4 redenen waarom huishoudelijke klusjes zo gek nog niet zijn

In Persoonlijk by Roryblokzijl12 Comments

Geïnspireerd door de bijna twee uur die ik onlangs heb besteed aan het hele huis (drie verdiepingen, jawel) stofzuigen, afstoffen en nog veel meer klusjes. Dacht ik ineens. Hé, dat voelt best even lekker. Lekker? Lekker?!? Schoonmaken? Rory, gaat het wel goed met je? Ja, het gaat zeker goed. Toen ik een aantal dagen terug dan ook nog een artikel las van Kelly over haar huishoudelijke tips, dacht ik. Goed moment om dit artikel te plaatsen!

Opruimen geeft ruimte en maakt lichter

Klusjes doen. Heb je zelf nooit gemerkt dat het soms heel lekker kan zijn om met je handen bezig te zijn? Niet denken maar doen. Opruimen geeft ruimte. Een last van je schouders af. Maakt figuurlijk en letterlijk ‘lichter’. Herken je het gevoel? Je verhuist naar een groter huis, maar de vele ruimte wordt in een mum van tijd opgevuld. Dan ben je nog maar met zijn tweetjes. Als je een gezin hebt, met een of meerdere kinderen, dan gaat dit proces in een sneltreinvaart verder.

Afstoffen:  haal een laag stof van je leven af!

Schoonmaken en klusjes doen. Je kan het ook als een metafoor zien. Letterlijk een laag stof van je leven afhalen. Hoe vervelend is het wel niet om iedere dag tegen iets aan te kijken wat zich alleen maar ophoopt. Natuurlijk. Het is ook best wel eens goed om je af te sluiten voor dit soort schoonmaak-ideeën. Laten we er vooral niet hysterisch over gaan doen. Een beetje stof of een rommelig huis? Geen probleem. Er zijn ergere dingen. Bij prioriteiten stellen staat schoonmaken niet in mijn top 3. Maar toch, soms is het gewoon ‘lekker’.

Uit je denkhoofd komen? Ga schoonmaken

Bij mij werkt dit als de ultieme methode om uit het denken, piekeren, vastzitten te komen. Met je handen bezig zijn. Klusjes doen. Ideaal om je aandacht te verleggen. Als je ècht goed bezig bent, dan is er eenvoudigweg geen ruimte meer in je hoofd. Heel bevrijdend. Met je handen werken is lekker. Je ziet snel resultaat. Je bent ‘down to earth‘ bezig. Ook wel eens goed.

Kom maar gauw, inspiratie

Jawel, mijn beste ideeën en gedachtes komen juist als ik loslaat. Als ik er even niet mee bezig ben. Loslaten zorgt voor ruimte. En in ruimte creëer je de mooiste dingen. Je komt als het ware in een ‘flow‘.

Een voordeel voor je lijf

Laten we dat zeker niet vergeten! Schoonmaken, klusjes doen. Het is een vorm van sporten. Je bent in beweging. Loopt een aantal maal trappen op en af. Vetverbranding dus. Al verschilt het natuurlijk wel per persoon. Hoe oud ben je. Hoe is je lichaamsbouw. Wat is je gewicht. En niet onbelangrijk…je werktempo.

Hoe vaak ben jij bezig met huishoudelijke klusjes?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Schrijf je in! En ontvang mijn artikelen direct in je mailbox.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]