Van wijn naar wellness

Van wijn naar wellness

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle, Persoonlijk by Roryblokzijl8 Comments

Van wijn naar wellness?!? Wat heeft het een met het ander te maken Rory? Simpelweg eigenlijk dat ik Mieke van ‘Miek’s Mind’ regelmatig bij events tegenkom. En dat het de laatste keer bij een heerlijke wijnproeverij was in Amsterdam en nu dus weer bij een prachtig wellness event van TS Health Experience in Garderen. Het Health Experience Centre is een zelfstandig onderdeel van TS Health Products. Dit meer dan dertig jaar oude familiebedrijf staat voor optimale gezondheid voor iedereen en biedt uitsluitend producten die puur en eerlijk zijn – de perfecte basis voor het Experience Centre. Hoe tof is het dat ik bij deze unieke preview aanwezig mocht zijn – dit exclusieve centrum opent dit najaar haar deuren – en jullie alles over deze eerste ervaring kan vertellen.

Van wijn naar wellness
Retreat yourself with wellness

Denk aan een gloednieuwe en luxueuze villa, midden in de natuur van Garderen. Dat is het TS Health Experience Centre in een notendop. Heerlijk om jezelf een dag onder te dompelen in wellness, goede en waardevolle adviezen, gezonde hapjes en drankjes. Zelfs een wandeling in het Garderense bos behoort tot de vele mogelijkheden. Wat je dan allemaal kunt doen? Een healing yoga-class, voetenbaden, orthomoleculaire therapie, Ayurveda, een heerlijke detox lunch, healthy snacks, of een ontspannende massage en misschien wel een glas kombucha champagne. Ook zijn er verschillende sprekers die hedendaagse thema’s belichten. Een dag niet geleerd…

Van wijn naar wellness

Geef je gezondheid een boost met een dagje wellness

Wij kregen een exclusieve preview en mochten genieten van een aanbod van drie thema’s: ‘detox’, ‘healthy ageing’ en ‘stress’. Dat is op een dag een vol programma, waarin we een kleine sneak preview kregen van alles dat mogelijk is. Maar wees gerust! Als jij een ‘Experience dag’ boekt, dan wordt één thema aangeboden, dat is verdeeld over een hele dag. Veel rust, wellness en genieten dus. Wist je dat de eerste experience dag – met als thema ‘detox‘ – gepland staat voor 20 en 27 oktober? Dit kost je € 89,- inclusief btw voor een hele dag die start om 9.30 uur in de ochtend. En de experience dagen – met als thema ‘healthy ageing’ staan gepland voor 3, 17 en 24 november (de prijs daarvan is € 119,- inclusief btw).

Van wijn naar wellness
Links de rustgevende lounge, rechts de behandelruimte

Voorbeeld van een dagje wellness? Houd je vast!

Wat doe je dan zo’n hele dag in het mooie Garderen? Je leert die dag over ontgifting van je lichaam. Waarom het nodig is en hoe je dit kunt doen. Wist je dat je de dag gewoon naar je eigen wens kunt invullen. Wil je volledig detoxen? Dan kun je gebruik maken van alleen juices. Ontgiften to the max! Of je kunt kiezen voor een leerzame dag en dan geniet je van een heerlijke lunch (glutenvrij, vegetarisch / vegan naar keuze) en treats.

Van wijn naar wellness
In groepjes genoten we van een fijne wandeling met Marcel door het bos van Garderen

Sneakpeak van het dagje ‘detox’ wellness van 20 en 27 oktober

09.30 – Ontvangst met ‘Essencia Detox Thee’ & Groene Chia Pudding
10.00 – Presentatie ‘Detox & Cleanse’
11.00 – Healing Outdoor Yoga Sessie
12.00 – Detox Lunch
13.00 – Rest to Digest – Ontspanningssessie
13.30 – Massage & Kruidenbad
15.00 – Detox Voetenbaden
16.00 – Detox Borrel met Kombucha Champagne

Maar Rory, wat was jouw wellness-ervaring?

Wij mochten genieten van alledrie de thema’s. Maar dan wel een kleine versie daarvan. Heel bijzonder, omdat je zo kon proeven van alle sferen en het aanbod. Mijn groepje (van drie personen inclusief mijzelf) begon met het thema ‘healthy ageing’. Een heerlijke gezichtsmassage van Mila was een verfrissende en heerlijke start van de dag. Leer met een Gua Sha rozenkwarts steen je gezicht te masseren en ook meteen de afvalstoffen af te voeren. Geloof het of niet, maar we moesten allemaal erna zeer regelmatig naar het toilet. Een heerlijke ervaring die ik thuis zeker ga herhalen.

Van wijn naar wellness
Lieve en mooie Mila leerde ons hoe we met een Gua Sha steen onze gezichtshuid kunnen masseren

Vijf Tibetanen, ook yoga hoort bij wellness

Na een half uur gezichtsmassage kregen we van Arvid – de yogaleraar – een heerlijke les van 30 minuten om de ‘vijf Tibetanen’-oefeningen te doen. Best pittig voor mij, omdat ik alweer een hele tijd geen yoga heb gedaan. Je voelt het meteen in je lijf maar op een goede manier. Toen we erna met Marcel even een half uur het bos in gingen voor een fijne wandeling waarbij we ook nog het een en ander leerden over de natuur was ik al helemaal ‘zen’. Dat zie je ook echt op de (uitgelichte) foto. En toen moesten de andere programma’s nog beginnen!

Van wijn naar wellness

Thema ‘stress’

Want voor het thema ‘stress’ ging Arvid met ons 30 minuten een yoga nidra doen. Wat is dat? Denk aan een gemakkelijke zithouding of – in mijn geval – een ‘Savasana’ (ook wel ‘lijkhouding’ genoemd). Het is een houding waarbij je ultieme ontspanning ervaart. En dat is helemaal waar. Heerlijk. Daarna volgde een onderdeel dat ik van te voren heel spannend vond, maar juist heel ontspannend bleek te zijn. Een behandeling VRelax wordt ook wel toegepast bij mensen die bijvoorbeeld last hebben van een burn-out. Denk aan het kijken (met een virtual reality-bril op) naar rustgevende beelden, zoals de zee, de branding, kittens of mooie natuur.

Helaas ging de training Mindfulness onverwachts niet door, maar er altijd een voordeel bij een nadeel want Marlien van Wensen – Manager van het Health Centre, maar ook orthomoleculair expert – kon onze (vele) vragen beantwoorden en ging nog uitgebreider in op haar presentatie van eerder die ochtend.

Detox yourself!

En toen gingen we met ons groepje alweer het laatste thema ‘detox’ in. Terwijl een van ons een ontspannende massage kreeg, gingen Angela en ik alvast naar de bovenste verdieping voor een heerlijk voetenbad met onder andere magnesium en wat druppels essentiële olie van Puressentiel. Heerlijk en iets dat ik veel vaker zou willen doen. Wist je dat meer dan de helft van de Nederlanders een tekort heeft aan dit mineraal (magnesium)? Dat merk je aan vermoeidheid, slechte nachtrust, spierkrampen of zelfs een trillend ooglid. Ik wist dit allemaal niet en ook niet dat je voeten het perfecte opnamepunt zijn voor magnesium! De kristallen die TS Health gebruikt, bestaan uit zuiver magnesiumchloride in vaste vorm.

Van wijn naar wellness
Een fijnere ruimte kun je jezelf toch niet voorstellen voor een voetenbad?

Wellness? Daar hoort massage bij

De massage maakte het voor mij al (bijna) helemaal af. Genieten van een rustgevende en zachte massage van mijn rug (dat was mijn wens) en ondertussen gezellig praten met lieve Iris. Ik heb genoten en voelde mij als herboren. En toen volgde nóg een heerlijke yoga-les! Eerst een gesprek met Arvid over essentiële onderwerpen alvorens wat hatha yoga-oefeningen te doen, gecombineerd met de focus op onze ademhaling. Ik was blij!

Van wijn naar wellnessResumerend

Na een heerlijke mocktail (en stiekem ook nog een glas kombucha champagne), nog even evalueren en bijpraten met zijn allen ging ik in mijn – geleende – Peugeot 308 plug-in Hybrid 225 weer huiswaarts. Volledig opgeladen, energiek en gek genoeg tegelijkertijd ineens heel vermoeid. Dat laatste zorgde voor een heerlijke nachtrust. En de bevestiging dat goed voor jezelf zorgen, ook dit soort mooie momenten kiezen inhoudt. Want al het ‘geplas’ (ik zeg het maar zoals het is) was ook niet voor niets. Alle afvalstoffen je lijf uit, je vermoeidheid accepteren en eruit slapen was zó fijn.

Je leest. Dit was voor mij een hele fijne ervaring die ik niet had willen missen. Voor welke ‘experience dag’ zou jij kiezen?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Voor deze heerlijke preview van het TS Health Experience Centre ben ik uitgenodigd (en wát heb ik ervan genoten!)