Van een doffe naar een stralende huid met de Boots BFF Box

Van een doffe naar een stralende huid met de Boots BFF Box

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl16 Comments

Stralend? Mijn persoonlijkheid bedoel je? Hahaha, dat zeker. Al is dat niet altijd helemaal waar. Maar daar gaat het nu niet om. Ik wilde het hebben over een – al dan niet – stralende huid… Hebben we daar allemaal niet weleens wat last van? Zo in de herfst in aanloop naar het winterse weer? Een wat doffe(re) huid dan je van jezelf gewend bent. Hoe dat komt? Het stralende zonnetje is er (zeker) niet meer dagelijks. Je komt minder buiten (ik spreek over mijzelf) en voor je het weet staat de verwarming iedere dag te loeien en tja, dat merk je dan ook aan je huid.

Niet alleen achter, maar ook dóór de wolken schijnt de zon

Ik geloof dan ook echt wel in extra verzorging van diezelfde (gezichts)huid. Hoe je het ook wendt of keert, in deze periode van het jaar waarin het wat kouder is en je ook meer binnen zit is het essentieel om je huid op een andere manier te verzorgen. Wat vollere of extra hydraterende crèmes bijvoorbeeld. En – waar ik producten met vitamine C of (al dan niet plantaardige) retinol in de zomer wat spannend kan vinden – heb ik er in deze maanden juist minder moeite mee om retinol en vitamine C in mijn dagelijkse verzorging op te nemen. Al moet ik – note to self – wel wat beter letten op een SPF overdag want ook door de wolken schijnt de zon.

It’s all about reiniging en verzorging voor die stralende huid

Je gezichtshuid, maar ook de huid van je handen verdient voldoende aandacht in deze periode van het jaar. Reiniging en verzorging is zo belangrijk! Goede producten gebruiken is echt wel ‘key‘ hierin. En laten de producten uit de meest recente Boots BFF Box hier nu serieus aan bijdragen. Ik noem ze even op.

De ‘Radiance+ Vitamine C Daily Brightening Moisturizer’ van No7

Deze dagcrème voor je gezichtshuid hydrateert en verheldert een wat dof uitziende huid. Maakt er als het ware een stralende huid van. Geschikt voor alle huidtypes is dit de ideale crème voor dit winterse seizoen waarin we ons bevinden. Willen we niet allemaal een meer stralende huid hebben? Ik weet wel dat ik er heel veel aan heb. De substantie is lekker ‘lobbig’ en de kleur lekker zonnig (een oranje tintje). De crème brengt makkelijk aan en trekt goed in. Eenmaal opgenomen in je huid oogt en voelt je huid ook lekker gehydrateerd.

Is er ook een bijpassend serum?

Yup, ideaal natuurlijk om de hierboven genoemde crème te gebruiken in combinatie met het ‘Radiance+ 15% Vitamine C Serum’ (dat breng je aan onder je moisturizer) voor een stralende huid. Het serum gebruik ik overigens eenmaal per dag, in de ochtend (want in de avond gebruik ik het andere serum – van het eigen merk van Boots – uit de BFF Box). Het serum van No7 zorgt eveneens voor een huid die er stralend uitziet. Een serum gebruik ik sowieso elke dag en deze combinatie van serum en moisturizer voelt heel goed aan. Ze ondersteunen elkaar in de werking (hydratatie en verheldering).

Van een doffe naar een stralende huid met de Boots BFF Box

Aan je handen zie je hoe oud je bent…

Die handen hè? Dat is ook – naast je nek en de kwetsbare huid onder je ogen – een van de eerste plekken waaraan je kunt zien dat je ouder wordt. En nog even: gelukkig maar dat we ouder mogen worden. Ik bedoel hier alleen maar mee te zeggen dat je juist een ouder wordende huid beter moet verzorgen, zodat je geen last krijgt van ‘klachten’ als een drogere huid. En ook daar heeft No7 een product voor: de ‘Protect & Perfect Intense Advanced, Nourishing Hand & Nail Treatment’. Deze hand treatment staat dus permanent op mijn nachtkastje.

Wat kan er dan anders zijn aan een handcrème?

Dit is een wat vollere handcrème en dat vind ik altijd prettiger om in de avond te gebruiken (voor het slapen gaan). Met name ook omdat deze crème ook uitermate geschikt is voor de nagels. Hij is dan ook dikker van substantie en trekt niet supersnel in. Dat hoeft – voor mij  – ook niet omdat ik daadwerkelijk resultaat voel (en dat dus gedurende de nacht lekker in kan trekken). Overigens draag ik geen speciale handschoentjes, voor wie dat wil weten.

Van een doffe naar een stralende huid met de Boots BFF Box

Reinig je gezicht, minimaal twee keer per dag!

But there is more. Soap & Glory (ook zo’n leuk merk dat bij Boots verkocht wordt) heeft een gezichtsreiniger (in een mega grote flacon trouwens) genaamd ‘Face Soap & Clarity Vitamin C Facial Wash (with natural yuzu superfruits)’. Deze is geschikt voor alle huidtypes, maar heel eerlijk moet ik er een tikje aan wennen. Ik heb dan ook een gevoelige huid en ik ben voorzichtig met alle producten die ik gebruik. Als je gaat zoeken lees je overigens nagenoeg alleen maar enthousiaste reacties. Geeft niets, want mijn bestie kan niet wachten om deze van mij te krijgen en te mogen gebruiken.

Van een doffe naar een stralende huid met de Boots BFF Box

En… heb je inmiddels een stralende huid Rory?

Van het eigen merk van Boots ontving ik het ‘Bakuchiol Serum’ (dit is een plantaardige variant van retinol). Wat zegt Boots zelf: “Dit serum helpt de huid er jonger, stralender, gezonder uit te laten zien. De huid voelt zachter aan. Het serum is veganistisch en niet getest op dieren“. Wat ik zelf vind? Natuurlijk lijk ik niet ineens twintig, maar mijn huid ziet er daadwerkelijk goed uit, met een gezonde glow. Dit serum gebruik ik dus in de avond, onder mijn nachtverzorging. Vanzelfsprekend blijft het lastig om de gevolgen te beschrijven van het gebruik van een product, met name als je een aantal producten van verschillende merken tegelijk gebruikt. Maar ik heb het dan ook over de totale werking van de producten uit de aan mij toegezonden Boots BFF Box.

Van een doffe naar een stralende huid met de Boots BFF Box

Boots Glow Cleansing Stick

Dan zat er nog een product in de box waar ik helaas minder mee kon. Ik heb het over de Boots Glow Cleansing Stick. Deze stick gebruik je eveneens voor de reiniging van de huid. Boots zegt: “De stick laat make-up weg smelten, voedt en hydrateert de huid en zorgt ook nog eens voor een gezonde en stralende glow!“. Positief is dat ook deze stick vegan is en niet getest op dieren. Hoe het werkt zo’n reinigingsstick? Je haalt het beschermdopje van de stick af, draait (de balsem) omhoog en wrijf met cirkelvormige bewegingen over het gezicht. Daarna voeg je een beetje water toe. Vervolgens masseer je alles in om het te laten schuimen. Daarna natuurlijk heel goed afspoelen en eventueel residu wegvegen met ofwel een nat wattenschijfje of (ik was mijn gezicht altijd grondig met water en droog – heel ouderwets – af met) een washandje.

Sorry, een review moet ook oprecht zijn

Toch ben ik niet enthousiast. Ik heb deze stick enkele malen getest wanneer ik ook foundation en concealer had aangebracht en ik vind het gewoon geen fijn idee om met de stick over een ongereinigde huid te gaan (foundation en alles komt op de stick) en deze later weer opnieuw te gebruiken. Ik vind een reinigingsproduct dat je ergens uithaalt (of dat nu een flacon is of een balm welke je met een spatel uit een potje haalt) fijner en hygiënischer dan een stick. Maar dat is mijn persoonlijke mening.

Van een doffe naar een stralende huid met de Boots BFF Box

Al met al geniet ik – zoals altijd – van de fijne en mooi op elkaar afgestemde producten uit de Boots BFF Box. Als ik al een favoriet moet aangeven dan is dat denk ik ditmaal wel het Vitamine C serum en de moisturizer van NO7.

Welk product uit deze Boots BFF Box spreekt jou het meeste aan en zou jij wel onder de kerstboom willen vinden?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Deze Boots BFF-box heb ik ontvangen

Helaas is deze box niet in zijn geheel te koop. Jullie kunnen overigens wèl de producten los shoppen op de website van Boots (en check eens hun Instagram-pagina, of die van mij)

 

No7 Radiance+ 15% Vitamine C Serum – 25 ml – € 22,99

No7 Radiance+ Vitamine C Daily Brightening Moisturizer – 50 ml – € 16,99

No7 Protect & Perfect Intense Advanced Restore Hand & Nail Treatment – 75 ml – € 13,99

Soap & Glory Face Soap Vitamine C Facial Wash – 350 ml – € 8,49

Boots Bakuchiol Serum – 30 ml – € 7,99

Boots Glow Cleansing Stick – 30 gr – € 4,99

 

Wist je trouwens dat Boots ook een inspirerende nieuwsbrief waar je jezelf voor kunt aanmelden? Dan kun je op de hoogte te blijven van de nieuwste producten, acties en ander leuk nieuws.