Als je 30 bent, dan knip je jouw haar af en verf je het rood

In Lifestyle by Roryblokzijl14 Comments

Hahaha, wát zeg je nu Rory? Je haar afknippen en rood verven? Iets wat ik destijds – in my thirties – veelvuldig om mij heen zag gebeuren. Destijds was het ook dé leeftijd om kinderen te krijgen. Lang haar werd als onhandig gezien met grijpgrage babyhandjes en over het algemeen werden lange haardossen gekortwiekt. Vreemd genoeg zag ik toen ook veel korte kapsels om mij heen in vriendinnengroepen die en masse hun haar ook rood leken te verven. Tijdsbeeld? Geen idee. Ik heb het over eind jaren negentig en begin 2000. Raar maar waar.

Long hair don’t care (en rood had ik het nog niet geverfd)

Ik heb dat dus niet gedaan – ook niet toen ik was bevallen – en ik vind het zelfs fijn om mijn haar lang te houden. Júist. Zelfs in de periode toen Mila nog een kleine baby was. Waarom? Omdat ik het mooi vond en vind. Ik absoluut geen noodzaak zag om mijn lange manen te kortwieken. Want – als het echt in de weg zat met bijvoorbeeld de baby in bad doen – dan kon ik altijd nog een haarelastiekje gebruiken. De grote oorringen die ik graag droeg? Die gebruikte ik dan weer niet. Een uitgerekte oorlel of – nog vervelender – een gescheurde oorlel had ik liever niet.

Geen supervolle bos haar?

In de loop der jaren is de kwaliteit en dikte van mijn haar wel anders geworden. Hoe je het ook wendt of keert. Ik kan mij – met mijn 48 lentes – nog jong voelen, mijn lichaam en haar denken daar toch iets anders over. Ik krijg overigens nog steeds volop complimenten over mijn haar (en lijf). Al heeft een goede verzorging, hydratie, voeding en de nodige beweging daar zeker ook wat mee te maken. Tijdens de zwangerschap werd mijn haar zelfs voller en nóg glanzender. Niks haaruitval (ook na de bevalling viel dat reuze mee).

Oenobiol helpt!

Toch zag ik de afgelopen jaren dat de dikte van mijn haar geleidelijk wat achteruit leek te gaan. Gevalletje ‘jammer’, kan je denken. Maar niet getreurd. Ik kwam destijds via een fijn PR-bureau in contact met het merk Oenobiol en ik mocht hun supplementen uitproberen. Op mijn verzoek heb ik dat zes maanden lang ingenomen en het resultaat mocht er zeker zijn! Ik ben zelfs voornemens om begin 2019 weer een kuur van een aantal maanden te doen.

Als je 30 bent, dan knip je jouw haar af en verf je het rood

Dercos Densi-Solutions voor voller haar

Wat ik verder doe om mijn haar mooi, vol en gezond te houden? Een hele tijd terug kreeg ik de complete set van Vichy: Dercos Densi-Solutions (voor voller haar) toegezonden. De combinatie van shampoo, crèmespoeling (die je júist vanaf de hoofdhuid aanbrengt) en de geconcentreerde verzorging voor direct op de hoofdhuid, is heel fijn en zorgt voor voller haar. Meet ik dat dan? Nee, dat kan helaas niet. Wel kijk ik regelmatig naar mijn haar tijdens het verzorgen en kan ik oprecht zien en voelen dat het voller is.

Wat zegt Vichy?

De producten zijn speciaal voor fijn en verzwakt haar en zorgen voor voller haar. Verwijderen onzuiverheden van de hoofdhuid en revitaliseren het haar vanaf de aanzet. Ze versterken tevens de haarvezels voor dikker, gezonder ogend haar. Oftewel, voor vrouwen met dunner wordend haar, een verminderde haardichtheid en een verminderde haarmassa die sterker, voller haar willen“. Een punt om niet te vergeten trouwens. Ik droog mijn haar na het wassen alleen nog maar met de Hair Turban van Aquarius. Het droogwrijven of knijpen van mijn haar is verleden tijd.

Als je 30 bent, dan knip je jouw haar af en verf je het rood

Een goede haarborstel doet wonderen

Hoe zorg ik er nu verder voor dat de conditie van mijn haar mooi wordt, is èn blijft? Heel eerlijk ben ik ook dankbaar dat ik inmiddels de goede haarborstels heb ontdekt. Waar ik in het verleden veel te lang bleef hangen bij de zeer goedkope borstels, ben ik blij dat ik nu meer let op het type borstel en wat die doet voor (en met) mijn haar. Nat haar en een borstel met van die pinnetjes door je haar raggen? Not a good idea. Nat haar borstel je het liefst met een grove kam of deze superfijne uitvinding: de Michel Mercier anti-slip haarborstel!

Michel Mercier anti-slip haarborstel

Ik mocht de haarborstel met anti-slip handvat uitproberen voor normaal haar (de groene variant). Werkelijk ideaal om te gebruiken bij nat haar en onder de douche. Het anti-slip handvat zorgt ervoor dat de borstel niet uit je haar glijdt, ook niet als die nat wordt. Perfect dus tijdens gebruik van shampoo en conditioner. Michel Mercier heeft borstels voor elk type haar: fijn, normaal en dik haar. Pluspunten van deze borstel? Het gebruik onder de douche èn het feit dat je minder schade en haarverlies ervaart.

Als je 30 bent, dan knip je jouw haar af en verf je het rood

Wat zegt Michel Mercier?

Elke borstel heeft 428 haren, in 32 verschillende lengtes en in 16 verschillende diktes. Deze mix van verschillende lengtes en diktes zorgt ervoor dat de druk op de hoofdhuid veel lager is. Tevens verwijdert de borstel pijnloos klitten zonder het haar te beschadigen“.

Hoe borstel je dan je droge haar?

Ook daarvoor gebruik ik inmiddels een hele fijne, sterke borstel van hoogwaardige kwaliteit: de ‘Rock & Rudle‘ haarborstel. Het kost wat, maar dan heb je ook echt wat. Als eerste vind ik het uiterlijk al waanzinnig mooi (ik heb diegene met het prachtige dessin van pauwen). Wat er zo bijzonder is aan deze haarborstel, los van het uiterlijk? Ze zijn gemaakt van echt varkenshaar, maar met een nylon kern om de klitten te ontwarren. Wist je dat er in varkenshaar microscopisch kleine schubben zitten die de natuurlijke talg en oliën van de hoofdhuid in zich opnemen? En verspreiden door je haar? Daar krijg je de mooie glans van. En oogt je haar gezond.

Als je 30 bent, dan knip je jouw haar af en verf je het rood

Mooi rood is niet lelijk

Last but not least moet ik bekennen dat ik tóch onlangs mijn haar rood heb geverfd. Dat wil zeggen, het heeft een mooie gloed (rood) gekregen. Het was alweer járen geleden dat ik echte haarverf had gebruikt. Het voordeel van het verven van mijn haar is dat er nu – voor bij de verf – een capsule met hoog geconcentreerde Brilliant Oil Elixir bij zit, wat je haar (na het mengen en aanbrengen) een prachtige glans geeft. Iets met mooi rood is niet lelijk. Ook niet geheel onbelangrijk, het biedt een 100% grijsdekking. Ondanks dat het bij mij wel meevalt met de grijze haren, is het toch een pluspunt.

Als je 30 bent, dan knip je jouw haar af en verf je het rood

Zo ver mijn tips & tricks over hoe ik mijn lange haren mooi, vol en gezond probeer te houden. Heb jij nog extra tips waar ik ook wat aan kan hebben?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

De Vichy Dercos Densi Solutions set van concentraat, balsem en shampoo heb ik toegezonden gekregen

De Rock & Rudle-haarborstel en de Michel Mercier anti-slip haarborstel heb ik ontvangen

 

Vichy Dercos Densi Solutions Concentraat – 100 ml, kost circa € 39,95
Vichy Dercos Densi Solutions Balsem – 150 ml, kost circa € 13,25
De shampoo uit dezelfde lijn (Vichy Dercos Densi Solutions) – 250 ml kost circa € 15,95

De Michel Mercier anti-slip haarborstel kost € 16,95

De Rock & Ruddle haarborstel kost € 37,95

 

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]