Staycation, dé vakantie van 2020

Staycation, dé vakantie van 2020 & Winactie

In Lifestyle by Roryblokzijl30 Comments

Een staycation (oftewel: een thuisblijfvakantie). Ik overdrijf niet als ik zeg dat het voor mij een eeuw geleden is. Vroeger – toen ik nog een klein kind was – gingen we namelijk nooit met vakantie (en dat vond ik heel normaal. Ik kende niet anders). Wel gingen we elke zaterdag met de trein naar een stad in Nederland, waar we met zijn drietjes gingen struinen over markten en in winkels. Geen reizen naar het buitenland dus voor ons (mijn vader, moeder en mij), tenzij we met een oom of tante mee konden rijden naar de zus van mijn moeder die in Duitsland woont.

Je eigen plan trekken

Hoe dat zo? Zowel mama als papa had / heeft namelijk geen rijbewijs. Ze hebben het allebei nooit geleerd (autorijden) en eigenlijk is het er gewoonweg nooit van gekomen. Te duur, te weinig tijd, geen interesse? Daarom hebben ze er in ieder geval bij mij altijd op gehamerd om rijlessen te nemen. Zodat ik niet – zoals zij dat wel waren – afhankelijk zou zijn van anderen om ergens te komen waar je met het OV niet heen kunt. En je jouw eigen plan kunt trekken, wanneer je dat wilt.

Autorijden wás niet mijn ding (en nu zó wel)

Overigens was dat leren autorijden voor mij wel een dingetje. Ik begon te laat en bij de verkeerde rijschool met een leraar die het normaal vond om altijd tijdens mijn les even ‘koffie te gaan drinken’ bij een lokaal buurthuis. Ik wist niet beter in die tijd dan dat dit er gewoon bij hoorde. Ook ging ik niet gestaag door met lessen nemen. Dat schoot er door verschillende omstandigheden nog wel eens bij in. Ik ben zelfs een paar keer gezakt. Maar toen ik eenmaal was geslaagd (bij poging nummer 3, ik was inmiddels het huis uit en bij de ouders van H. ingetrokken en ik kreeg rijles in een andere stad) en – nog beter – een eigen auto had? Ging ik als een speer. Pas toen leerde ik echt autorijden. H. heeft weleens gezegd: “Je rijdt als een man“. Dat zie ik dan ook maar als een compliment.

Staycation dus

Maar goed, die staycation dus. Ik vond het niet meer dan normaal dat we het dit jaar – tijdens de coronacrisis – thuis zouden blijven. Mij krijg nu nu ècht niet in een vliegtuig. Je moet je natuurlijk niet blind staren op de nieuwsberichten, maar dat er tot nu toe best een groot aantal vluchten met besmette Nederlanders zijn terug gekomen. Dat zet je wel te denken. En nu sommige landen schommelen van code oranje naar rood en weer terug? Sowieso is het aantal besmettingen momenteel weer exponentieel aan het stijgen. Ik zal je eerlijk vertellen: ik vind het spannend en maak mij best ongerust hierover.

Over corona

Eerder schreef ik in een open en eerlijk artikel over dat ik het zo zat was. Ik heb mij namelijk vanaf dag één (te) strikt aan de regels gehouden en doe dat misschien nog steeds wel. Sommige (goedbedoelde) reacties op mijn blogpost waren best confronterend: “Dat doe je toch helemaal zelf?” tot “Er mag zóveel weer” en “Je kan al tijden de deur uit. Er staat toch niet iemand voor de deur die je tegenhoudt?

Vakantie in eigen huis = staycation

Afijn, maar ik had het dus over onze staycation. Op zich denk ik dat we het best goed hebben gedaan. In die eerste warme weken in april (of was het mei?) kochten we een zwembad. En vervolgens kwam er van alles en nog wat bij. Van trappetje tot (water)stofzuiger, van ligbed tot dompelaar. We leuken onze tuin zó op met gekleurde tuinkleden, solar lampjes, kussentjes en een bamboe relax chair dat zelfs het negenjarige buurmeisje na een blik op onze ‘vakantietuin’ zei: “Misschien moet je nu maar stoppen“…

Stay at Home-Blogbox

Ook hebben we direct geïnvesteerd in een (mobiele) airco, twee ventilatoren en een extra parasol. Want niet op vakantie gaan betekent niet geen vakantie houden. Wat was ik dan ook ontzettend blij dat er ook een prachtige ‘stay at home’-blogbox mijn kant op kwam. Met allerlei luxe, super handige verrassingen (en een naughty twist).

Staycation, dé vakantie van 2020

Tuincentrum Leurs

Zo mogen we langsgaan bij een van de grootste tuincentra in Nederland. Ik heb het over Tuincentrum Leurs in Venlo (363 dagen per jaar geopend èn je kunt gratis parkeren). Weet je trouwens dat ze daar horecagelegenheden hebben, een buitenterras (fijn in deze coronatijden) en een (gratis) speelwereld voor de kinderen? Ik heb een cadeaubon gekregen en mag weer even ‘los’ gaan. Ga ik voor (tuin)accessoires of toch voor nieuwe binnenplanten? De tijd zal het leren. Via mijn IG-stories houd ik jullie graag op de hoogte.

Staycation, dé vakantie van 2020

Princess Table Chef Elypse Pure

Van de week zijn we zelfs (op de eerste zondagavond van onze staycation) goed begonnen met een overheerlijk ‘do it yourself’-diner met de Princess Table Chef Elypse Pure. Zó leuk en lekker. Eigenlijk een hele pure vorm van gezond eten. Hoe wij het deden dan? Verse zalm, kabeljauw en gamba’s van de visboer. Tomaat, uienringen, paprikaringen (die we vervolgens vulden met geklutst ei). Zonder brood, sausjes, kruidenboter. Alleen een beetje olijfolie op de plaat. Heerlijk!

Staycation, dé vakantie van 2020

Staycation, dé vakantie van 2020

WINACTIE Princess Table Chef Elypse Pure

We vegen de plaat na gebruik schoon met keukenpapier (na het afkoelen) en … hoppa! De plaat kan zo de doos weer in tot de volgende keer. En als je overigens tijdens het diner een raam op een kier doet, dan heb je helemaal geen last van (bak)luchtjes. Ideaal. Ik vind het enorm gezellig en het zorgt echt voor een vakantiesfeer. En lees ook door tot het einde van deze blogpost want … ik mag een exemplaar van de Princess Table Chef Elypse Pure weggeven!!!

Spelletjes spelen … HINT

Maar vakantie – in dit geval een staycation – betekent ook alles binnen handbereik hebben. Waar je in een vakantiehuis (maar zeker ook in een hotelkamer) al vrij snel iets vergeten bent of iets ‘mist’. Is dat bij thuis vakantie vieren toch een stuk gemakkelijker. Je hebt gewoon alles bij de hand. En dan is een: “Ik verveel mij, zullen we een spelletje doen”? Een stuk makkelijker op te lossen. Het hilarische spel HINT van Asmodee helpt daar zeker bij. Denk aan een hint geven aan je team members door te neuriën, praten, tekenen of uit te beelden. Krijg je een hint, geef je er een of… steel je er een? Wij gaan het spel met zijn drietjes spelen en ik ben heel benieuwd!

Staycation, dé vakantie van 2020

HG reinigers to the max!

Natuurlijk zijn er ook wat (kleine) nadelen aan een staycation. Het huishouden gaat gewoon door. De dagelijkse handdoekenwissel – zoals je die op vakantie kent -, het verschonen van het beddengoed of de prullenbakken legen? Dat doe je nu gewoon zelf. Maar hoe fijn is het dat je daar nu goede, effectieve middelen van HG voor kunt gebruiken?

Staycation, dé vakantie van 2020
Ik houd van combineren, als ik een gezichtsmasker laat intrekken. Dan kan ik prima tegelijkertijd schoonmaken

Schoonmaken? Dat doe je tijdens een staycation gewoon zelf

Als je zoals ik veel, gevarieerd en gezond kookt uit kookboeken, dan komt de oven-, grill- en barbecue reiniger goed van pas. Voor buiten in Costa del Tuinisia? De HG tuinmeubel krachtreiniger maakt het allemaal gemakkelijker (en sneller) schoon. De toiletten? Easy peasy met de toiletgel, maar ook de hygiënische toiletruimte alledag spray. En heb jij destijds ook gelezen dat een toetsenbord eigenlijk nog meer bacteriën bevat dan een toiletbril? Dat is nu verleden tijd met de toetsenbordreiniger. Eigenlijk kun je voor elk ‘probleem’ wel een oplossing vinden op de keuzehulp-pagina van HG.

Staycation, dé vakantie van 2020
Vuil, vet, vingerafdrukken, kringen, vlekken en meer. Op kunststof, formica en MDF? Je krijgt het weg met de HG Allesreinigende interieurspray (rechtsonder)

Staycation, dé vakantie van 2020

SIGG Hot and Cold ONE

Enne … even lekker op de tuinkleden voor je zwembad een kopje thee (of zes) doen? Zonder steeds heen en weer te lopen naar de ‘Surf Bar’ (aka de keuken)? Dat kan nu met deze überhandige SIGG Hot and Cold ONE. Denk aan kwalitatief hoogwaardig 18/8 roestvrij staal. Dankzij de ‘One Top’ kun je de fles met één hand dragen, openen, drinken èn sluiten. Voor zowel links- als rechtshandigen. Je kunt de fles vullen met zowel koude drank als bijvoorbeeld hete thee of koffie. Maar let op! Het kan tot 8 uur kokend heet blijven. Dus pas op dat je jouw mond en / of tong niet verbrandt!

Staycation, dé vakantie van 2020

Sir Luvalot bullet vibrator

Last but not least zat er ook nog een ‘naughty’ element in deze Stay at home-Blogbox. Samen of alleen. Buitenland vakantie of staycation. De kleine Sir Luvalot bullet vibrator is there for you. Een vibrator in een klein formaat (9 centimeter) maar met liefst 7 standen. Waterdicht en makkelijk mee te nemen. Ook in deze coronatijden misschien handig als je geen relatie hebt (of juist wel) en toch (al dan niet samen) wilt genieten van en met jezelf. En denk eens buiten de gebaande paden. Houd de vibrator eens tegen je hals of borst. Ook daar kunnen vibraties je een fijn gevoel geven. Ook proberen? Gebruik dan code ’40envoorheteerstmoeder15′ op de site van Lady Pleasure.

WIN een Princess Table Chef Elypse Pure!
  • Laat in een reactie hieronder, of onder het Facebookbericht op mijn pagina, of onder de post op Instagram weten dat je meedoet
  • Like de Facebook-pagina van 40envoorheteerstmoeder en die van Princess
  • En / of het Instagram-account van 40envoorheteerstmoeder en die van Princess
  • Delen van het bericht hoeft niet, maar mag uiteraard wel
  • Uit de deelnemers loot ik de winnaar / winnares
  • Alleen deelnemers in Nederland kunnen meeloten
  • De winnaar krijgt persoonlijk bericht
  • De winactie loopt van dinsdag 28 juli tot en met dinsdag 4 augustus 00.00 uur.

Volg jij mij al op FacebookTwitter, of Instagram ? Zo blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen, nieuwe artikelen en eventuele fijne winacties!

Afijn, een staycation to the max dus. Wat zijn jouw plannen? Reis je naar het buitenland of kies je voor een vakantie in eigen land of zelfs in eigen huis?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze Stay at home blogbox heb ik toegezonden gekregen 

 

Princess Table Chef Elypse Pure – consumenten adviesprijs – € 71,99 (WINACTIE)

Asmodee HINT – bij Bol.com – € 34,19

HG Stay @ Home pakket – consumenten adviesprijs – € 22,-

SIGG Hot / Cold ONE – consumenten adviesprijs – € 32,95

Sir Luvalot Bullet Vibrator – adviesprijs – € 18,- (kortingscode ’40envoorheteerstmoeder15′)