Samen met je dochter op stap naar het Spotlight Event

In Lifestyle by Roryblokzijl17 Comments

Spotlight Event? Ik heb het over het nieuwe vakevent (dit was het tweede jaar) voor de branches koken, gedekte tafel, woonaccessoires, gifts, design, speelgoed en lifestyle. Toen Maison PR mij uitnodigde om deel te nemen aan een tour over de beurs inclusief perslunch was ik erg geïnteresseerd. Dat de school van ons dochtertje besloten had om uitgerekend die dag uit te kiezen voor een studiedag was dan ook erg jammer. Gelukkig bleek zij ook welkom en zo was ze de jongste deelneemster aan dit inspirerende event.

Samen met je dochter op stap naar het Spotlight Event
Van links naar rechts, van boven naar onder: de eerlijke producten van Return to Sender, een overheerlijke lunch, de stands van Brabantia, Jamie Oliver Outdoor Cooking BBQ Range en de mokken met geweldige teksten van Keith Brymer Jones

Spotlight Event: inspirerend

Ik zeg inspirerend, want de merken, stands en mooie producten die ik voorbij zag komen hadden zeker mijn aandacht. Denk aan Brabantia (geweldig het kleine strijkplankje dat je overal even neer kunt zetten en nog fijner, het vrijstaande kledingrek met stevig bamboe roede voor in je gang, slaapkamer of wasruimte), Corkcicle (van de prachtige thermosflessen), Bowls and Dishes (hun nieuwste product de streetfoodtray is te gek. Leuk voor een proeverij van allerlei lekkers op je verjaardag), Scanpan (messen, pannen en gewoon heel mooi kookgerei met anti-aanbaklaag) en Tokyo Design (I love het serviesgoed met de tijger!). Eigenlijk teveel om op te noemen. Vandaar dat ik bijzonder veel foto’s heb gemaakt, want soms zeggen beelden meer dan woorden.

Samen met je dochter op stap naar het Spotlight Event
Check deze prachtige producten van Bowls and Dishes

Met 6 jaar de jongste deelneemster aan de tour

Maar Rory, wat doet een 6-jarig meisje dan op een vakbeurs als het Spotlight Event? Ik zal je vertellen, ze vond het hartstikke spannend. Toen haar vriendinnetje haar vroeg of ze mee ging naar een totaal speelconcept als Ballorig, Kids Playground of iets anders (ik haal de namen altijd door elkaar want het is allemaal echt niet mijn ding) zei ze: “Ik kan niet, want ik heb een event met mama“. Te schattig gewoon. Mila is wat dat betreft een kind van haar moeder, want ze wilde graag matching jurkjes dragen. Ook een tasje mee (voor haar knuffeltje, een etui en wat papier voor als ze even wilde tekenen) en natuurlijk een mooie haarband op en een kettinkje om. Net als mama.

Samen met je dochter op stap naar het Spotlight Event
Hoe briljant is het ‘cigar glass’ van Corkcicle? En heel blij met onze Corkcicle Unicorn Magical Canteen in de kleur Pixie Dust

Je kind laten kennismaken met dat wat er is

Ze liep tijdens de tour en keek aandachtig om zich heen. Zo grappig om te zien dat ze een eigen smaak en mening heeft ontwikkeld. Bij het servies van The Zoo viel haar blik op de lunchtrommel met een hertje. Ze luisterde aandachtig toen ik uitleg kreeg over de ‘washable paper bags‘ van Zuperzozial. En zij begrijpt precies wat ik bedoel als ik ineens naar voren schiet om het prachtige servies van Tokio Design Studio (ja, de serie met de ‘mythical crane‘ en de ‘magical tiger‘) te bewonderen. Waar H. – bij het zien van de prachtige brochures – direct zijn voorkeur uitsprak voor de serie ‘nippon white‘, want: “Dat is stijlvol en rustiger“, zitten mijn dochtertje en ik op een lijn voor wat betreft onze voorliefde voor glitter, glamour en opvallende dessins.

Samen met je dochter op stap naar het Spotlight Event
Linksboven de ‘washable paper bag’

Samen met je dochter op stap naar het Spotlight Event
Scanpan en Tokio Design Studio … need I say more?

Iets met Unicorn en Pixie Dust

Natuurlijk was ze ook getriggerd toen ik voorlas dat er op deze beurs ook exposanten met speelgoed aanwezig zouden zijn. Aan het einde van de tour zijn we dus ook even ‘afgebogen’ om ook de stands die haar interesse hadden te bekijken. Toen ze van een van de exposanten dan ook een prachtige stuiterbal met glitter en lichtjes van Moses Verlag kreeg was ze ontzettend blij. En op het moment dat ze tijdens de lunch ook nog haar eigen Corkcicle Unicorn Magic Canteen in de kleur Pixie Dust kreeg was ze helemaal verrast. Het Spotlight Event was op deze manier ook voor de jongste deelneemster aan deze tour erg geslaagd. Overigens niet alleen omdat ze iets kreeg hoor. Ze vindt het sowieso interessant om te zien wat ‘Mama allemaal doet’.

Samen met je dochter op stap naar het Spotlight Event

Dit was kortom een hele fijne ervaring. Een event, niet persé voor kinderen blijkt dus prima te doen. Neem jij jouw kind weleens mee naar je werk?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Voor de tour en de perslunch ben ik uitgenodigd

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]