Een moment voor jezelf … en je kind

In Lifestyle by Roryblokzijl18 Comments

Oh wat heerlijk, een moment voor onszelf. Voor Mila en mij. Dat is toch wel wat omhoog komt als ik denk aan het ontzettend leuke event van Stokke en Prenatal dat ik onlangs mocht bijwonen samen met Mila. De uitnodiging was al een feestje om te ontvangen (het flesje met zand en schelpjes prijkt nog op een kastje waar Mila dagelijks naar kijkt). Dat we het zomerseizoen mochten inluiden met als thema ‘Op reis met Stokke’ was helemaal geweldig. Lekkere hapjes, drankjes en heel veel gezelligheid bij een zomerse strandtent in Zandvoort was té leuk.

Een moment voor jezelf ... en je kind
Een moment als moeder en dochter

Na een van de laatste schooldagen (de dag erna was haar laatste dag op school in groep 2) was het heerlijk om samen ‘op reis’ te gaan. Een moeder-dochter moment te hebben. Gewoon lekker met het openbaar vervoer naar Zandvoort. Ik zeg ‘lekker’ omdat het dat soms ook echt is. Niet in de warme auto, maar met een overstap op Amsterdam Centraal om daar nog een kopje koffie te halen. ‘Picknicken’ in de trein. En lekker over de boulevard van Zandvoort wandelen. Ik word daar heel blij van.

Een moment voor jezelf ... en je kind

Iets met een goodiebag voor de mede-passagiers

Hoe goed was het om als inleiding van het zomerseizoen allerlei nuttige tips van Sophia Tienstra (Co-Founder MommyProof.TV van Prenatal) te ontvangen over het reizen met een baby. Een lange vlucht met een huilende baby (of dreumes of peuter). Het is iets wat we allemaal best spannend vinden denk ik wel. En waar sommige tips heel herkenbaar zijn (kadootjes meenemen voor onderweg, filmpjes op de tablet laden van te voren) vond ik de tip om goodiebags aan de overige passagiers uit te delen (een tasje gevuld met oordopjes, of een spelletje ‘Mens Erger Je Niet’) hilarisch! Enige nadeel is dat in – bijvoorbeeld – een Boeing 747 heul veul passagiers zitten.

Een moment voor jezelf ... en je kind

In bad met Flexi Bath

Natuurlijk kwamen we niet alleen naar het event voor de – overigens heerlijke – hapjes en drankjes, de fijne zitjes zowel binnen als buiten, de schmink en glitter tattoo’s voor de kinderen en het zonnetje. En ook niet alleen voor het moment voor onszelf. Nee, we waren ook benieuwd naar de nieuwste ins and outs voor wat betreft de producten van Stokke. Mila heeft zeker tot en met haar vierde jaar veel plezier gehad van haar (roze) Flexi Bath. Hoe leuk is het om te zien hoe het model hetzelfde is gebleven, maar de kleurtjes zijn veranderd. Niet uni roze, maar ook transparant met een roze randje behoort tot de mogelijkheden. Net als de ontzettend leuke Flexi Bath Toy Cups waar Mila nu graag in het grote bad mee speelt en die ik eerder cadeau kreeg tijdens een ander Stokke-event.

Een moment voor jezelf ... en je kind

Draag je baby op je buik, ook een moment voor moeder en baby

Ook kon ik mij weer even vergapen aan de prachtige ergonomische MyCarrier die je zowel op je rug als op je buik kunt dragen. Ideaal om te gebruiken als je tussendoor een moment wilt stofzuigen, wandelen, klusjes doen, boodschappen wilt doen. Waarom heb ik dit eigenlijk nooit gedaan vroeger? Het had mij een hoop vrijheid gegeven. En misschien nog wel de belangrijkste reden: ik had zo mijn baby dicht bij mij kunnen hebben in plaats van in de box, die ik daarvoor zo nu en dan gebruikte.

Wandelen met de Xplory

Aan de andere kant heb ik mijn – cadeau gekregen van schoonmoeder – Xplory echt intensief gebruikt. Alles deed ik wandelend. Ons dochtertje is een van die kinderen die niet in slaap valt in de auto (absoluut niet. Nu nog steeds niet trouwens), maar in de wandelwagen wel. Ik kende alle straten uit mijn hoofd. En gebruikte de auto overigens wel om – met baby èn Xplory – naar een (andere) stad te gaan en vervolgens daar weer te gaan wandelen, maar dat is een ander verhaal.

Een moment voor jezelf ... en je kind

Stokke bij Prenatal

Het is zo bijzonder om alle kinderwagens van Stokke op een rij te zien. Destijds – back in 2011 – was de keuze voor de xPlory snel gemaakt. Samen met vriendinnetje uit Londen viel de blik tijdens een bezoek aan het lokale Prenatal-filiaal direct op deze prachtige kinderwagen. De in hoogte verstelbare wieg of buggy en de twee kijkrichtingen waren de reden voor de nagenoeg onmiddellijke aanschaf (schoonmoeder – van wie we de kinderwagen kregen – was het overigens er helemaal mee eens).

Een moment voor jezelf ... en je kind

Stoer en elegant: Stokke Trailz

Al denk ik – als ik de Stokke Trailz zie – wel: “Wow, dat is ook ècht een prachtige kinderwagen“. Want met het prachtige zwarte onderstel en het handvat met leatherlook materiaal ziet die er wel ontzettend stoer uit. Prachtig design. Degelijk (geen gehobbel door de goede vering en grote luchtbanden) en gewoon heel erg mooi. Het doet mij op de een of andere manier denken aan de oldskool kinderwagen waar ik als baby in werd rondgereden door mijn moeder. Heel anders en toch roept het een moment van melancholie in mij op.

Een moment voor jezelf ... en je kind

Als moeder een moment voor jezelf

Waarbij ik ook ineens denk: “Zouden moeders vroeger eigenlijk ook weleens een moment voor zichzelf genomen hebben?“. Ik kan mij uit mijn jeugd herinneren dat mijn moeder eigenlijk altijd wel bezig was. Natuurlijk weet ik niet hoe dat was toen ik zelf een baby was. Die herinneringen heb ik niet (meer). Hoe goed is het dat men tegenwoordig dat moment voor zichzelf, die ‘me time’ wel neemt of probeert te nemen? Esther en Mieke van GOODIEBOX willen je daarbij ondersteunen. Het was niet alleen heel leuk om kennis te hebben gemaakt met deze enthousiaste jonge vrouwen, maar het was ook heel interessant om meer te weten te komen over de achtergrond van GOODIEBOX.

Een moment voor jezelf ... en je kind

GOODIEBOX helpt je met ‘me-time’

Hun credo? “Elke vrouw verdient het om zichzelf maandelijks in de watten te leggen. Dat moment van ‘me-time’ te pakken“. I couldn’t agree more. Nieuwsgierig als ik ben kreeg ik een uitleg over de producten uit de ‘Summer Bucket List’-box (en mocht ik ‘m zelf samenstellen en meenemen. Dankjulliewel!). Super mooie full size producten als een Hand Sheet Mask van Miqura. Een Argan Oil Blush van Paese Cosmetics, een Face Mask van een fijn skincare merk als Comme Deux (parfumvrij, vegan friendly en geschikt voor elk huidtype) en nog veel meer. Nieuwsgierig? Je betaalt maandelijks € 19,95 voor een box van een minimale waarde van € 65,-. Check hun site voor meer informatie.

Al met al een fantastische middag voor zowel mini me als mijzelf. Heel veel dank Stokke en Prenatal voor de goede organisatie en verzorging. En natuurlijk ook voor de prachtige goodiebag. Daar zijn we heel erg blij mee.

Neem jij regelmatig een moment voor jezelf? En wat helpt jou daarbij?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Photocredits uitgelichte foto: Rianne Fotografie

Voor dit event ben ik uitgenodigd

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]