Hoe kleed jij je tijdens het reizen? Travelkleding is de oplossing!

Hoe kleed jij je tijdens het reizen? Travelkleding is de oplossing!

In Lifestyle by Roryblokzijl6 Comments

Travelkleding, een begrip waar ik voorheen niet zo mee bezig was (dacht ik). Maar inmiddels – toen ik nog van plan was deze zomer naar Indonesië te vliegen – is dat wel anders. Want toen ik bezig was met de voorbereidingen, dacht ik ook terug aan eerdere reizen en kon ik mij herinneren dat ik het liefste een yogabroek droeg (wel flared zodat het er wat netter eruit zag dan een standaard sportbroek) met zo’n brede comfortabele band in de taille. Want dat reist gewoon een stuk prettiger.

Mijn kleding is prachtig, maar zit enorm vervelend tijdens het reizen

Soms zie je weleens vrouwen voorbij rennen op Schiphol, gehuld in strakke niemendalletjes en op torenhoge hakken. Heel stijlvol, chique en trendy, maar dat is het niet voor mij. Toen ik eenmaal gewend was aan lange (vlieg)reizen, heb ik mij namelijk aangeleerd om – naast het uiterlijk – nog meer te kijken naar dat wat comfortabel is als je lang stil moet zitten. En dat is niet een strakke jeans of sandaaltjes (al dan niet met hoge hakken).

Travelkleding = comfort to the max

Ik ga voor comfort. Dus ik kleed mij in laagjes: een vest over een shirtje over een hemdje over een BH. De broek móet comfortabel aanvoelen, zeker in de taille. Lekker meerekken. En ook doe ik trouwens altijd sokken aan in het vliegtuig. Schoenen uit en lekkere fluffy sokken aan. Het liefste met nog een paar sokjes eronder. En bij aankomst natuurlijk alle sokken in de was. Want dat geloop in de gangpaden en – nog erger – in het toilet waar deze en gene het een en ander laat spetteren… brrrr.

Hoe kleed jij je tijdens het reizen? Travelkleding is de oplossing!
Wát een waanzinnige jumpsuit! Photocredits: Studio Lienne

Waar koop je dan travelkleding?

Maar goed, wat nu als er comfortabele travelkleding bestaat, gemaakt van een fijne mix aan kwaliteiten stof dat ook nog eens lekker zit? En waarin je er trouwens ook heel representabel uitziet? Zowel vóór als ná een dutje? Er ging letterlijk een wereld voor mij open toen ik op de site van Studio Lienne belandde. Waarom was dit er nog niet in ‘mijn’ tijd? De broeken trokken meteen mijn aandacht  en de blauwe jumpsuit staat torenhoog op mijn wishlist.

Jurken van travelstof bij Studio Lienne

Oh en dan dit!  Een jurk (van) Travelstof! Helemaal fijn door de samenstelling (want travelstof) van polyamide en elastaan. Het zit mooi, valt soepel, is niet strak, geschikt voor reizen maar ook voor het eerste diner of lunch of ontbijt bij aankomst. Gemakkelijk te wassen en drogen… ideaal! Ook daar heb ik mijn favoriet al gezien, al blijft het lastig kiezen tussen uni of juist een printje. Dat laatste is wel heel makkelijk te combineren, vind ik. Met een uni legging, jasje of shawl. Ik zie het al helemaal voor mij.

Hoe kleed jij je tijdens het reizen? Travelkleding is de oplossing!
Photocredits: Studio Lienne

Van vliegreis naar autoreis, travelkleding is en blijft fijn!

En weet je, ook al gaat de verre reis naar Indonesië niet door (lang verhaal. Iets met belachelijk dure tickets en te laat zijn met boeken). Er komt wel een verre reis aan, maar dan per auto. Hoe heerlijk én belangrijk is het dan ook om je comfortabel te kleden en niet geheel verkreukeld te arriveren bij de plek van bestemming? Dan kun je gewoon meteen door richting een restaurantje, zonder je hele koffer door te moeten spitten. Beetje opfrissen, lichte make-up ’touch up’ en gaan!

Hebben jullie al eens van travelkleding gehoord? En voor welk item zou jij kiezen?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

disclaimer