Geven maakt gelukkig, waar of niet waar?

In Lifestyle, Persoonlijk by Roryblokzijl4 Comments

Zo tegen deze tijd, als de kerstdagen eraan komen. Begint het bij mij al te kriebelen. En ben ik al bezig met in mijn hoofd na te denken over wat wij aan wie gaan geven. Toch best een echte kerstgedachte, dacht ik zo. Waar anderen lijsten vol boodschappen, menukaartjes en mooie outfits in het hoofd hebben (ook niets mis mee overigens), ben ik juist bezig met nadenken over kadootjes. Want geven maakt gelukkig, of niet?

Gelukkig worden van moeite doen

Al jaren merk ik dat ik echt gelukkig word, als ik een mooi, speciaal cadeau voor iemand heb weten te bemachtigen. Het hoeft niet per se duur te zijn. Soms wel eens tweedehands. Of in de aanbieding. Maar wèl speciaal voor die persoon uitgezocht. Met zorg. Met moeite. Met aandacht.

Voldoening, zelfs met een budget

Waar ik vroeger – toen wij allebei nog fulltime werkten – heel makkelijk was en direct het cadeau kocht waarvan ik verwachtte dat de desbetreffende persoon het graag wilde hebben. Moet ik nu zorgvuldiger omgaan met ons budget en echt op onderzoek uitgaan. Toch heeft dat ook juist zijn voordelen. Je bereidt jezelf beter voor. Gaat gerichter zoeken. Maar gek genoeg zorgt dat bij mij juist voor meer voldoening als het uiteindelijk gelukt is.

Kado, cadeau, kadootjes

Als diegene dan ook nog oprecht blij is met zijn of haar cadeau …dan maak je mij heel gelukkig. Zeker met de kerstdagen kan het een hele opgave zijn om zoveel kadootjes te bedenken en te kopen. Gelukkig kan je tegenwoordig heel makkelijk vooronderzoek doen, gewoon online! Een van mijn favoriete sites is die van Douglas. Waarom? Zij maken van ieder kado echt een mooi geschenk. Inclusief sample en een mooie kaart, als je dat wilt.

Outfit of the (Christmas)day

Maar ook – om even in de feestsfeer te blijven – een outfit zoeken voor jezelf of voor je dochtertje bijvoorbeeld. Ook daarin kan je heel goed slagen als je maar even goed zoekt. Van geven word je gelukkig, maar van voor jezelf zorgen ook. Meestal ga ik uit van één key piece, waar ik kledingstukken en accessoires bij combineer die ik al in mijn kast heb liggen. Dochterlief heeft mijn liefde voor kleding, mix & match en accessoires al overgenomen. Dus dat komt goed.

Een voorbeeld van wat ik zou kunnen kiezen voor de komende feestdagen:

Geven maakt gelukkig, waar of niet waar?

Deze prachtige jurk staat hoog bovenaan mijn wishlist. Ik was aan het scrollen op de site van Esprit. En ineens, zomaar bij de sale, vind ik dit prachtige kanten jurkje in vlindermotief. In de aanbieding van 129,99 voor 69,99. Gecombineerd met een mooie 15 denier panty, stiletto heels en mooie zilveren of witgouden sieraden zie ik mijzelf wel in dit jurkje. Het fijne van dit soort vondsten, is dat je dit mooie jurkje niet alleen tijdens de feestdagen kunt dragen, maar ook gewoon tijdens andere momenten. Naar je werk, met een mooie blazer en ballerina’s bijvoorbeeld.

Mini-me

En wat dacht je van dit mooie jurkje voor mini-me? Afgeprijsd van 49,99 voor 24,99. In combinatie met haar ecru vestje, ecru maillot (want het is en blijft december) en haar goudkleurige schoentjes zie ik haar wel stralen deze dagen. En na de feestdagen? Is ze ook binnenkort jarig en kan ik trouwens genoeg andere combinaties bedenken. Ook voor ‘gewone’ dagen.

Geven maakt gelukkig, waar of niet waar?

Geven doet leven

En zo ben ik toch weer bij uiterlijke zaken aanbeland. Terwijl ik het juist over ‘geven’ wil hebben. Maar het een sluit het ander niet uit. Want inmiddels heb ik zelf ook weer flink wat kleding van mijzelf en dochterlief via mijn moeder naar familie in Indonesië gestuurd. Een deel naar een nichtje van een vriendin. En ook nog een zak vol naar Zending over Grenzen. Op die manier heb ik het gevoel dat ik het allemaal in balans houd.

Wat vind jij? Maakt geven gelukkig? En waarom?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Esprit heeft mij geïnspireerd tot het schrijven van dit artikel 

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]