Iets met moeders en smartphones. Hoog op mijn wishlist: de iPhone X

In Lifestyle by Roryblokzijl17 Comments

Waarom nu weer over moeders beginnen? Want ook al ben je geen moeder, dan kan je toch ook een mooie smartphone zoals de iPhone X op je wishlist hebben staan? Klopt. Helemaal waar. Maar ik heb juist het gevoel dat de groep moeders een ondergeschoven kindje is, als we naar commercials, reclame-uitingen en prachtige plaatjes kijken van een werkelijk sensationeel mooie smartphone. En let’s face it. Ik schrijf natuurlijk ook voor een doelgroep die uit moeders en moeders ’to be’ (al dan niet op latere leeftijd) bestaat. 

Flashy pictures anyone?

Als ik vriend Google raadpleeg zie ik voornamelijk flashy pictures van (jonge) mannen, hipsters, jonge vrouwen en dat gecombineerd met een – ook voor mij als veertigplus moeder – aanstekelijke muzikale omlijsting. Hé, misschien betrek ik het veel te veel op mijzelf. En is het meer een ding dat ik persoonlijk ervaar en voel. Maar ik vind het wel iets om te benoemen. Want júist wij moeders – ongeacht of we buitenshuis werken, vanuit huis of thuisblijfmoeders zijn – gebruiken een smartphone heel.erg.vaak. We bellen en worden gebeld. Gebruiken internet ‘on the spot‘ (boodschappen doen en ineens een recept op willen zoeken. In de stad cadeaus uitzoeken en snel even willen vergelijken waar je die het beste kan kopen).

Boomerang, Insta en Snapseed

En … we gebruiken de camera- en videofunctie heel vaak. Want we willen tegenwoordig niet alleen ons kind, maar ook ons leven vastleggen. Via een Boomerang-filmpje. Op Instagram. Éven een filtertje van Snapseed erover heen. Ja, het is niet alleen de toekomst. De toekomst is grotendeels al bij ons. En het wordt alleen nog maar meer en inventiever. Laten we daarin meegaan!

Op mijn wishlist? De iPhone X

Waar ik zelf al ontzettend blij ben met mijn allereerste – nieuw gekregen – iPhone 5S begint het toch te kriebelen als ik de prachtige features van de iPhone X zie. De camera. Augmented reality. De home-knop die je niet meer nodig hebt. De facial recognition. Het zijn zomaar wat dingen waar mijn hartje toch echt sneller van gaat kloppen. Of ik een beetje ondankbaar ben? Omdat ik mijn iPhone pas anderhalf jaar heb. Nee hoor, want ik zal deze nog heel wat jaartjes gaan gebruiken.

Dream on baby

Maar je mag toch zeker wel iets hebben om over te dromen? Zo in de trant van: “Ooit, over een aantal jaren. Dan ga ik voor de iPhone X“. Want ik ben namelijk oprecht heel blij met wat ik heb. Ook overigens met wat ik had. Ooit begonnen met een antieke Motorola, ben ik via de destijds heel populaire Nokia mobiele telefoons via mijn werk bij een grote bank beland bij de BlackBerry. Ik weet nog heel goed wat voor effect het had op de mensen om mij heen.

Niet meer op mijn wishlist: de ‘zwarte bes’

Nu lach je mij misschien uit, maar destijds was ik toch echt ‘da bomb‘ met een – destijds super moderne en ontzettend dure – BlackBerry die ik kreeg voor en van mijn werk. Ik weet nog goed dat ik in een favoriet café zat met mijn beste vriendin. Beste koffie van Utrecht vinden wij. En er serieus een jongen naar mij toekwam toen ik -quasi nonchalant – keek of ik een mailtje had ontvangen of een SMS (dat gebruikten we destijds nog heel vaak) en op zaalsterkte verkondigde  wat een fantastische BlackBerry ik had.

Wát een verjaardagscadeau!

Toen ik mijn vaste baan verloor, moest ik natuurlijk ook alle gadgets inleveren, zoals mijn fijne BlackBerry. En had ik ineens geen inkomen meer en dus ook geen basis voor een smartphone met bijbehorend abonnement. Gelukkig was daar mijn lieve broertje die – dol op smartphones – er nog wel een aantal had liggen. Mijn allereerste (tweedehands) iPhone 4 was een feit. Maar hoe moest dat nu met een abonnement? Sim only werd de oplossing. Een aantal jaren en een haperende smartphone later kwam De Man met een wel heel fijn verjaardagscadeau. Mijn iPhone 5S.

Sparen voor de iPhone X

Nogmaals. Ik ben er ontzettend blij mee. En ik ben er nog niet aan toe om over te stappen op een andere smartphone. Maar kijkend naar alle nieuwe ontwikkelingen kan ik wel alvast dromen over ‘mijn’ mooiste iPhone ever. Die staat zeker op mijn wishlist. Dat ik dan wel een iPhone X abonnement moet afsluiten is evident. Vermoedelijk ga ik zoveel van de features benutten dat ik het niet red met een Sim Only-abonnement. Iets om over te dromen, maar ook om voor te sparen. Het zou een beetje gek zijn als ik mijn kind leer sparen van haar zakgeld en het zelf niet doe. Iets met het goede voorbeeld geven.

Welke smartphone heb jij op je wishlist staan? En wat vind jij van de iPhone X?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

disclaimer