40 worden, een feestje?

In Lifestyle by Roryblokzijl2 Comments

40 worden, een feestje?

40 worden, een feestje? Waar gaat dit nu over? Gewoon, over het feit dat 40 worden voor sommigen een issue is en voor anderen weer niet. Laten we eerlijk zijn…het is superfijn dat we 40 mógen worden. Ook dat is niet vanzelfsprekend meer. Toch kan het zo zijn dat de een er ook een tikje meer moeite mee heeft dan de ander. En dat mag er ook zijn.

30…of liever 40?

Hoe zat dat voor mij? Tja, op de een of andere manier had ik meer ‘problemen’ met 30 worden dan 40. Destijds voelde het alsof je richting volwassen worden ging of dat al had moeten zijn. Het speelkwartiertje was voorbij. Definitieve keuzes moesten worden gemaakt. En dat was bepalend en dus spannend. Rond mijn veertigste voelde ik mij juist weer fantastisch en sprankelender dan ooit. Ik had een periode van ‘dingen doen die ik eng vond’  achter de rug. In mijn eentje naar Frankrijk gereden voor een 8-daagse workshop acteren met relatief veel onbekenden in de groep, veel uitgaan, veel nieuwe mensen leren kennen. In dat opzicht was ik ‘voldaan’.

Feestje?

Reizen was een van onze grote hobby’s (met een klein kindje wordt dat toch anders). Met name Azië en Amerika – en dan specifiek New York – hadden onze onverdeelde aandacht. Wat een verrassing was het dan ook dat Huib voor mijn 40ste verjaardag een tripje naar New York had geregeld! Een lang weekend alleen maar genieten van alle drukte, dynamiek en het uitgaansleven in New York. Met zijn tweetjes in ’the city that never sleeps’ mijn 40e verjaardag vieren. Eigenlijk de ultieme luxe. Want hoe verschillend wij ook kunnen zijn, we genieten allebei enorm van dit soort reizen.

Het leven is wat je ervan maakt

Je kan het dan ook op twee manieren bekijken: ojee, ik word 40 en daarna wordt alles minder. Of positiever: hoera, ik word 40 en we gaan er een feestje van maken! Het is altijd makkelijk om te kijken naar de dingen die je niet hebt. Maar waarom niet genieten van al het moois om je heen wat er wél is? Een fijne vent, familie, vrienden, kortom een mooi leven.  En als je dan loslaat waar je voorheen zo ontzettend mee bezig was…dan gebeurt er misschien wel iets heel moois in je leven. In mijn geval? Nog tijdens mijn veertigste levensjaar spontaan zwanger raken van ons kleine wondertje!

Kopie van DSCF1549

De ochtend van je veertigste verjaardag…

DSCF1655

Versus de avond!

DSCF1437

Dit uitzicht tijdens je veertigste verjaardag, een kadootje toch?

Hoe was het voor jullie om 40 te worden? Drama of een feest?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl