Van feestelijk haar naar de inwendige mens in een paar stappen

In Lifestyle by Roryblokzijl26 Comments

Ja, dat lees je goed. In een paar stappen van feestelijk haar naar de verzorging van de inwendige mens. Waar ik dat een paar jaar geleden tijdens mijn burn-out niet voor mogelijk had gehouden. Waar iedere afspraak er een teveel was. Iemand moeten bellen op een dag een loodzware verplichting leek. En ik al moest huilen als ik het gebouw van mijn vorige werkgever zag, onderweg naar de bedrijfsarts. Is dat nu zo anders.

Alle ballen hoog houden (minus een paar)

Hoe geweldig is het dat ik nu wèl alle ballen hoog kan houden. Dat wil zeggen. Met het eraf halen van teveel verplichte ballen die mij nagenoeg geen plezier meer deden. Mij veel te veel vermoeiden. Mij verdriet en hartzeer bezorgden. Wijs besluit. Want nu kan ik mij veel meer richten op datgene wat bij mij past. Wat ik ècht leuk vind. Daardoor kan ik mij veel meer focussen op en genieten van zorgvuldig gekozen events en gebeurtenissen die op mijn pad komen.

KonMari (maar dan anders) in een paar stappen

Waar het mij vroeger veel kopzorgen en ‘agenda-inpas-momenten’ opleverde kan ik nu spontaan – in een paar stappen – voelen en beslissen wat ik graag wil doen. Hoe ik dat doe? Ik voel – klinkt zweverig maar is eigenlijk best realistisch – inmiddels heel goed wat iets met mij doet. Tikje KonMari-methode, maar dan niet op het opruimen gericht. Voel ik echt ‘kriebels’ bij een event, taak, klus of blog-samenzijn? Dan klopt het. Heb ik twijfels? Dan trek ik een orakelkaartje. Lees ik de tekst en voel ik wat het met mij doet.

Van feestelijk haar naar de inwendige mens in een paar stappen
Ons nieuwe product! Orakelkaartjes

Het Zenner-event van het jaar

In dit specifieke geval? Een aantal weken terug werd het Zenner-blogevent van het jaar aangekondigd. Waar ik vorig jaar namens Bianca van de blog Pinkit mocht deelnemen aan het – bij jezelf – maken van mooie feestkapsels, was het dit jaar de beurt aan onze mini me’s. Dat wil zeggen. De mamabloggers mochten aan het werk, maar we mochten ons ditmaal – in een paar stappen – uitleven op de haren van onze dochters.

Van feestelijk haar naar de inwendige mens in een paar stappen
Poging 1 tot invlechten

Wil je vlechtjes opzij of naar achteren?

Zo leuk dat ik eindelijk kon kennismaken met Kelly van de populaire blog Kelly Caresse en haar mooie dochtertje. Waarin we overeenkomen is dat we allebei weinig ervaring hadden met het (in)vlechten van de haren van onze dochters. Waar ik op zich alleen maar goed ben in twee type vlechtjes: opzij of achter. Zag ik dat Kelly al snel de goede invlecht-instructies van ‘vlechtdeskundige’ Marlene Roodbol tot zich nam. Maar hé, als je het resultaat op de foto ziet dan mogen mijn pogingen er ook wel zijn, toch? Toch?!?

Iets met in een paar stappen

Gelukkig hebben we het fijne naslagwerk van Marlene meegekregen in de prachtige goodiebag van Zenner, zodat ik tijdens de kerstvakantie flink kan oefenen met invlechten en andere feestelijke kapsels. Het kost mij vermoedelijk wel iets meer dan een paar stappen, maar dan heb je ook wat. Of de ‘waterval-vlecht’ mij gaat lukken? Ik weet het niet, maar ik ga het wel proberen. Dankzij de bemoedigende woorden van Fleur van Mama’s Liefste, wat tips en ondersteuning, weet ik dat ook ik er wel ga komen.

Van feestelijk haar naar de inwendige mens in een paar stappen
Maar dit ziet er best goed uit, toch?

Almeerse hotspot: Vapiano

Maar die inwendige mens waar je het over had Rory, wat bedoel je daar dan mee? Ik ga weer even terug naar het begin, waar ik vertelde dat ‘vroegâh‘ een afspraak er al een teveel was, accepteerde ik nu juist vol enthousiasme afspraak nummer twee op één dag. Want wist je dat Almere een hotspot rijker is? Per 14 december is namelijk een twee verdiepingen tellend filiaal van Vapiano geopend! En ik mocht bij de perspreview en feestelijke VIP-opening aanwezig zijn (een dag eerder). En H. mocht mee als ‘plus one’.

Van feestelijk haar naar de inwendige mens in een paar stappen

In een paar stappen van Amsterdam naar Almere

Nadat het blogevent van Zenner was afgelopen, renden Mila en ik in de stromende regen door de straten van Amsterdam naar de volgepakte tram. Gelukkig zijn er altijd lieve medemensen die Mila naast zich laten zitten. Via een langzame rit – en na een gemiste trein – kwamen we uiteindelijk thuis aan. Waar Oma en Opa zo lief waren om voor Mila pannenkoeken te bakken en haar naar bed te brengen.

Van feestelijk haar naar de inwendige mens in een paar stappen
Blurry but perfect. Het plezier straalt ervan af. Het (keuken)personeel opende de keuken op ludieke wijze

Samen op de rode loper

De Man en ik begaven ons ondertussen per auto naar de rode loper van het lichte, sprankelende en twee verdiepingen tellende Vapiano in Almere. Ik weet niet precies wat ik had verwacht – H. heeft al een paar maal filialen in Frankfurt en Amsterdam bezocht – maar dit was echt geweldig! Niet eerder proefde ik zulke heerlijke, dunne, vers bereide knapperige stukjes pizza. Pasta met pesto en grote gamba’s en chocolade en desserts maakten het feest compleet. Geen ‘makkelijk’ of (te) snel bereide gerechten, maar echte Italiaanse kwaliteit en smaak.

Van feestelijk haar naar de inwendige mens in een paar stappen
Blije gezichten, heerlijke gerechten. Wat wil een mens nog meer?

Het kán in Almere!

Doordat het een openingsfeest was konden we ook goed om ons heen kijken naar de gasten. We waren blij verrast om te zien hoeveel mensen er enthousiast zijn over onze mooie stad. Men was vriendelijk, gunden elkaar elk gerechtje. Geen kwaad woord, maar oprechte vrolijkheid. We hebben hartstikke leuke jonge Almeerders ontmoet met wie we ins & outs over onze stad en de mogelijkheden hebben uitgewisseld. Uiteindelijk hebben we zelfs met zijn allen een kaartje getrokken uit ons Dierenorakel (wat ik altijd bij mij heb).

Zenner en Vapiano, een fijne combinatie

Kortom, een heel positieve en blije dag, gevuld met leuke momenten, mensen en ervaringen. Dit zijn de dingen waar ik oprecht blij van word. En zo kwam ik – in een paar stappen – van feestelijk haar … naar de verzorging van de inwendige mens. Allemaal aanraders voor jullie. When in Almere, go to Vapiano! En zoek je nog inspiratie voor leuke kapsels voor je mini me of voor jezelf? Lees het boek van Marlene. Mooie feestelijke accessoires waarmee je jouw Kerst- of Oud en Nieuw-outfits echt af maakt? Check de foto van deze werkelijk prachtige Zenner beauty’s.

Van feestelijk haar naar de inwendige mens in een paar stappen
Waar word jij blij van?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Voor zowel het Zenner-event als de VIP-opening van Vapiano ben ik uitgenodigd

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]