Christmas is coming... alhoewel, Kerstmis is alweer voorbij en Oud en Nieuw komt eraan!

Christmas is coming… alhoewel, Kerstmis is alweer voorbij en Oud en Nieuw komt eraan!

In Lifestyle by Roryblokzijl11 Comments

Yeah! Christmas is coming! Zong ik van de week. Maar ineens is Kerstmis alweer voorbij en komt Oud en Nieuw er alweer aan. Ik zal je eerlijk bekennen, dit is eigenlijk het eerste jaar dat ik totaal niet bezig was en ben met Kerstmis, Oud en Nieuw en alles eromheen. Heel gek, want juist in een chaotische tijd zou je denken dat je de focus legt op het positieve. Eerder op het schoolplein (de onverwacht laatste schooldag van dochtertje) vertelde een moeder nog dat het zo goed is om elke avond kerstliedjes te zingen en de kaarsjes aan te steken. Ik voelde dat even niet zo. Natuurlijk wil ik wel in die positieve vibe komen. Maar hoe doe je dat dan?

Kerstmis, how to

Step one: haal een kerstboom (echt, kunst of anders) in huis voor de ultieme sfeer van Kerstmis. Want als je erbij stilstaat, dan weet je dat dit een heerlijke tijd kan zijn. Denk aan niet alleen de geur van dennennaalden, maar ook de lichtjes (in kerstboom en / of andere planten. Misschien wel buiten in een boom) maken vrolijk en wat dacht je van kerstaccessoires in huis? Een door een familielid gemaakte kerstster, een handgemaakt kunstwerkje om een waxinelichtje in te doen. Hoe je het ook went of keert. De tijd rondom Kerstmis is een tijd van bezinning, maar ook van genieten. Naar binnen keren. In jezelf of met dierbaren om je heen. De tijd nemen voor rust, eindelijk eens dat boek lezen, maar ook samen dat spelletje doen. Tijd nemen voor gezelligheid met elkaar.

Glamourfeest of een sfeervolle intieme setting?

Een glamourfeest zit er dit jaar helaas niet in hebben we gehoord. Maar een mini-feestje en petit comité? Een rustig etentje waarbij je rekening houdt met de maatregelen. Een gezellig samenzijn. Dat dan weer wel. We zouden kunnen gourmetten, of het juist heel anders gaan doen. Wat wij hebben gedaan vraag je? Net als vorig jaar hebben we gekozen voor het bestellen van een – reeds gevulde – kalkoen (een deel van de opbrengst gaat naar kinderziekenhuizen) die we de hele dag hebben gegaard in onze oven en ook maakte ik de huzarensalade van mijn moeder. Een heel ouderwets (Indisch?) recept met bietjes en meer. Zo zijn we gezamenlijk de hele dag bezig geweest. Lekkere luchtjes vulden de woonkamer en keuken. Schoonouders en de zus van schoonmoeder zijn gisteravond op bezoek geweest. Gezellig, dierbaar, samen. Dat is toch waar het om gaat met Kerst?

Christmas is coming... alhoewel, Kerstmis is alweer voorbij en Oud en Nieuw komt eraan!

Genieten

Maar over dat gourmetten gesproken. Dat zouden we natuurlijk evengoed ook 31 december kunnen doen (of 1 januari om het nieuwe jaar te vieren). Gewoon met ons drietjes. Lekker makkelijk met kleine stukjes ossenhaas biefstuk (goed om mijn ijzertekort op te vijzelen), stukjes kipfilet, maar ook lekkere groentes zoals paprika, courgette. Oe! En schijfjes champignon met geklutst ei en uienringen. Heerlijk! Ik heb er nu al zin in. Enne… moet je kijken! Nog niet eerder zag ik zo’n lange teppan yaki bakplaat als deze van Nedis®!

Met een lengte van maar liefst 90cm, kunnen we helemaal los gaan, of we nu met zijn drietjes of met zijn zevenen zijn. Uitgerust met een instelbare thermostaat voor het bereiden van alle soorten groenten, vlees en vis kun je alle kanten op. En wat ook zo handig is? De bakplaat is voorzien van een uitschuifbare vetafvoer. Door de verwijderbare stroomkabel en een anti-aanbaklaag is het opruimen en schoonmaken piece of cake! En daar houd ik van.

Bubblelicious!

Champagne is er in ieder geval bij! Of prosecco of cava of sekt of natuurlijk alcoholvrije opties (zoals de Jip en Janneke-kinder champagne). Als het maar bubbels zijn. En laat er nu in de laatste Blogbox van RVG Media & Impact ook een waanzinnig gave koeler zitten (allang in gebruik genomen natuurlijk)! De 1-bottle Champ is een unieke en grappige champagne- en wijnkoeler in de vorm van een champagnekurk die niet alleen stijlvol, maar ook heel praktisch is. Je kunt de 1-bottle Champ kopen in drie kleuren. De top is ook daadwerkelijk van kurk. So cute! En wist je dat door de weerbestendige materialen je de wijnkoeler zelfs het hele jaar buiten op jeterras of op je balkon kunt laten staan? Maar binnen in je keuken of eetkamer staat de wijnkoeler ook erg goed – vind ik in ieder geval! Ideaal.

Christmas is coming... alhoewel, Kerstmis is alweer voorbij en Oud en Nieuw komt eraan!

‘Frips’ en tips

Ik had het eerder over die fijne bakplaat van Nedis. Ideaal om zelf weinig te hoeven koken en toch heel lekker te eten en tegelijkertijd te genieten van elkaars gezelschap. Maar dat schoonmaken, dat is dan toch weer een ding. Hoe maak je nu die vettige oven, aangekoekte grillplaat of viezen pannen schoon? HG biedt hulp. In de eerder genoemde Blogbox van RVG vond ik ook een HG oven-, grill- & barbecue reiniger, een HG vetweg en HG tegen nare geurtjes in textiel. Die laatste vind ik weer briljant. Want hoe irritant is het? Die geurtjes na het koken die vol in je kleding gaan zitten of in je mooiste tafelkleed. Het stinkt wel, maar is (vaak) niet vies. Wist je dat het product veilig is voor alle textiel, gebruik maakt van een natuurlijk zuiveringsproces op basis van plantenextracten èn werkt zonder drijfgas? Handig!

Christmas is coming... alhoewel, Kerstmis is alweer voorbij en Oud en Nieuw komt eraan!

Design dat ook duurzaam is

Maar er was nog meer. En eerlijk is eerlijk, nooit gedacht dat ik er zo blij mee zou kunnen zijn. Waar heb ik het over? Over de SodaStream! Ideaal om te gebruiken tijdens de feestdagen maar eigenlijk ook gewoon op een doordeweekse dag. Los van het mooie design (deze ‘ART’-versie van SodaStream heeft een unieke hendel en een tijdloos retro design) is de innovatieve gepatenteerde Cylinder Quick Connect (CQC) technologie – ik weet het, een hele mond vol maar tof is het wel! – ook nog eens erg handig. Want hiermee wordt de koolzuurcilinder met één klik op het bruiswatertoestel aangesloten. Kortom, in een oogwenk heerlijke drankjes met bubbels én je bespaart ook nog eens veel plastic afval, want je maakt je drankjes zelf bruisend.

Christmas is coming... alhoewel, Kerstmis is alweer voorbij en Oud en Nieuw komt eraan!

Christmas is coming... alhoewel, Kerstmis is alweer voorbij en Oud en Nieuw komt eraan!
Past precies! Rory, nog wel de sticker weghalen

Zoutsteenlamp, een zuiver en puur cadeau voor met Kerstmis of juist in het nieuwe jaar

Tot slot zat er een prachtige zoutsteenlamp in deze box. Mijn favoriet – naast de 1-Bottle Champ – als ik heel eerlijk moet zijn. Ik ben tegenwoordig heel erg bezig met het klimaat in huis. Niet zo gek met al dat thuiswerken, homeschooling en meer thuis zijn. Wist je dat een zoutsteenlamp ook wel een zuiverende lamp wordt genoemd?  Zoutsteen heeft een reinigende werking en zuivert de lucht onder andere van stof en allergenen. Dat werkt dan prima in wisselwerking met mijn mooie VBreathe Tasman. Ja, je leest het goed. Ik heb gewoon zélf eenzelfde luchtzuiveraar aangeschaft, nadat ik de zwarte variant een paar maanden heb mogen lenen! Maar goed, ik had het nu over deze mooie zoutsteenlamp . Los van de reinigende werking is de lamp gewoon ook heel mooi! Deze zoutsteenlamp van Pure By Me brengt echt sfeer in je interieur.

Christmas is coming... alhoewel, Kerstmis is alweer voorbij en Oud en Nieuw komt eraan!

Kortom, ik denk dat ik jullie eigenlijk misschien wel inspiratie to the max heb kunnen geven! Welk item spreekt jou het meeste aan? 

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Deze Feestdagen Blogbox heb ik toegezonden gekregen van RVG Media & Impact

 

Nedis teppanyaki bakplaat – consumentenprijs € 45,99

Champagne- wijnkoeler Bubalou ‘1-bottle Champ’ – consumentenprijs € 69,-

HG oven-, grill- en barbecue reiniger – € 6,85

HG tegen nare geurtjes in textiel – € 7,19

vetweg van HG – € 4,49

Sodastream ‘ART’ – adviesprijs € 129,99

Zoutsteenlamp ‘Pure by me’ – consumentenprijs € 19,95