Goed voor jezelf zorgen, in goede èn in slechte tijden

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl13 Comments

Goede tijden en slechte tijden. Ik denk dat we die allemaal wel meemaken in ons leven. Mooi en moeilijk. Toch gaat het er ook om hoé je met de situatie omgaat. Aan de gebeurtenissen zelf kan je namelijk helemaal niets veranderen. Hoe graag je dat soms ook zou willen. Iets waar ik altijd aan probeer vast te houden – als ritueel bijna – is de verzorging van mijzelf. Want hoe beter je voor jezelf zorgt, des te beter kun je voor een ander zorgen. 

In goede en slechte tijden

Oppervlakkig? Vind ik niet. Wat huid- en lichaamsverzorging nu te maken heeft met goed voor jezelf zorgen? In goede en slechte tijden? Heel veel. Wat kan dat nu doen voor je mindset? In mijn geval? Heel veel. Hoe goed of slecht het ook gaat. De enige variabele die altijd vaststaat voor mij is het ritueel van een goede verzorging. Het is iets dat mij houvast biedt. Wat er ook gebeurt, dat blijft hetzelfde. Iets in die trant.

Een wankel evenwicht

Denk dan overigens ook aan voldoende water drinken, goed blijven eten, genoeg slaap pakken – ook al wil je misschien de slaap niet vatten. Gewoon liggen en dus rusten doet ook een boel. Proberen in een bepaald ritme te blijven. Niet ineens dagen uitslapen (wat overigens ook niet kan met een kleuter in huis) of nachten doorhalen (ook niet mogelijk met een klein kindje). Structuur te vinden in een wankel evenwicht. Zeker tijdens slechte tijden.

Goed voor jezelf zorgen, in goede èn in slechte tijden

Mijn ritueel

Mijn dag start altijd met langzaam wakker worden (eerst een snooze, dan langzaam mijn ogen opendoen, uitrekken en dan – samen met Mila – H. uitzwaaien die echt behoorlijk vroeg op pad gaat). Dan gaan we samen nog even doezelen en knuffelen in het grote bed. Waarna ik onder de douche spring. Een- à tweemaal per week gebruik ik een heerlijke zachte Scrub & Peel van mijn favoriete merk Filorga. Het is iets waar ik echt naar uitkijk en waar ik ook de tijd voor neem. Een milde geur, een bescheiden korreltje, een fijne en zachte scrub. Filorga zegt zelf: “Direct een ‘nieuwe huid’ effect“. Een zin die ik zeker kan onderschrijven. Het verzacht mijn huid, hydrateert tegelijkertijd en haalt natuurlijk de dode huidcellen weg.

Goed voor jezelf zorgen, in goede èn in slechte tijden

Scrub & Peel aanvullend met de Nutri Modeling, ideale combinatie

Bij het afspoelen verandert de textuur van fijne korreltjes in een hydraterende melk die je huid tegelijkertijd voedt. Als je dan daarna meteen – na het afdrogen natuurlijk – de Nutri-Modeling body balm erbij pakt – tegen cellulitis, hardnekkige vetophopingen en anti-verslapping. Gladmakend dus – dan voelt het alsof je een professionele Spa-lichaamsbehandeling hebt gehad. De body balm is een fijne volle lichtroze crème met een romige textuur en de geur van yoghurt (vind ik zelf). Heerlijk. De volle body balm breng je met masserende bewegingen aan op je hele lichaam. Met twee keer per week zo’n verwenmoment zorg je voor een luxe afwisseling in de dagelijkse routine.

Opbouwende feedback

Ook wat opbouwende feedback is op zijn plaats. Voor een product in deze prijsklasse verwacht ik eigenlijk een chiquere verpakking. Op de pot Nutri-Modeling body balm zie ik – in tegenstelling tot op de tube Scrub & Peel – geen uitleg qua ingrediënten en houdbaarheid. Ook plakt het label niet netjes om de pot. Dat is een tikje jammer. Wat mij verder opvalt is – en dat las ik in het begeleidende schrijven – dat dit product niet geschikt is voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Ook dien je de body balm uit de buurt te houden van kinderen. Wat zit hier dan precies in is mijn vraag? Dat kan je natuurlijk terugvinden op de site, maar liever lees ik dat direct op de verpakking.

Goed voor jezelf zorgen, in goede èn in slechte tijden

Vichy is en blijft een topper

Waar ik nog steeds ontzettend blij ben met de (gezichtsverzorging) producten van Filorga test ik natuurlijk ook andere merken. Een merk als Vichy is en blijft een topper voor mij. Verkrijgbaar bij de apotheek en eigenlijk een merk met producten die ik al jaren gebruik. Toen ik deze nachtcrème en masker in één – Slow Âge Nuit – kreeg toegezonden was ik wel heel nieuwsgierig. Zeker doordat de natuurlijke kleur mij erg opviel: karamel! Hoe fijn is de dubbele functie van dit product. Gebruik het als nachtcrème of als masker (let op! Niet bij de oogcontouren aanbrengen). Op de uitgelichte foto test ik het als masker.

Ademt jouw huid?

Volgens Vichy zijn de ingrediënten erop gericht om het ademen van de huid te stimuleren. Het gaat huidveroudering tegen (Resveratrol, botanisch extract), is erop gericht de huid te herstellen (anti-oxidanten extract uit de Baïcaline wortel) en versterken (Bifidus uit probiotica). Het mineraliserend water van Vichy doet ook zijn werk. Dat werkt kalmerend, versterkend en regenererend. Wat ik er zelf van vind? Zowel in goede als slechte tijden merk ik dat mijn huid er gladder en zachter uit lijkt te zien. Natuurlijk houdt dit altijd verband met hoe je jezelf in het algemeen verzorgt (gezond eten en drinken, voldoende beweging en slaap), maar ik zie zeker effect.

Goed voor jezelf zorgen, in goede èn in slechte tijden

Vlekken op mijn kussensloop

Een minpuntje? Al doe ik mijn best om op mijn rug liggend in slaap te vallen. Gedurende de nacht draai ik bijna altijd toch weer naar mijn voorkeursligging (op de buik). Het is nu al een paar keer voorgekomen dat ik dit blijkbaar toch iets te snel heb gedaan, want dan vind ik de dag erna bruinige vlekken op mijn (witte) kussensloop. Die ik er vervolgens wel gewoon weer uitwas. Maar toch. Wel iets om rekening mee te houden.

Merk jij verschil in hoe goed je voor jezelf zorgt in goede of slechte tijden? 

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

De genoemde producten heb ik toegezonden gekregen en uitgebreid getest

Een tube Filorga Scrub & Peel – 200 ml – kost € 24,95

Een pot Filorga Nutri Modeling – 150 ml – kost € 39,90

Een pot Vichy Slow Âge Nuit – 50 ml – kost circa € 25,-

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]