Spice up your hair, like you don’t care

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl18 Comments

Don’t care? Spice up your hair? Is het niet zo dat boven een bepaalde leeftijd sommige dingen ‘not done‘ lijken te zijn? Of je dat nu jezelf oplegt of dat het van de buitenwereld afkomt. Je haar in felle kleurtjes verven bijvoorbeeld. Na je veertigste? Kan het nog wel of kan het niet meer? En wie beslist dat eigenlijk? En waarom zou ik mij daar iets van aantrekken?

Met donkerbruin haar denken dat Spray Blond werkt …

Ik moet spontaan terugdenken aan toen ik een puberende scholiere was die niets mocht, maar mij toch stiekem suf föhnde nadat ik de ‘spray blond‘ van mijn (blonde) vriendinnetje in mijn (donkerbruine) haar had gedaan. Super teleurgesteld dat je er niets van zag, ja dûh. De wens om mijn haar te kleuren bleef bestaan. In al die jaren heb ik toch best weleens iets uitgeprobeerd. Niets echt spannends eigenlijk.

Ik zie een rode gloed … in het zonlicht

Zelf mijn haar mahoniebruin verven. Lees: schoonmoeder deed alle moeite en dat zag er erg mooi uit. Weinig ‘uitgroei’ omdat het meer een rode gloed was – die je met name in het zonlicht zag – op mijn toch al donkerbruine haar. Maar dat was meteen de reden dat ik toch wat meer wilde. Want die gloed was leuk, maar opvallend? Neuh, niet echt.

Spice up your hair, like you don't care
Droge haren, donkere handdoek: check! (en vergeet even de rommelige achtergrond)

Mijn haar bleken? Doe maar. I don’t care

Toen ik net dertig was had ik dan ook het punt bereikt dat ik drastischer maatregelen wilde treffen. Heel handig vlák voor een zomervakantie besloot ik dat ik rode plukjes in mijn haar wilde hebben. Maar met die rode, mahoniebruine gloed schoot het niet op. Toen de kapster voorstelde om de desbetreffende plukjes (het waren er maar vijf of zes trouwens) eerst te ontkleuren (bleken dus) en daarna rood te verven was ik om.

Dorre plukjes

Prachtig was het. De eerste paar weken. Alleen tijdens de zomervakantie in een ver, warm land met héél veel zon vond mijn haar het zelf niet meer zo leuk. Wèg – dankzij het chloorwater in combinatie met de ontzettend sterke zon – was de rode kleur en ineens waren daar groen/gele plukjes haar. Hmmmm. Kan je wel zeggen: “I don’t care“. Maar handig was het niet. Kwestie van teveel willen en niet goed nadenken. Het duurde namelijk best lang voordat de desbetreffende plukjes (van haarwortel tot haarpunt) er weer uitgegroeid waren. Tegen die tijd waren het bijzonder dorre plukjes geworden.

Spice up your hair, like you don't care
Zo ziet het eruit als je het aan het aanbrengen bent

L’Oréal Colorist Hair Make-Up

Maar nu ben ik dus in de veertig en nog steeds erg geïnteresseerd in het kleuren van mijn haar. Een permanente kleuring daarentegen durf ik niet aan. Niet in dergelijke felle kleurtjes in ieder geval. Toen het persbericht van L’Oréal voorbij kwam en de kleuren #plumhair en #chocolaterosehair in mijn blikveld verschenen, was ik dan ook razend enthousiast. Eindelijk weer de mogelijkheid om mijn haar een ander kleurtje te geven. En niet lafjes een rode gloed, maar meteen gewoon ècht anders dan anders.

Plum hair don’t care

Dat het eigenlijk make-up voor je haar is (en geen verf) werkt ook enorm drempelverlagend. Je wast het er namelijk gewoon weer uit. Belangrijk punt: doe dit dezelfde dag nog. Vóór je gaat slapen. Anders kan je klitten in je haar krijgen en verkleuring op je kussensloop. Dat is niet zo handig. Ook fijn om te weten. Je hebt – volgens de gebruiksaanwijzing – geen handschoenen nodig. Dit klopt. Na het aanbrengen gewoon goed je handen wassen evenals de attributen die je hebt gebruikt (kam, borstel). En natuurlijk breng je de haar make-up aan terwijl je een donkere handdoek om je schouders hebt gedaan om je kleding te beschermen.

Spice up your hair, like you don't care
Een foto van de haarkleur binnenshuis …

Wat zegt L’Oréal?

L’Oréal Paris introduceert: Colorista Hair Make-Up! De eerste Hair Make-Up geeft de mogelijkheid jouw haar elke dag te veranderen naar de nieuweste trends. Deze uitwasbare kleuring is beschikbaar voor verschillende haarkleuren“. Let op! Als je haar beschadigd is of gebleekt dan zou het zomaar langer kunnen blijven zitten (en is het niet in zijn totaliteit uitwasbaar in een wasbeurt met shampoo).

Maar wat nu als het regent?

Ik heb dit een tijd geleden uitgeprobeerd. Wat ik niet heb getest: wat nu als het regent? Zou de kleur van je haar – als het nat wordt – gaan afgeven? Geen idee. Eigenlijk denk ik van wel. Aan de andere kant draag ik altijd de capuchon van mijn regenjas of ik gebruik een paraplu. Een kwestie van ‘don’t care’ dus, of beter gezegd ‘don’t worry’. En in het ergste geval? Als je – bijvoorbeeld – tijdens een festival kletsnat wordt geregend? Dan krijg je de vlekken waarschijnlijk wel uit je kleding in de wasmachine. Daarbij. Wordt je kleding dan sowieso niet vlekkerig of vies van de modder? En pas je daar je kleding niet op aan?

Spice up your hair, like you don't care
En buiten in het zonnetje

Ervaring van een veertigplus moeder

Maar deze veertigplus moeder is niet een enorme fan van festivals, dus daar kan ik je weinig over vertellen. Wat ik je wel kan vertellen? Mijn (nude, lichtroze) nagellak is toch wel verkleurd na het opbrengen van de Colorista Hair Make-Up. Mijn haarborstel overigens ook. Het ecru plastic kreeg ik niet meer schoon. Ook een deel van de wastafel was verkleurd, maar dat is eenvoudig op te lossen met oogmake-up remover. Ik gebruikte destijds toevallig die van L’Oréal (waterproof remover op oliebasis).

Droog, droger, droogst

Dry hair don’t care? Wat ook al wordt gezegd in de gebruiksaanwijzing: je haar kan wat droger aanvoelen. Dat klopt zeker – in mijn geval. Dit los je op door wat haarolie aan te brengen op het moment dat je haren droog zijn. Het oogt en voelt dan meteen wat soepeler. Nu was mijn haar tijdens het testmoment sowieso wat aan de droge kant. Het was waarschijnlijk gewoon weer eens tijd voor een knipbeurt. Let op! Breng niet teveel haarolie aan, dan kan de kleur van de Colorista Hair Make-Up gaan afgeven (op je handen). Then again, na het aanbrengen van haarolie of een haarserum was ik sowieso mijn handen.

Spice up your hair, like you don't care

Het resultaat?

Ik vind een ‘ombre‘-achtige stijl in mijn haar leuker staan dan zorgvuldig geselecteerde plukjes. Voor mij is dat ook wat makkelijker te realiseren. Want ik merk wel dat ik het allemaal te snel wil doen. Ik ben wat ongeduldig hierin. Volgens de gebruiksaanwijzing ben je tussen de 10 en 20 minuten bezig en dat is voor mij toch wel wat lang. Dat ongeduldige (her)ken ik overigens ook nog wel van vroeger en is dus niet persé niet gerelateerd aan veertigplus zijn. Ik vind dit product wel een grote aanrader voor iedereen die eens wat anders wil en gewoon ook eens een ‘heftiger’ kleurtje wil uitproberen.

Na het wassen…

… is het bij mij meteen #noplumhair Maar ook dat is goed en eigenlijk is dat juist heel fijn. Nu weet ik zeker dat ik – wanneer ik eens een keer een dagje zin heb in een mooi kleurtje zoals ‘plum‘ of ‘chocolaterose‘, ik dat ook prima kan doen.

Had jij al eens van ‘haar make-up’ gehoord? En welke kleurtjes zou jij graag eens proberen?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

l’Oréal Colorista Hair Make-Up is verkrijgbaar bij o.a. Kruidvat voor € 8,99 – in verschillende tinten, geschikt voor zowel blond of (donker)bruin haar

 

Deze producten heb ik toegestuurd gekregen

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]