I feel like a cherry blossom girl + winactie Kneipp

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl58 Comments

Hét bekende liedje van Air, ‘Cherry Blossom Girl’ kwam direct in mij op toen ik deze fijne lijn van Kneipp kreeg toegezonden. De body lotion spray, de handcrème en de heerlijke badkristallen, allemaal hebben ze dezelfde heerlijke geur en zorgen ze voor een fluweelzachte huid. Wat er dan precies in zit? Denk aan kersenbloesemextracten (verzorgend) en rijstkiemolie (verzachtend). Ingrediënten die zorgen voor een optimale voeding en hydratering van je huid.

Winterkwaaltjes?

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar in de winter krijg ik de laatste jaren last van allerlei kwaaltjes. Ik word steeds vatbaarder voor een uitgedroogde en ruwe huid (mijn huid gewoon droog noemen zou een understatement zijn). Tot kloofjes toe, op en om mijn mond. Heel vervelend. Ook mijn handen zien er eigenlijk tijdens deze perioden van kou niet uit. Schilfertjes en een oude, droge huid. Dat kwam omdat ik eigenlijk alleen nog in de avond mijn handen met een vette handcrème insmeerde. Lekker voor het slapen gaan en dan wakker worden met gladde handen.

I feel like a cherry blossom girl + winactie Kneipp

Cherry Blossom handcrème, anyone?

“Prima de luxe”, ware het niet dat ik overdag ook graag gladde en zachte handen wil hebben. Gelukkig is daar nu deze fijne handcrème van Kneipp. De substantie is namelijk licht en luchtig, waardoor deze snel intrekt (een heerlijke lichte geur van kersenbloesem achterlatend) en toch voedend is. De hele dag door grijp ik nu deze handcrème om tussendoor even mijn handen in te smeren. Gaan we op stap? Dan neem ik de crème mee in mijn tas. Erg handig.

Waar zijn mijn badkristallen nu gebleven?

Ook herkenbaar? Toen we nog geen bad hadden, verlangde ik enorm naar regelmatig een bad nemen. En zag ik visioenen voor mij van kaarsjes op de badrand. Zo’n mooi houten plankje over het bad heen, waar ik heel chill een boek neer zou leggen. Ik zag mijzelf uren in bad liggen, genietend van de rust en warmte. De realiteit? Ik neem er helaas de tijd niet voor. Heel af en toe. Hoe anders is dat voor man en kind. Beiden genieten van de me-time die een bad hen oplevert. Needless to say dat zij onmiddellijk de badkristallen hebben ‘ingepikt’ en inmiddels al een keer of vier hebben genoten van de ontspannende werking van deze geur.

I feel like a cherry blossom girl + winactie Kneipp

Spray body lotion? Hydrateert als een tierelier

Over de spray body lotions van Kneipp schreef ik al eerder. Heel handig als je een druk leven hebt, maar toch tijd wil maken voor een goede verzorging van je huid. Je sprayt de body lotion op je huid na het douchen (en afdrogen), smeert het uit (want het trekt ook nog eens snel in) en klaar. Natuurlijk is een volle, romige body butter heel fijn. Ook of juist in de winter. Toch vind ik de spray body lotions daar niet voor onderdoen. Ik heb namelijk het gevoel dat ik daardoor meer aanbreng op mijn huid. Bij een romige body butter ben ik toch wat zuiniger (en overigens smeert die minder makkelijk uit is mijn ervaring waardoor je sowieso minder gebruikt).

Wat zegt Kneipp zelf over de Cherry Blossom-lijn?

Kneipp Cherry Blossom streelt de zintuigen en voedt de huid optimaal. Deze lijn biedt een heerlijk verwenmoment voor iedereen! Kersenbloesem is een symbool van schoonheid en een nieuw begin. Het extract van de kersenbloesem werkt kalmerend en verzorgend voor de huid. Rijstkiemolie staat bekend om zijn huidverzorgende eigenschappen. Het wordt gebruikt om de huid glad en gezond te houden. Ook beschermt rijstkiemolie tegen veroudering. De olie wordt diep in de huid opgenomen en verbetert de elasticiteit van de huid“.

I feel like a cherry blossom girl + winactie Kneipp

Voordelen van de producten van Kneipp

Jullie weten inmiddels wel dat ik een grote fan ben van de producten van Kneipp. Het voelt goed, veilig en vertrouwd. Een pluspunt vind ik het gebruik van plantaardige werkstoffen. Ook het feit dat de producten (nagenoeg) geen kleurstoffen en conserveringsmiddelen bevatten vind ik een grote pre. Als je even verder zoekt dan lees je dat Kneipp ook geen paraffine, siliconen, minerale oliën, SLES + SLS gebruikt, wat de huidverdraagzaamheid (en dat vind ik een heel belangrijk punt) ten goede komt. Dat laatste wordt overigens ook bevestigd door dermatologen. Het is maar dat je het weet.

Briljant gevonden!

Last but not least vind ik het een briljant idee om deze geurlijn uit te brengen in een winterse periode. Bij uitstek de tijd om genietend uit te kijken naar de eerste lente-verschijnselen (althans, dat voel ik persoonlijk zo). Hence, de Cherry Blossom-geur. Begrijp mij niet verkeerd. Ieder seizoen heeft zo zijn charmes. Dat geldt zeker zo voor de wintermaanden en de feestdagen. Al vind ik het dit jaar ingewikkeld. Het is heus niet zo dat ik “in het verdriet blijf hangen“, zoals een vriendin goedbedoeld schreef. Ik vind het gewoon een confronterende periode. Kerst en Oud en Nieuw zijn bij uitstek de momenten dat ik mama zag of in ieder geval belde. Dat kan nu voor het eerst niet meer…

I feel like a cherry blossom girl + winactie Kneipp

Van koud en winters naar zacht en nieuw

De geur van Cherry Blossom doet mij denken aan de lente. Aan een periode van licht na duisternis. Waarmee ik het absoluut niet wil koppelen aan mijn persoonlijke situatie. Ik denk aan de fase na de koude wintermaanden, waarin kwalen zoals een droge huid en kloofjes zich ontwikkelen. De fase waarin het weer wat zachter wordt en er ruimte komt voor niet alleen een nieuw seizoen, maar ook een vernieuwing van de huid. En deze lijn van Kneipp bereidt je daar al zachtjes op voor.

WINACTIE Kneipp Cherry Blossom (GESLOTEN)

Whoohoo! Ik mag een set van de nieuwste geurlijn van Kneipp, Cherry Blossom weggeven: Badkristallen, Body Lotion Spray en handcrème. Hoe je meedoet?

  • Laat in een reactie hieronder, onder het bericht op mijn Facebookpagina of onder het bericht op mijn Instagram weten dat je meedoet.
  • Like mijn Facebookpagina en / of Instagram-account
  • Het liken van de Facebookpagina van Kneipp wordt gewaardeerd
  • Delen van het bericht hoeft niet, maar mag uiteraard wel
  • Uit de deelnemers loot ik de winnares (zij krijgt persoonlijk bericht)
  • De winactie loopt van vrijdag 28 december tot en met zondag 6 januari 2019, 00.00 uur.

Wat is jouw favoriete jaargetijde? En waarom?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Deze set van de nieuwste geurlijn ‘Cherry Blossom’ van Kneipp heb ik toegezonden gekregen

Badkristallen Cherry Blossom – € 8,49

Body Lotion Spray Cherry Blossom – € 9,99

Handcrème Cherry Blossom – € 6,49

 

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]