Omdat het oog ook wat wil (en je huid ook)

Omdat het oog ook wat wil (en je huid ook)

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl14 Comments

Jaja, het oog wil ook wat. Een zin die je op meerdere manieren kunt opvatten. Ik doel nu op de letterlijke betekenis. Het is inmiddels alweer een paar maanden aan de gang. Het eczeem rondom mijn ogen en de dermatitis perioralis om mijn mond. Het is sinds een aantal jaar dat het ineens opkomt ergens in de herfst (september / oktober) en na de winter ebt het dan langzaam weer weg. Zo niet dit jaar.

Ga toch weg eczeem!

Ik weet niet hoe het komt, maar op de een of andere manier ging en gaat het niet weg. Daardoor bleef ik het maar behandelen met een hydrocortison crème (een keer per dag een uiterst dun laagje voor het slapen gaan, maar uiteindelijk wel twee keer) en overdag kon ik gewoonweg niet meer met fijne oog- en dagcrèmes aan de gang. Tijdelijk dacht ik. De enige gezichtsverzorging die ik nog gebruikte was La Roche-Posay Lipikar Baume AP+M. Eigenlijk een wat dikkere body lotion, geschikt voor iedereen (van zuigelingen tot volwassenen).

Omdat het oog ook wat wil (en je huid ook)
Aan de linkerkant van de foto zie je (in drievoud) de bewuste flacon

Het oog(lid) wil ook wat

Dit deed (en doe) ik dus op de bewuste (eczeem)plekken en zelfs op mijn oogleden. Je moet in de situatie waarin ik zit iets zien te vinden dat zo min mogelijk irriteert maar wat wel voorkomt dat je huid uitdroogt. En dat vaseline niets doet en alleen maar de huid afsluit is vast bij velen van jullie wel bekend. Vandaar dat ik zo blij was en ben met het product van La Roche-Posay. Eindelijk iets dat mijn huid verdraagt (op de bewuste eczeemplekken dus). Waarom ik dan toch nog maandenlang een tot twee keer per dag hydrocortison gebruikte?

Hydrocortison, here we go!

Om de eenvoudige reden dat je eerst moet proberen om de geïnfecteerde plekken ‘dicht’ te krijgen, alvorens je preventief kunt gaan smeren en / of de aangedane plekjes vettig kunt houden. Tip van mijn vriendin de apotheker (heeft ze eerder bij een nascholing vernomen). Ook sprak ik tijdens het event van La Roche-Posay eerder dit jaar een dermatoloog die dit onderschreef. Dat het (dermatitis perioralis rondom mijn mond en eczeem rondom mijn ogen) nu helemaal niet meer weg lijkt te gaan is een ander verhaal.

Nu ga ik maar liever even niet naar ziekenhuis of huisarts

Maar op dit moment – nu we middenin de crisis zitten – lijkt het mij niet verstandig om een huisarts of dermatoloog te bezoeken voor dit (vervelende maar niet dringende) euvel en probeer ik het dus maar op mijn eigen manier op te lossen. Dat wil zeggen. Ik kwam tijdens een van mijn dagelijkse online yoga-lessen tot de ontdekking dat mijn huid wel behoorlijk craquelé leek te worden. De lessen doe ik – niet lachen – in onze kledingkamer die precies tussen de slaap- en badkamer in zit. Een wand bevat een grote spiegel en daarin kon ik de huid van mijn decolleté en rondom mijn ogen goed zijn.

Omdat het oog ook wat wil (en je huid ook)

Nieuwe producten voor het oog

Needless to say dat ik direct daarna (ik heb het over drie weken geleden) tóch weer ben begonnen met een drietal favoriete producten du moment. Filorga is overigens een van mijn favoriete merken maar dat wisten jullie al. Ik schrijf graag over de producten van dit merk en hun werking op mijn huid. Op dit moment heb ik het over de fijne en verzorgende Optim Eyes oogcrème. Door de unieke combinatie van bestanddelen maakt de crème het gebied rondom de ogen op drie manieren strakker en jeugdiger (werkt tegen rimpels, donkere kringen en wallen). Klinkt ideaal hè? Maar los daarvan voelt het ook gewoon als een fijne crème die daadwerkelijk iets doet. Al blijft het lastig te bewijzen.

Omdat het oog ook wat wil (en je huid ook)

Optim Eyes van Filorga, baby!

En wat dacht je van de nieuwste Optim Eyes Refresh stick? Ik heb het over de nieuwe reisstick uit de Optim Eyes-range die directe verkoeling bied en tekenen van huidveroudering duurzaam aanpakt. Heerlijk. Je kunt dit product gewoon combineren met de Optim Eyes oogcrème. Ik gebruik het zelf erna en in de ochtend. Verkoelend en verfrissend. Ik heb het gevoel dat het de eventuele ‘zakjes’ onder mijn ogen verminderd. Het minder ‘puffy’ maakt. Wist je dat je het zelfs óver je make-up heen kunt aanbrengen?

Een wonderserum voor het oog: l’Occitane Serum Look Immortelle Reset Night

Tevens ontving ik een aantal weken geleden een wonderserum van l’Occitane – Serum Look Immortelle Reset Night – wederom voor de ogen. Soms voel je dat de tijd rijp is om veranderingen in je dagelijkse routine aan te brengen en na een goed gesprek (telefonisch) met mijn beste vriendin – tevens apotheker – besloot ik om het roer radicaal om te gooien en de hydrocortison een schop te geven. Maandenlang gebruiken en amper resultaat? Weg ermee dan. Natuurlijk zijn er nog andere mogelijkheden (denk aan crèmes die niet zo agressief als hydrocortison zijn, maar aan de andere kant wèl je immuunsysteem kunnen beïnvloeden. Sorry, dan toch maar niet.

Omdat het oog ook wat wil (en je huid ook)
Kijk dan naar de substantie, zó mooi

Een serum voor het oog

Het oogserum van l’Occitane voelt heel zacht en verzorgend aan en is geschikt voor alle huidtypen, alle leeftijden (vanaf 20 jaar) en is dermatologisch getest. Wat het doet? Het geeft de oogcontouren een stralende en gladde uitstraling en tegelijkertijd zijn de donkere kringen, fijne lijntjes, wallen en kraaienpootjes minder zichtbaar. Het is alsof je ogen er minder vermoeid uitzien. Prettig effect so to say. Denk aan drie krachtige, natuurlijke en actieve ingrediënten (immortelle essentiële olie, marjolein en acmella oleracea extracten) èn een nieuw complex van natuurlijke botanische extracten en cafeïne.

Omdat het oog ook wat wil (en je huid ook)

Oog om oog

En dus ben ik nu eindelijk weer voorzichtig begonnen met het aanbrengen van oogcrème (Filorga) overdag en het oogserum (l’Occitane) voor het slapen gaan. En eerlijk is eerlijk. Langzaam maar zeker begint mijn huid zich te herstellen Zeker bij mijn ogen. Op mijn oogleden doe ik nog steeds diezelfde La Roche-Posay Lipikar Baume AP+M. Rondom mijn ogen dus de andere producten. Als ik maar niet in mijn ogen wrijf (nooit een goed idee overigens) dan gaat het steeds beter. Gisteren en vandaag heb ik het zelfs aangedurfd om de prachtige nieuwe producten uit de Summer Escape-lijn van Pupa Milano uit te proberen.

Omdat het oog ook wat wil (en je huid ook)

Summer Escape met deze mooie set

How about dit prachtige blauwe oogpotlood (kleur 007 ultra-marine kajal eye pencil, extreme intensity) in combinatie met de metallic dream oogschaduw.  En deze (001 orange passion) lip dream – creamy & shiny fluid – is absoluut een favoriet. Dat ik onder mijn ‘lip dream‘ de Sexy Lips (ook Pupa Milano) gebruik is natuurlijk evident. Het maakt mijn lippen zachter, ontvankelijker voor de lippenstift dus eigenlijk werkt het min of meer als een soort van primer. Op mijn wimpers breng ik ook de mooie (zwarte) Sexy Lashes aan voor een geweldige oogopslag (geen klontjes). Ik ben altijd al fan geweest van de producten van Pupa Milano, zelfs al voordat ik ze beter heb leren kennen dankzij mijn werk als blogger.

Omdat het oog ook wat wil (en je huid ook)

Omdat het oog ook wat wil (en je huid ook)

Maar naast het oog wil ook de huid wat!
Hence het potje Darphin iDeal Resource ‘Renewing Pro-vitamin C and E Oil Concentrate’. In elke lucht- en lichtdichte capsule (er zitten er 60 in de verpakking) zitten krachtige botanische pro vitaminen C & E, gecombineerd met voedende en botanische oliën die zorgen voor een jeugdige uitstraling. Wat doen die vitamines dan precies? Ze werken als een soort booster en neutraliseren schadelijke vrije radicalen en vormen zelf als het waren een herstellend antioxidanten netwerk. Effectief betekent dat een verbetering van de huidstructuur en een gladdere huid. Mijn ervaring? Ik gebruik het sinds ik het ontvangen heb zowel in de ochtend als de avond. In het begin ook op de eczeemplekken rond mijn mond en nu toevallig een aantal dagen bewust niet. En ik merk dat mijn huid er goed uitziet. Ondanks het eczeem.
Omdat het oog ook wat wil (en je huid ook)

Verzorg jij je ogen goed? En welke van de bovengenoemde producten spreken jou het meeste aan?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Deze producten heb ik ontvangen of toegezonden gekregen

Filorga Optim Eyes – 15 ml – [In de aanbieding bij ICI Paris XL] € 42,25

Filorga Optim Eyes Stick – 12,5 gram – [In de aanbieding bij ICI Paris XL ] € 21,73

l’Occitane Serum Look Immortelle Reset Night – 30 ml – € 54,-

Pupa Milano Summer Escape Metal Shadow ‘Metallic Dream’ – € 18,50
(dermatologisch getest en vrij van parabenen)

Pupa Milano Summer Escape Kajal Eye Pencil, Extreme Intensity, 007 Ultramarine – € 16,50
(oogheelkundig getest en vrij van parabenen)

Creamy & Shiny Lip Fluid Pupa Milano Summer Escape, 001 Orange Passion & 003 Cherry Juice –
€ 17,50 per stuk
(dermatologisch getest en vrij van parabenen)

Darphin iDeal Resource ‘Renewing Pro-vitamin C and E Oil Concentrate – 60 capsules – € 90,-

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]