Findings #7, iets met geur en kleur

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl20 Comments

Het is weer eens tijd voor een Findings. Alweer nummer 7! Ditmaal is het thema ‘geur en kleur’. Geur, omdat ik merk dat ik – van jongs af aan – erg daarmee bezig ben. Ik er ook periodes in mijn leven aan koppel. En kleur? Omdat ook dat een topic is wat blijft terugkomen. Ook ik heb een zwart-fase gekend (nog steeds wel trouwens), maar juist ook pasteltinten – via luipaard printjes – en multicolor dessins hebben mijn kledingkast ontdekt.

Mijn allereerste geur: ‘Paris’ van Yves Saint Laurent… de liefde was snel over

Afijn. Ik begin bij het begin. Mijn aller-allereerste luchtje (of geurtje, eau de toilette) éver was ‘Paris’ van Yves Saint Laurent. Gekregen van mijn eerste vriendje. De liefde was (te) snel over – nog lang pijn van ervaren overigens – dus de liefde voor deze geur ook. Erna kwam – toen ik in mijn eerste baan begon – eau de toilette ‘Roma’ van Laura Biagiotti. Iconisch en heel lang ‘mijn’ luchtje geweest. Ik had in die periode altijd maar één eau de toilette.

Van ‘Allure’ naar ‘Very Irrisistible’

Zo rond mijn dertigste veranderde mijn smaak en kwam ‘Allure’ van Chanel in beeld. Dit eau de parfum heb ik van H. gekregen en dat heb ik zeker een jaar of 15 ‘gedragen’. Natuurlijk heb ik het over meerdere exemplaren, omdat ik het iedere dag droeg en ik geen andere geur had. Dat wil zeggen. Totdat ik tegen ‘Very Irrisistible’ van Givenchy aan liep. Dat was – terugkijkend – wel de echte tópper. Eigenlijk markeert die geur wel mijn ’twijfel’-periode. De periode van: “Is dit het nu?“. Very Irrisistible was mijn metgezel bij menig stapavondje en acteerles.

Findings #7, iets met geur en kleur

Ouder en wijzer? Dat werkt door in een eau de parfum, een geur

Inmiddels ben ik een veertigplusser. Wat ouder en wijzer zou je denken? Hoe dan ook. Ik merk weer een verschuiving. Naar bijzondere, classy, maar ook extraverte, chique en toch ook ambivalente eau de parfums als ‘TINHARÉ’ van Couvent des Minimes, ‘Molécule 234.38’ en ‘Ménage à Trois’ van Zarkoperfume. De topper momenteel? Dat is toch wel ‘Ménage à Trois’. Met op een gedeelde tweede plaats Molécule 234.38 en Tinharé. Inmiddels heb ik namelijk wat meer geuren in mijn kast staan. Maar deze drie eau de parfums – ontdekt tijdens een geweldig bloggers-event van Douglas Nederland – gebruik ik nagenoeg dagelijks.

De geur ‘TINHARÉ’ matcht met een luxueuze omgeving

Een voorbeeld van wanneer ik wat draag? Bij een diner in het Sazanka restaurant van het Okura hotel draag ik TINHARÉ van Couvent des Minimes. Waarom? Lees de uitleg van Couvent des Minimes en je begrijpt het: “Als topnoot de zoetheid van sappige gourmand rode mandarijn, die plaats maakt voor een tedere, vrouwelijke hartnoot. En vervolgens laat de sensuele, verslavende TINHARÉ op een basisnoot van vanille een bedwelmend en verslavend geurspoor achter“. Ik zeg. Dat past perfect bij mijn outfit van die avond en bij de sfeer van restaurant Sazanka.

Findings #7, iets met geur en kleur

Findings #7, iets met geur en kleur
Twee andere eau de parfums van Zarkoperfume, eveneens heerlijk en heel anders…

Ménage à Trois, the contact molecule…

Heb ik daarentegen een vrijmibo (vrijdagmiddag borrel), een event of een dansfeestje, dan grijp ik naar Molécule 234.38 (Heel bijzonder: “MOLÉCULE 234·38 is een parfum zonder klassieke geuroliën. Jij en de mensen om je heen zien het aura als een parfum.“) of Ménage à Trois (ook wel ’the contact molecule’ genoemd: “Dit parfum highlight je sensualiteit. Het enige wat je moet dragen. Met hartnoten van muskusmoleculen en basisnoten van watermeloen“.) Deze laatste geur is iets meer uitgesproken en vertegenwoordigt mijn meer extraverte eigenschappen: aanwezig zijn, opvallen en genieten.

Findings #7, iets met geur en kleur

NCEF-Reverse Eyes

Over geur gesproken. Weet je dat de huidverzorgingsproducten van een van mijn favoriete merken Filorga ook zo heerlijk ruiken? Alweer een fikse tijd terug ontving ik de NCEF-Reverse Eyes oogcrème van Filorga. Met recht een revolutie voor de ogen. Qua kleur? Een prachtige lichtroze substantie met de overheerlijke signature geur zoals alleen Filorga die biedt.

Je bent een veertigplusser of je bent het niet

Natuurlijk is de werking des te meer van belang. Als veertigplusser hecht ik veel waarde aan een iets vollere oogcrème die de tere, kwetsbare huid rondom mijn ogen goed verzorgd. Hydrateren, verminderen van de fijne rimpeltjes, stevigheid geven, glow en een vermindering van wallen en donkere kringen. Dit product belooft het een en ander en maakt het – in mijn ogen – ook waar. Ook een pluspunt? de NCEF-Reverse Eyes smelt weg in de huid en heeft een licht vervagend effect. Perfect dus om erna nog een concealer en / of make-up aan te brengen.

Findings #7, iets met geur en kleur
Wat vind je van mijn gepersonaliseerde oogmasker?

#Cowboysbaghighsummer

Nu we toch bezig zijn over kleur. Hoe vind je dit superleuke, handzame tasje van Cowboysbag? Waar ik mijn eerste tas van dit merk nog steeds koester – inmiddels zeker 15 tot 20 jaar oud – ben ik blij verrast met het design, de kwaliteit en de fijne lichte kleurtjes van het ‘nieuwe’ Cowboysbag. Op mijn wishlist staat nog een iets ruimere (hand)tas of laptop bag. Vooralsnog gaat deze ‘Bag Carry’ regelmatig mee naar feestjes of als extra handtasje mee naar afspraken.

Findings #7, iets met geur en kleur

Let it glow, let it glow

Om weer even terug op geur te komen. Ik heb ook kennis mogen maken met een heel fijn product, dat ik momenteel dagelijks in de ochtend gebruik. Dat moment van de dag waarop je wel een fijne glow kunt gebruiken. Ik heb het over de Vitamin Glow Drops van het merk SYS. Je kunt het op twee manieren gebruiken. Als dagelijks ritueel wanneer je 1-2 druppels mengt met je huidverzorgingsproduct óf als intensieve behandelingskuur ‘as it is‘. Grappig genoeg heb ik niet goed gelezen, maar gekeken naar waar mijn huid behoefte aan heeft. En dus gebruik ik de druppels los, waarna ik – na het even te laten intrekken – mijn dagverzorging erover heen aanbreng. Ik zie overigens dat ik ook wel wat zuiniger mag zijn (ik gebruikte zo’n vier druppels per keer).

Met de geur van grapefruit…

Wat het precies doet? Je moet het zien als een soort van superfood voor de huid. Een extra boost die je aanbrengt mèt of onder je dag- of nachtcrème. Wat erin zit? Denk aan onder andere grapefruitextracten en vegan probioticum. De samenstelling zorgt ervoor dat je huid er minder vermoeid uitziet, meer een ‘glow‘ krijgt. Je huid ziet er egaler en fris uit. Een pluspunt? Er zitten geen vervelende ingrediënten in zoals siliconen, parabenen, sulfaten en minerale oliën.

Findings #7, iets met geur en kleur

En zo komt er weer een einde aan de findings van deze periode. Welk product spreekt jou het meeste aan en waarom?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze producten heb ik ontvangen

TINHARÉ, Couvent des Minimes – 100 ml – € 89,89 (verkrijgbaar bij Douglas)

Molécule 234·38, Zarkoperfume – 100 ml – € 128,34 (verkrijgbaar bij Douglas)

Ménage à Trois, Zarkoperfume – 100 ml – € 128,34 (verkrijgbaar bij Douglas)

NCEF-Reversive Eyes, Filorga – 15 ml – € 58,28 (verkrijgbaar bij ICI Paris XL)

Bag Carry, Cowboysbag – € 89,95

Vitamin Glow Drops, SYS – 30 ml – € 41,20 (verkrijgbaar bij Douglas)

 

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]