MIM-PI, eerlijke èn fantasievolle meisjeskleding

In Beeld, Lifestyle by RoryblokzijlLeave a Comment

Wat was het een genot om te mogen luisteren naar Leonora Nieuwenhuizen, ontwerpster en eigenaresse van kinderkleding merk MIM-PI. Tijdens het ‘kidsbloggers only’-event bij The X-Factor gaf zij zelf acte-de-présence. En sprak zij op een open en onbevangen manier over haar carrière en natuurlijk over haar ontzettend leuke merk MIM-PI.

Wie goed doet, goed ontmoet

Wat ik heel erg belangrijk vind is de omschrijving van hoe de duurzame kleding van MIM-PI wordt geproduceerd. Niet alleen bevat ieder kledingstuk liefdevol handwerk. Het wordt ook nog eens geproduceerd in fabrieken en naaiateliers waar goede werkomstandigheden voorop staan. Waar Leonora ook langdurig mee samenwerkt. Haar missie, haar gedachtegang is dan ook niet voor niets: “wie goed doet, goed ontmoet“.

MIM-PI, eerlijke èn fantasievolle meisjeskleding

MIM-PI: elk kledingstuk is een feestje om aan te trekken

Mensen bewust maken dat het kan – duurzame kleding produceren – is niet altijd even makkelijk. Het kost soms wat moeite om door de prijs heen te kijken. Maar ‘what you see is what you get‘. Een eerlijk merk. Geproduceerd op een duurzame manier. Met het extra geld wat je uitgeeft zorg je ervoor dat dit ook echt mogelijk blijft. Dat is toch prachtig! Het handwerk is er ook echt vanaf te zien. De details van bijvoorbeeld het t-shirt? Zo mooi.

MIM-PI, eerlijke èn fantasievolle meisjeskleding

De kracht van combineren

Eerlijk is eerlijk. Soms heb je gewoon even de middelen niet om een hele collectie high end kleertjes aan te schaffen. Maar hoe fijn is het om te kunnen sparen en zo nu en dan een key piece eruit te halen en te combineren met de basic (of tweedehands) kledingstukken die je al hebt liggen? Ik weet van mijzelf dat ik best goed ben in het combineren van allerlei merken, stijlen en prints. Peuterdochter heeft dat al in haar genen zitten. Het is nu al merkbaar. Deze combinatie van kleding van MIM-PI, accessoires van Kunstboer en schoentjes van My Sweet Shoe heb ik bij elkaar gezocht. Maar dat peuterdochter het leuk vindt? Dat straalt er toch vanaf?

MIM-PI, eerlijke èn fantasievolle meisjeskleding

Het leven is een feestje!

Samen hebben we veel plezier gehad. Want we mochten de kleertjes van de foto’s lenen. Voor de ‘photoshoot‘ thuis. Bij de door mij bij elkaar gezochte mix heeft Mila de haarband en speldjes erbij gepakt. Ja, het is kleurig. Gewaagd misschien zelfs? Maar het staat zó leuk. Dit aantrekken, bewonderen en fotograferen? Ik noem het spelen. Want het is letterlijk een feestje!

MIM-PI, eerlijke èn fantasievolle meisjeskleding

T-shirt: MIM-PI
Prijs: 39,95

Rokje: MIM-PI
Prijs: 49,95

Tasje: Kunstboer
Prijs: 29,95

Kussen: Kunstboer
Prijs: 29,95

Schoentjes: My Sweet Shoe
Prijs: (v.a.) 74,95

(Haarband: Ninni-Vi / privé bezit)
(Haarspeldjes: privé-bezit)

Wat vind jij…hoe feller hoe beter? Laat jij je kind weleens zèlf haar kleding uitzoeken?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Dit is geen gesponsorde post

 

Meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen in je inbox? Schrijf je in!

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]