Soms moet je jezelf een schop onder je bil geven en ... ultiem genieten

Soms moet je jezelf een schop onder je bil geven en … ultiem genieten

In Lifestyle by Roryblokzijl10 Comments

Jezelf een schop onder je bil geven? Yup. En ultiem genieten. Van dat wat er is. Dat is niet altijd even makkelijk. In ieder geval niet voor mij. Het leven bestaat uit ups and downs. Maar ik heb weleens de neiging om te blijven hangen in het negatieve. Aan de andere kant merk ik ook zeker dat ik ‘van de rem’ af ga. Wat ik daarmee bedoel? Bepaald gedrag is als het ware aangeleerd. Niet teveel je hoofd boven het maisveld uitsteken, je netjes en beheerst gedragen, niet teveel je gevoelens laten blijken, emoties laten zien.

Op nationale televisie vertellen dat je hoofdluis hebt gehad na je veertigste?

Zo blij dat ik dat al jarenlang aan het loslaten ben. Ik weet nog goed dat mama mij vroeg: “Je gaat toch niet op nationale televisie vertellen dat je hoofdluis hebt gehad als veertigplusser?” (destijds in het televisieprogramma Koffietijd was ik een van de Koffietijdvrouwen). Jawel dus, want ik schaam mij (bijna) nergens meer voor en ik geloof in openheid en echtheid. Daarmee zeg ik niet dat ik op een verkeerde manier ben opgevoed. Maar er zat wel een rem op bepaald gedrag en daar wil(de) ik vanaf. Ik wilde meer genieten.

Soms moet je jezelf een schop onder je bil geven en ... ultiem genieten

Soms moet je jezelf een schop onder je bil geven en ... ultiem genieten

Strikt en verkrampt? Dat nooit meer…

Afijn, ik doel nu ook op opvattingen als: “Afspraak is afspraak” en “Als je iets heb beloofd, dan kom je dat ook na“. In dit geval – op de bewuste zaterdag dat we uit eten zouden gaan naar Bordeaux – had ik al een aantal dagen last van mijn buik, maar ik had dan ook best veel stress. Zakelijk gezien was het even te druk zo vlak na een lange vakantie en privé ging het niet lekker. En dus had ik ineens niet zoveel zo’n zin meer om ‘gezellig’ uit eten te gaan. Aan de andere kant merkte ik ook aan mijzelf dat ik niet wilde afzeggen. En dat is dan altijd met een reden. Daar geloof ik in ieder geval in.

Soms moet je jezelf een schop onder je bil geven en ... ultiem genieten

Ultiem genieten bij deze nieuwste culinaire hotspot van Naarden

En dat bleek wel. Want deze avond bij Restaurant Bordeaux – de nieuwste culinaire hotspot in Naarden – was in meerdere opzichten heel succesvol! We zijn altijd samen heel goed geweest in (ultiem) genieten. Van het maken van mooie reizen, dineren in fijne restaurants, gewoon genieten van lekkere gerechten, fine dining of eenvoudiger. Maar ook het genieten van vakanties, een mooie entourage en de gezelligheid samen als we eenmaal druk aan het proeven zijn van allerlei lekkers (food and wine) is altijd helemaal on point. En dat zit bij Bordeaux wel heel goed!

Soms moet je jezelf een schop onder je bil geven en ... ultiem genieten

Een hele fijne avond bij Restaurant Bordeaux

Zoals ze zelf zeggen: “Wij willen top horeca toegankelijk maken voor een groot publiek. Bij ons geniet u onbeperkt van onze gerechten en desgewenst drinkt u  daar de hele avond mooie wijnen, een cocktail of een goed glas bier bij. Wij hebben passie voor de horeca en dat stralen we uit“. Yes, they do! Het was en is genieten. Al bij binnenkomst merkte je het al. Uit de rij wachtenden werd ik meteen herkend door gastheer Joris Sondeyker en werden we naar onze mooie tafel met fantastisch panoramisch uitzicht over het Gooimeer begeleid.

Soms moet je jezelf een schop onder je bil geven en ... ultiem genieten

Soms moet je jezelf een schop onder je bil geven en ... ultiem genieten
De keuze is reuze. We hebben van het uitgebreide en gevarieerde menu veel heerlijke én bijzondere gerechten geproefd

Geniet van een onbegrensde culinaire reis

En daar eindigt het niet. Er wordt meegedacht over de keuzes voor gerechten, er worden hele goede suggesties voor wine-pairing worden gedaan en er is gewoon veel oprechte aandacht voor jou als gast. Je voelt je heel erg thuis in dit fijne restaurant. Een mooie entourage, een warm welkom, goede begeleiding, fijne adviezen… het draagt allemaal bij aan een top-avond die we samen hebben gehad. Het restaurant nodigt uit om in een gezellige sfeer te genieten van al dat wat er is.

Soms moet je jezelf een schop onder je bil geven en ... ultiem genieten

JA!

Nog een aantal pluspunten. Restaurant Bordeaux is bijna letterlijk gevestigd om de hoek vanuit het Gooi, Amsterdam en Almere. Je kunt gratis parkeren voor de deur, er zijn voldoende oplaadpunten voor elektrische auto’s. Je kunt kiezen uit een aantal aantrekkelijke opties naast de fijne all-in dining experience. In eerste instantie was ik wat huiverig want onbeperkt dineren en zoveel opties op de menukaart… zou dat wel mogelijk (en goed) zijn? En JA (ik moet even mijn enthousiasme goed laten blijken vind ik), het was oprecht fan-tas-tisch!

Soms moet je jezelf een schop onder je bil geven en ... ultiem genieten
De kaviaar kregen we van de chef. My o my, dat was genieten!

Wat zijn je opties bij Restaurant Bordeaux?

We hebben heel veel verschillende gerechtjes mogen ontdekken, compleet met heerlijke bijpassende (gastronomische) wijnen. Want daar heb je ook nog opties in, een drank-arrangement. Ik heb het over de ‘inclusive drinking experience’. Je kunt kiezen uit twee drank-arrangementen: ‘Superièur’ voor  €15,- per persoon of juist ‘Exceptionel’ voor €25,- per persoon.

Je begint de avond dan met een glas crémant óf een glas Christoffe champagne, afhankelijk van het arrangement dat je kiest. Erna kun je de hele avond genieten van andere drankjes zoals (speciaal)bier, (gastronomische) wijnen, een cocktail of juist cocktails, frisdranken en meer. Fijn voor als je met zijn tweetjes dineert, maar ook juist bij familiefeesten,  bedrijfsuitjes en verjaardagsfeestjes.

Soms moet je jezelf een schop onder je bil geven en ... ultiem genieten
Genieten van deze heerlijke wijnen

Maar dat is echt ultiem genieten!

En dan is er ook nog eens een mooie aanbieding tot en met eind september om kennis te maken met dit bijzondere en laagdrempelige concept. Want om de opening te vieren krijg je als volwassene 5 euro korting op de menuprijs (en voor kinderen van 2 t/m 11 jaar is dat 2,50). Genieten toch? Ik zeg doen! Want – ter gelegenheid van mijn verjaardag – heb ik besloten om nu ook met Mila erbij – nóg eens te genieten van een heerlijk diner bij dit zeer aan te bevelen restaurant. Dat zegt genoeg denk ik?

Had jij al eens gehoord van restaurant Bordeaux en heb ik je nu ook enthousiast gemaakt?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Voor dit diner (unlimited dining experience) en het exceptional drankenarrangement ben ik uitgenodigd. En het was zeker ultiem genieten! Dat zie je ook nog op mijn Instagram-feed