Wat is het effect van een verzwaringsdeken op een moeder en een kind?

Wat is het effect van een verzwaringsdeken op een moeder en een kind?

In Lifestyle by Roryblokzijl8 Comments

Ja ja, Mila en ik hebben beiden een verzwaringsdeken getest. Allereerst, wow! Waar ik soms op social media zie dat mensen nogal gekkigheid maken van manifesteren, geloof ik er oprecht heilig in. Nogmaals, ik zeg niet dat je aan iets moet denken dat je heel graag wilt om vervolgens achterover te leunen want het universum gaat het wel voor je regelen. Nee, ik geloof erin dat wanneer je iets echt heel graag wilt, je dat visualiseert (bijvoorbeeld door het maken van een vision board) en je gedrag erop aanpast. Door kennis op te doen of door mensen te leren kennen die je wellicht kunnen helpen met het realiseren van je wens.

Het fenomeen verzwaringsdeken

In mijn specifieke geval? Was ik al een hele tijd best nieuwsgierig naar het fenomeen verzwaringsdekens. Waarom? Omdat ik ronduit slecht slaap de laatste jaren. Ik had ongelooflijk veel last van mijn partner ’s nachts. Omdat hij snurkt, veel geluid maakt in zijn slaap en ook ontzettend veel draait. Ik ben een lichte slaper en ik wordt dan juist weer wakker van de meest zachte geluidjes. Dat kwam ons beider nachtrust niet ten goede, want uit pure wanhoop gaf ik dan weer eens een por of ik begon gewoon hardop te klagen. Waardoor hij dan weer wakker werd (door mij).

Hoe vaak word jij wakker in een nacht?

Uiteindelijk bleek de beste oplossing om apart te slapen, maar zelfs daar begonnen dingen als (zachte) contactgeluiden van de buren, of geluiden van buiten mij te storen. Dan werd ik weer wakker – vijf keer per nacht was eerder regel dan uitzondering – en voelde ik dat ik naar het toilet moest (ken je dat? Als ik op mijn buik lig en ik voel maar een druppel, dan kan ik niet meer slapen). Dus dan liep ik de koude gang op, moest ik prompt niezen, daar werd ik nog meer wakker van en vervolgens … sliep ik niet meer in. Uren lag ik wakker, maar om 6.15 uur gaat wél iedere ochtend de wekker.

Wat is het effect van een verzwaringsdeken op een moeder en een kind?
De verzwaringsdeken van 100% ademend katoen – 3,2 kg – voor kinderen van Calmzy

Slaapgebrek?

Op die manier kom je nooit in de écht diepe slaap, wat enorme vermoeidheid tot gevolg heeft. En als je dat maar lang genoeg volhoudt. Tja, dan merk je dat wel aan bijvoorbeeld je humeur, incasseringsvermogen en meer. Ik heb trouwens van alles en nog wat geprobeerd. Mediteren voor het slapen gaan, oordopjes dragen, met een kussen op mijn oor slapen, een fleece deken onder mijn dekbed om het warmer te krijgen. Het allerbeste tot nu toe was het luisteren naar affirmaties van Louise Hay, terwijl ik lees op mijn e-reader.

Verzwaringsdeken

Maar goed, over de verzwaringsdekens dus. Ik zag ze vaker voorbijkomen en waar ik eerst het gevoel had dat het mij enorm benauwend leek, raakte ik gaandeweg wel geïntrigeerd door wat zo’n deken voor mij zou kunnen betekenen. Wat het effect zou zijn van een relatief zwaar gewicht bovenop je dekbed. Hoe zou dat voelen? Benauwend, of juist cosy? En het belangrijkste, wat zou het effect op mijn slaap zijn?

Slaapwijsheid

Toen dan ook ineens Karin van Slaapwijsheid op mijn pad kwam was ik heel blij verrast! Want ik mocht een verzwaringsdeken uitproberen en mijn dochter ook. Dit is dus precies wat ik bedoel met manifesteren. Ik was er veel mee bezig, keek wat rond op social media, belandde bij Karin en voor ik het wist mocht ik deze dekens – die ik door omstandigheden zelf niet zo makkelijk zou kunnen aanschaffen – proberen. Een win-win situatie!

Wat is het effect van een verzwaringsdeken op een moeder en een kind?
Foto’s in de avond met kunstlicht zijn altijd iets vager. Maar zeg nu zelf, ziet het er niet gezellig uit?

Ervaring van dochter: na een nacht

Dochter Mila van 10 jaar (ze weegt 28 kilo) probeerde de verzwaringsdeken voor kinderen uit en was heel blij verrast. Al na een nacht was ze helemaal om en enthousiast. Ik zeg ‘om’, omdat ze van te voren wat angstig was om de verzwaringsdeken te gebruiken. Het pakketje (de deken nog opgevouwen in de tas) woog 3,2 kilo en ze was bang dat het te zwaar zou aanvoelen op haar lijfje. Maar toen de verzwaringsdeken eenmaal uitgevouwen op haar dekbed lag vond ze het juist heerlijk. Ze valt veel sneller in slaap én slaapt ook goed door. Dit is een eerlijke review en daarom vermeld ik heel duidelijk wat wij van te voren dachten en vertel ik over onze ervaring tijdens het gebruik.

Ervaring van Rory: na een nacht

Mijn ervaring? Ik zag er – eerlijk gezegd – echt behoorlijk tegenop. Ik was bang dat het benauwend zou zijn, dat ik als het ware vastgedrukt zou worden in bed. Maar na mijn eerste nacht in het weekend – waarin ik tien uur heb geslapen en maar twee keer wakker ben geworden om naar het toilet te gaan – ben ik ook enthousiast! Let wel, je moet er zeker aan wennen. Want ik heb het gevoel dat ik wel vaker dan die twee keer wakker ben geworden, maar… ik sliep wel nagenoeg meteen weer in.

Onze ervaring na ruim twee weken

Het is alleen maar beter geworden. In die zin… Mila en ik willen niet meer zonder onze verzwaringsdeken slapen! En uiteindelijk hebben we zelfs mijn man ‘aangestoken’. Ook hij is – mede dankzij onze enthousiaste reacties – heel erg benieuwd naar het effect op zijn slaapgedrag. Inmiddels heeft hij er zelf namelijk ook best wat last van dat hij onrustig slaapt en moe wakker wordt in de ochtend. Alleen heeft hij natuurlijk weer een heel ander gewicht nodig voor zijn verzwaringsdeken. Hoe dat uitpakt? Wordt vervolgd.

Wat is het effect van een verzwaringsdeken op een moeder en een kind?
Zo ziet de vulling er dus uit. En je kunt zien dat mijn verzwaringsdeken (100% bamboe) net iets gladder oogt en donkerder grijs is dan de verzwaringsdeken voor kinderen (100% ademend katoen)

Samenstelling Calmzy verzwaringsdeken

Goed om te weten (en pluspunt) is dat de bamboe verzwaringsdeken van Calmzy duurzaam is. De 100% bamboe deken is van nature zacht, ademend, vocht opnemend, hypoallergeen én warmte geleidend. Heerlijk dus voor zowel de zomer als de winter. Handig is dat er zo’n 300 verschillende vakjes (van 10 bij 10 centimeter) gevuld zijn met hypo-allergeen glaszand. Een perfecte gewichtsverdeling waardoor de verzwaringsdeken ook heel fijn aanvoelt. De kinder verzwaringsdeken is gemaakt van 100% ademend katoen (wist je dat deze behalve voor een diepere en betere slaap ook ideaal is voor het verminderen van stress en angst en het verbeteren van concentratie en ontspanning?).

Suggesties

Natuurlijk kun je een verzwaringsdeken ook gebruiken op een andere manier. Denk aan bijvoorbeeld als je ziek bent en je beneden op de bank wilt liggen, of juist ’s avonds als je lekker – op de bank hangend – wilt Netflixen. Het geeft ontspanning, het voelt (voor mij) comfortabel. Als het ware lekker cocoonen. Ik vind het een top-product. Wat ik wel belangrijk vind om te vermelden is dat iedereen anders is en dat je jezelf de tijd moet gunnen om te wennen aan het gewicht van de deken. Maar mij / ons heeft het enorm geholpen. We slapen eerder in en de slaapkwaliteit is echt verhoogd.

Heb jij weleens van een verzwaringsdeken gehoord? En zou het wat voor jou zijn denk je?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze Calmzy verzwaringsdekens heb ik ontvangen van Slaapwijsheid. Onze review is gebaseerd op onze oprechte ervaring gedurende een aantal weken

 

Calmzy kinder verzwaringsdeken – 3,2 kg – 100 x 150 cm – 100% ademend katoen – € 49,95

Calmzy bamboe verzwaringsdeken – 6 kg – 150 x 200 cm – duurzaam 100% bamboe – € 89,95