat kan ik vertellen? Ik kreeg een handmassage bij de stand van Douglas Home Spa en een waanzinnig mooie touch-up door Petr Simon Fridrich van Pat McGrath Labs.

Douglas Runway event, run your way into beauty

Douglas Runway event, run your way into beauty

Dance to the beat!

Dansen op de beats van de DJ. Ik had het graag gedaan, maar er was zoveel te zien en te beleven. Op de gevoelige plaat vastgelegd worden bijvoorbeeld door Caily Bobbie Jo. Genieten van gesprekken met blogvriendinnen, maar ook juist nieuwe ontmoetingen zoals met Enya en haar zus van Downsyndrome Queen.

Douglas Runway event, run your way into beauty

Douglas Runway event, run your way into beauty

Ménage à Trois

Parfum van Zarkoperfume? Count me in! Wát een merk en wát een parfums. Ook die dag droeg ik mijn favoriete parfum ‘Ménage à Trois’. Een ‘scent‘ waarvan wordt gezegd dat als je ‘m draagt ‘the sky the limit‘ is. Nou, dat klopt zeker. Zelden heb ik zulke mooie, oprechte en dierbare ontmoetingen gehad en gesprekken gevoerd. Ik ben dan ook heel dankbaar dat ik via de lieve ladies van Douglas nog een flacon van mijn über favoriete parfum heb mogen ontvangen.

Een scrub voor je hoofdhuid? Briljant!

Zo had ik ook een toffe ontmoeting bij de stand van ‘Coco & Eve’, een nog – voor mij – onbekend merk waarvan deze dag de haarproducten werden uitgelicht. Heel interessant, zowel qua prijsklasse als qua werking op je haar en hoofdhuid. Zo tof dat ik nog extra het product meekreeg dat ik juist zo graag wilde uitproberen, de ‘Scalp Scrub‘. Inmiddels heb ik deze al twee keer gebruikt en met plezier kan ik vertellen dat het daadwerkelijk helpt tegen de jeuk op mijn hoofdhuid.

Douglas Runway event, run your way into beauty

Hotel Jakarta…

Een dag om door een ringetje te halen. Die ook nog verder doorliep, want al lopende vanaf Loods 6 besefte ik mij ineens dat Hotel Jakarta wel heel dichtbij was. Op loopafstand zelfs. Een kwartiertje lopen (wel met een loodzware en te gekke goodiebag) verder nestelde ik mij – met een glas prosecco – in een comfortabele stoel in Café Jakarta terwijl man en kind onderweg waren met de auto. Vrijwel meteen raakte ik in gesprek met Laura – die ons de rest van de avond bediende – en wiens blik op de mooie foto viel die tijdens het Douglas event was gemaakt.

Douglas Runway event, run your way into beauty

Wát een dag! Als ik erover vertel staan de tranen in mijn ogen. Maak jij weleens een dag mee waarin alles zo klopt?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Voor het Runway event van Douglas ben ik uitgenodigd