Verandert je beautyroutine wanneer je de 40(plus) bereikt?

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl13 Comments

Tja, we worden nu eenmaal allemaal ouder (gelukkig!) en passen daarom ook onze gezichtsverzorging oftewel onze beautyroutine daarop aan. Toen ik zelf in de twintig was, begon ik eens na te denken over een separate oogcrème. Alle jaren ervoor? Gebruikte ik – serieus – alleen maar Natusan babyzalf voor mijn gezicht en ogen. Mijn (bescheiden) make-up – denk aan zwart oogpotlood, mascara en knalrode lippenstift, that’s it – boende ik eraf met Nivea crème (uit het bekende blauwe blik).

25 lentes jong

Eenmaal 25 jaar bekroop mij het gevoel dat ik toch maar eens aan de anti-rimpel crème moest. Waar ik eerst dacht aan een eenvoudig budget merk van de drogisterij, hield een lieve oudere collega (en later vriendin) dat tegen. Clinique moest het zijn. Zeker omdat mijn gezichtshuid wat dunner was geworden door jarenlang gebruik van hydrocortison hormoonzalf (vanwege mijn hardnekkige eczeem).

Verandert je beautyroutine wanneer je de 40(plus) bereikt?

Boven de 25 verandert je beautyroutine

Ik weet het nog goed. Ik ging naar Douglas op mijn 27ste om mijn Clinique-assortiment uit te breiden en de medewerkster zei dat ik nog wel even kon wachten, want met begin twintig – thank you! – had ik wel genoeg aan de DDML. Wat een compliment! Ook dat mijn huid helemaal niet zoveel schade had geleden door het gebruik van de hydrocortison als ik dacht, maakte mij oprecht heel blij.

Van Clinique naar (ook) Vichy en La Roche-Posay

Afijn. Zo ben ik jarenlang doorgegaan – onderwijl mijn beautyroutine van Clinique uitbreidend met meerdere producten – totdat je merkt dat je huid toe is aan meer. En niet alleen dat, maar ook allergiën en andere huidproblemen begonnen op te borrelen. Toevalligerwijs viel die periode (ik was inmiddels in de veertig) nagenoeg samen met de start van mijn blog in 2013. Ik begon meer om mij heen te kijken. Leerde nieuwe mensen en merken kennen en ineens was daar het merk La Roche-Posay. Bij mijn apotheek kocht ik al regelmatig producten van Vichy, maar La Roche-Posay? Dat kende ik nog niet.

Verandert je beautyroutine wanneer je de 40(plus) bereikt?

Tip van schoonmoeder

Mijn schoonmoeder is trouwens ook een enorme fan van Vichy. Via haar ben ik dan ook aan een aantal (Vichy) producten gekomen die ik nu nog met enige regelmaat gebruik. Zelf is ze dol op de Neovadiol Rose Platinum crème die ze ook eerder voor mij heeft getest. Want ja, of je in de veertig bent of in de zestig, dat scheelt toch wel. Ook hoe je jouw huid verzorgt. Heel fijn dat ze dan ook nu weer de Neovadiol Rose Platinum nachtcrème mocht testen. Hoe voelt het, wat doet het voor je huid? Mijn schoonmoeder vertelt…

Verandert je beautyroutine wanneer je de 40(plus) bereikt?

Vichy Neovadiol Rose Platinum voor in de nacht
Mijn schoondochter vroeg mij of ik deze crème wilde testen. Ja, dat wilde ik wel. Heel graag zelfs! Ik gebruik al jaren verzorgingsproducten van Vichy en ben erg tevreden over dit merk. Mijn huid verzorg ik al vanaf mijn 14e jaar. Mijn moeder kocht crèmes voor zowel mijzelf als mijn zus. Ik denk dat ik daardoor – voor mijn leeftijd (bijna 70 jaar) – nog een mooie gladde huid heb”.
Zachtroze crème met een subtiele rozengeur
“Bij het openmaken van de pot valt direct de kleur van de crème op: mooi zachtroze. De geur is heel prettig, een subtiele rozengeur. De aanblik en de geur geven al direct een fijn gevoel. Dat gevoel wordt versterkt wanneer je de crème – na het vervelende reinigingsklusje van je gezichtshuid – opbrengt: dit voelt als een beloning! De crème is soepel en zacht, smeert heerlijk en heeft zelfs een enigszins verkoelend en daardoor ook ontspannend effect”.
Wat vindt mijn schoonmoeder?
“Ik gebruik hem nu enkele weken en ben er heel blij mee. Of de crème mijn huid verbetert, kan ik in alle eerlijkheid niet zeggen. Hij onderhoudt mijn huid in elk geval goed, en dat vind ik het belangrijkste. Ik doe met deze crème mijn huid een groot plezier!“.
Verandert je beautyroutine wanneer je de 40(plus) bereikt?
HYALU oog- en dagcrème van La Roche-Posay

Zelf was ik ontzettend benieuwd naar de anti-aging HYALU oog- en dagcrème van La Roche-Posay, zeker omdat ik al eerder het HYALU B5-serum heb mogen testen en daar zeer over te spreken was. Dat zowel de oog- als dagcrème geschikt zijn voor een gevoelige huid is ook een absoluut pluspunt. En anti-aging? Tja, dat is dan toch wel wat mijn huid nodig heeft. Verminderen van zichtbare rimpels en fijne lijntjes? Extra hulp bij het herstel van de huidbarrière? Hydratie en volume geven aan je gezichtshuid? Check!

Beautyroutine op en na je veertigste

Beide producten heb ik ruim 5 weken gebruikt en ik heb het zelfs aangedurfd de oogcrème aan te brengen op / bij een geïrriteerd ooglid. Het irriteerde niet en sterker nog, de droge plekjes en kloofjes gingen zelfs weg. De dagverzorging heb ik ook als heel prettig ervaren. Natuurlijk gebruik ik ook meerdere producten (ik werk vaak in laagjes) maar ik heb toch zeker het gevoel dat ik oprecht mijn waardering kan uitspreken voor deze dagcrème. Het hydrateert onmiddellijk. De substantie voelt fijn en wat voller, wat je direct ziet en voelt op je huid. Een aanrader en producten die ik opnieuw zal willen aanschaffen.

Verandert je beautyroutine wanneer je de 40(plus) bereikt?

Het 3-stappenplan van Clinique

Wat ik dan eronder aanbreng? Onder mijn dagcrème? Altijd de DDML – dramatically different moisturizing lotion – van Clinique (en geruime tijd heb ik ook de DDHJ – dramatically different hydrating jelly – gebruikt). Net zoals ik gewend ben om mijn huid zowel in de ochtend als in de avond goed te reinigen met de gezichtszeep (foaming sonic facial soap) en aansluitend de clarifying lotion 2 van Clinique op een watje aan te brengen. Hoe gaaf is het dat ik onlangs – samen met de twee laatstgenoemde producten – een flacon Clinique ID kreeg toegestuurd! Speciaal op mijn huid afgestemd. Wat het precies is? Denk aan de reguliere DDML, maar dan gemixt met een booster. Met één druk op het pompje heb je de perfecte mix van een custom-blend huidverzorging in je hand.

Clinique ID

Ik heb gekozen voor het booster concentraat voor lijntjes & rimpels. Waarom? Omdat het belooft de huid voller te maken en lijntjes en rimpeltjes als het ware op te vullen dankzij ‘wei proteïne’. Zoals altijd voel ik geen irritatie. Het voelt juist als een vollere, rijkere gezichtsverzorging waar mijn huid profijt van heeft. Zeker nu de wintermaanden er weer aankomen en mijn eczeemgevoelige huid sterk reageert op de veranderende weersomstandigheden. Al met al een hele fijne combinatie die ik twee keer per dag aanbreng. Onder zowel mijn dag- als nachtverzorging.

Verandert je beautyroutine wanneer je de 40(plus) bereikt?

Je beautyroutine verandert…

Dus eerlijk is eerlijk. Die beautyroutine verandert. En zal dat denk ik ook blijven doen. Want waar ons leven zich van fase naar fase begeeft, is dat met je huid niet anders. Ik kan mijzelf wel eeuwig jong blijven voelen, onze huid gaat toch verder. En daar is niets mis mee overigens. Maar het betekent wel dat je jouw verzorging erop aan moet passen. Hoe mooi is het dat ik nu – als veertigplusser en eigenlijk vijftigminner – in de gelegenheid wordt gesteld het een en ander te testen en jullie daarvan op de hoogte te stellen.

Dertiger, veertiger, vijftiger of misschien zestiger. Merk jij dat jij je beautyroutine moet (of wil) aanpassen? En waar kies je zelf dan voor?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze producten heb ik toegezonden gekregen

 

Foaming Sonic Facial Soap – 150 ml – € 25,00

Clinique Clarifying Lotion 2 – 200 ml – € 24,50

Clinique ID Active Cartridge Concentrate Lines & Wrinkles – 125 ml – € 52,-

Vichy Neovadiol Rose Platinum Nacht – 50 ml – € 35,95

La Roche-Posay Hyalu B5 dagcrème – 40 ml – € 29,95

La Roche-Posay Hyalu B5 oogcrème – 15 ml – € 25,95

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]