Life goes on, ook in tijden van corona

Life goes on, ook in tijden van corona

In Persoonlijk by Roryblokzijl16 Comments

Ja, ik schrijf weer eens over corona. Niet om veel gevonden te worden met deze zoekterm. Maar omdat het steeds meer bij mij binnenkomt. Het leven is anders nu. Dat klopt. Zó onwerkelijk om op een andere manier met elkaar om te moeten gaan. En toch is het belangrijk om het niet teveel je leven te laten bepalen. Voor je het weet beland je in een bepaalde modus waarin niets meer lijkt te kunnen en dan haal je jezelf nog meer naar beneden. In die negatieve spiraal waar echt niemand iets mee opschiet.

Ik vind dit kut

Ja, het is kut. Ronduit rot en hartstikke vervelend dat je bij ieder kuchje, nies of iets van die strekking moet denken aan: “Wat heb ik onlangs gedaan? Wie heb ik gezien? Zou dit ’the big C’ (corona) kunnen zijn?” Maar weet je? Het is wat het is. Het is niet anders. En momenteel is dit nu even het geval. Zo ook onlangs op ons vakantieadres. Gewoon in Nederland overigens. De eerste keer dat we – sinds de intelligente lockdown van maart – er echt even uitgingen. Even uitwaaien.

The Big C

Tijdens de eerste middag genoten we van een drankje op een terras. Alles supergoed geregeld overigens qua corona maatregelen. De tweede dag was ook prima en leuk. Totdat in die nacht H. heel slecht sliep en zich niet goed voelde. Ik heb hem die ochtend weer naar bed gestuurd want hij zag er – heel eerlijk gezegd – niet uit. Ergens in de middag voor de zekerheid zijn temperatuur opgenomen en ja hoor… koorts. Niet superhoog, wel 38,6. Tja, wat moet je dan? Ineens begonnen de radartjes in mijn hoofd op sneltreintempo te bewegen. Want wat doe je dan?

U mag niet reizen!

Je belt de verhuurder (want misschien moet je wel meteen het vakantiehuis uit), de lokale huisarts en verder probeer je jezelf er maar bij neer te leggen. Wel een dingetje overigens als je op een eiland verblijft en de auto achter hebt gelaten op de vaste wal. Dan moet je dus met de bus of taxi naar de boot en dan de overtocht doen. Maar ja, dat mag dus niet als je koorts hebt. Een (corona)test kan je ook op een eiland laten doen, maar dan moet je wel wachten op de uitslag. En word je positief getest op corona? Dan moet je 10 dagen in quarantaine.

Twee weken doen met 3 onderbroeken?

Heel logisch natuurlijk. Maar niet handig als je een weekend weg bent en daar ook op hebt ingepakt. Ik bedoel, met 3 onderbroeken (ik chargeer een beetje) kom je niet ver bij twaalf dagen extra verblijf. En dan moet de verhuurder trouwens ook nog plek hebben, om ergens te kunnen verblijven. In ons geval hadden we ons vakantiehuis uit gemoeten maar zouden we wel terecht hebben gekund in een (veel kleiner) vakantiehuis. Waar afstand houden van elkaar – in verband met eventueel corona – niet echt makkelijk zou zijn geweest. Niet ideaal dus.

Corona test ter plekke?

We hadden besloten om de nacht en ochtend af te wachten. Als hij ’s ochtends nog koorts had, dan móest hij die ochtend een coronatest laten afnemen. Rottig, want eigenlijk zouden we die ochtend volgens planning naar huis gaan. Afijn, heel vroeg die ochtend heeft H. zijn temperatuur gemeten en die was – gelukkig – weer normaal. Ik zweer het je. Ik heb nog nooit zo supersnel kunnen inpakken. Want ineens wilde ik ook – rits rats – alles verzamelen en weg. Kijk, die test ging hij – voor de zekerheid en gewoon omdat het moet – echt wel doen. Maar dat wil je dan liever in je eigen woonplaats.

Positief of negatief op corona?

Want stel dat, dan is een thuisquarantaine waar je alles bij de hand hebt makkelijker te hanteren dan in een vakantiehuis waar je ook verder niets van jezelf hebt liggen. Laten we het niet dramatiseren. Voor alles is een oplossing, maar – eerlijk is eerlijk – handig is het niet. En dat doet mij dan ook weer realiseren dat het gewoon allemaal niet niets is. Aan de ene kant moet je jezelf niet gek laten maken en verkrampt door het leven gaan sluipen. Aan de andere kant is logisch nadenken, de regels opvolgen en goed opletten iets wat nu eenmaal – tijdelijk – moet.

Ben jij op vakantie geweest in coronatijd? 

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

* Naschrift: Op maandag waren we thuis. Op dinsdag heeft H. een test kunnen laten afnemen. Op woensdagavond laat kregen we te horen dat hij positief getest was op Corona. Heel onwerkelijk, zeker omdat wij juist altijd heel voorzichtig zijn geweest. Meer weten? Kijk dan deze en deze IGTV-video op mijn Instagram

Een vervolg-blog met meer informatie en de consequenties van een positieve test van een huisgenoot staat in de planning

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]