Gezichtsverzorging op je 40e

In Gezichtsverzorging & make-up by RoryblokzijlLeave a Comment

Gezichtsverzorging

In deze fase van ons leven is gezichtsverzorging ook zo ontzettend belangrijk. Of je nu een druk gezinsleven hebt of een drukke veeleisende baan of niet. Feit is dat we gewoon iets beter voor onszelf dienen te zorgen dan een aantal jaren terug.

Eerder vertelde ik al over hoe goed het is voor je lichaam om letterlijk in beweging te blijven. Een goede lichaams- en gezichtsverzorging hoort daar gewoon bij. Ik wilde nu focussen op het goed reinigen van je gezicht. Een goede quote uit de ‘Fabulous by Douglas’, nummer 4 van september 2013 is: “de huid verzorgen zonder eerst te reinigen, is als uw huis poetsen zonder het eerst op te ruimen”. Ik kan het alleen maar beamen.

Reinigen van je huid

Je huid twee keer per dag grondig reinigen is echt nodig voor een goede gezichtsverzorging. s’Ochtends om de (gif)stoffen te verwijderen die je huid in de nacht heeft verwerkt. ’s Avonds om vuil van de hele dag en make-up resten weg te halen. Eventuele serums en cremes kunnen zo veel beter hun werk doen.

Mijn eigen ritueel voor gezichtsverzorging? Ik reinig twee keer per dag mijn gezicht met een gezichtsborsteltje, gewoon met de hand, en een speciale cleansing gezichtszeep. Daarna flink afspoelen met koud water. Erna nog met een zachte wattenpad met tonic/toner over je gezicht (niet wrijven. Vermijd de huid bij je ogen en je mond). Daarna een serum aanbrengen. Vervolgens een lotion en daar weer overheen een dagcreme met SPF. Let wel, ga je lekker het zonnetje in dan moet je echt een zonnebrandcreme erover heen aanbrengen, minimaal SPF 30. Het is een fabeltje dat je met SPF’s kunt ‘stapelen’. Een SPF 15 in je dagcreme en een SPF 5 van je zonnebrandcreme maakt geen factor 20! Om je make-up eraf te halen (ik gebruik zelf alleen oogpotlood, mascara en lippenstift) is een goede lippen- en oogmake-up reiniger essentieel.

Maak er een ritueel van

Nu denk je misschien? Maar Rory, dat kost toch veel te veel tijd? Eerlijk, dat valt reuze mee. Het is best in te plannen. Integreer het met je tandenpoets ritueel en je zult zien dat het maar een paar minuutjes werk is. Toen ik nog een hele drukke baan had en ik om half 6 (!) opstond en ook maar een uur had voordat ik weg moest…ik deed het. Toen ik geen baan meer had maar wel een baby die  tussen de 9 en 12 keer op een dag gevoed moest worden…ik deed het. En het levert mij zoveel op. Een zuivere, soepele, schone huid die jeugdiger oogt en fijn aanvoelt.

gezichtsverzorging-voor-vrouwen

Hoe is jullie verzorgingsritueel? En zouden jullie een review van een product ook leuk vinden?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

(Foto: uit ‘Fabulous voor Douglas, nummer 4, september 2013)