Ontspanning

In Lifestyle by Roryblokzijl1 Comment

Ontspanning. Zo belangrijk. Maar doen we het wel genoeg? Ik niet in ieder geval.

Ontspannen

Of je nu een drukke baan hebt, of (even) niet. Een kind, of (nog) niet. Het is van groot belang om zo nu en dan even te ontspannen. Schouders naar beneden, diep in- en uitademen. Even pas op de plaats nemen. Neem de tijd om toch je lunchpauze te nemen. Niet even snel een broodje achter je bureau. Nee, echt de tijd nemen om naar het bedrijfsrestaurant, een cafeetje of gewoon naar een bankje in het park te gaan. Gewoon, voor je ontspanning.ย 

Even alleen weg

Ik geef er zelfs regelmatig de voorkeur aan om even alleen weg te gaan. Gewoon bewust, zodat ik even geen prikkels heb, maar met aandacht voor mijzelf en mijn omgeving kan genieten van de rust en het ‘even met jezelf samen zijn’.

Druk druk druk

Tegenwoordig is iedereen nog steeds maar “druk, druk, druk” en ik merk dat het heel verleidelijk is om een aantal activiteiten in dezelfde tijd te ‘proppen’. En dat is jammer want op dat moment is de oprechte ontspanning ver te zoeken.

Moment voor jezelf

Ontspanning is voor iedereen weer anders. De een vindt het in sporten, de ander in mediteren. De een zweert bij yoga, de ander juist bij uit je dak gaan met dansen tijdens een feestje. Heerlijk! Probeer zo nu en dan een moment voor jezelf te vinden. Ik kan bijvoorbeeld ontzettend genieten van een uitgebreid badkamer-moment. Lekker haarmasker, scrubben, gezichtsmasker, goede cremes, mooi opmaken en een mooie outfit uit je eigen kast shoppen. Ook al is het een doordeweekse dag. Juist dan, heerlijk, proberen iedere dag bewust meemaken.

Ontspanning

 

Ontspannen jullie genoeg? En wat is voor jullie echt ontspanning? Laat het weten in een comment hieronder. Ik ben benieuwd!

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl